NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Više ne, ja sam u ožujku produljio na neodređeno.frulica wrote:Negdje sam već bio postao upit prije godinu ili dvije, ali za vraga ne znam gdje.
Uglavnom, kako stvari stoje sa novim zakonom, a vezano za produljenje oružanog lista, tj. treba li po novom liječničko uvjerenje za produljenje oružanog lista?
μολὼν λαβέ
Super, hvala. A hoću li trebati prilagati liječničko uvjerenje za buduće nabavne dozvole?
Nopefrulica wrote:Super, hvala. A hoću li trebati prilagati liječničko uvjerenje za buduće nabavne dozvole?
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nema liječničkoga za tebe.frulica wrote:Super, hvala. A hoću li trebati prilagati liječničko uvjerenje za buduće nabavne dozvole?
Produljenje OL ćeš zatražiti i nakon što nadležni obave potrebno ,OL ćeš dobiti na trajno.
Ista je stvar i za nove nabavne dozvole.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Produljenje OL možeš zatražiti tek kada ti je pri kraju,tada ćeš dobiti na trajno.
Ja sam jedan komad regao na novi OL i dobio odmah na trajno,pa sam pitao da odmah obavim i druge OL na trajno,ali mi nisu dali.
Kažu da dođem za dvije godine kada mi OL izlaze,pa ću onda moći zatražiti i dobiti na trajno.
Glupo,ali živimo u Hrvatskoj!?
Ja sam jedan komad regao na novi OL i dobio odmah na trajno,pa sam pitao da odmah obavim i druge OL na trajno,ali mi nisu dali.
Kažu da dođem za dvije godine kada mi OL izlaze,pa ću onda moći zatražiti i dobiti na trajno.
Glupo,ali živimo u Hrvatskoj!?
To očito ovisi o PP. Imam dvije godine do isteka i rekli su mi da može ali moram oružje donijeti u PP da ga pregleda policajac i utvrdi da imam sve na broju i da podaci u oružnom listu odgovaraju stvarnom stanju jer više ne izlaze na teren u kontrolu osim na zahtjev.
Situacija:
Uvoz pištolja iz Austrije, kupuje se od trgovca.
Pištolj proizveden u Češkoj Republici, tj. tadašnjoj Čehoslovačkoj.
Godina proizvodnje 1979., tako da nema CIP oznake, ali ima tadašnje Čehoslovačke tormentacijske oznake, godinu proizvodnje, tvornički broj, kalibar oznaku modela i državu proizvodnje.
Ono što me pati je da na prethodnoj suglasnosti za unos tj. obrascu 3 stoji kućica [CIP PROKUŠANO DA/NE]

Hoću li u slučaju uvoza takvog oružja imati problema pri uvozu i/ili registraciji?
Uvoz pištolja iz Austrije, kupuje se od trgovca.
Pištolj proizveden u Češkoj Republici, tj. tadašnjoj Čehoslovačkoj.
Godina proizvodnje 1979., tako da nema CIP oznake, ali ima tadašnje Čehoslovačke tormentacijske oznake, godinu proizvodnje, tvornički broj, kalibar oznaku modela i državu proizvodnje.
Ono što me pati je da na prethodnoj suglasnosti za unos tj. obrascu 3 stoji kućica [CIP PROKUŠANO DA/NE]
Hoću li u slučaju uvoza takvog oružja imati problema pri uvozu i/ili registraciji?
Put your money where your mouth is.
- istra champion
- Cinker - bojna

CIP-irano je kada je i proizvedeno...u rubriku staviš DA.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Mogu dodati:
CIP clanice:
https://www.cip-bobp.org/en/membres
(Slovacka i Ceska, prije tog bila je Cehoslovacka)
CIP clanice:
https://www.cip-bobp.org/en/membres
(Slovacka i Ceska, prije tog bila je Cehoslovacka)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Liquid_HerO
- Civil

Pozdrav svima,
Unaprijed isprika ako je ovo krivo mjesto za moje pitanje.
Ja sam početkom ožujka 2021. predao zahtjev za nabavom kratkog vatrenog oružja (za čuvanje) uz naravno odrađen liječnički pregled i sve ostalo.
Mjesec dana nakon predanog zahtjeva zvali su me da pošaljem pisano dodatno obrazloženje što sam i napravio.
Do danas nisam dobio nikakav odgovor o rješenju te su mi rekli nakon što sam ih nazvao da je to u procesu rješavanja i da se čeka da se skupi neka količina zahtjeva kako bi se oformilo vijeće koje donosi odluku.
Da li je normalno da se toliko dugo čeka (5 mjeseca od predanog zahtjeva) i što još mogu napraviti kako bi ubrzao proces?
Hvala na pomoći,
Ja sam početkom ožujka 2021. predao zahtjev za nabavom kratkog vatrenog oružja (za čuvanje) uz naravno odrađen liječnički pregled i sve ostalo.
Mjesec dana nakon predanog zahtjeva zvali su me da pošaljem pisano dodatno obrazloženje što sam i napravio.
Do danas nisam dobio nikakav odgovor o rješenju te su mi rekli nakon što sam ih nazvao da je to u procesu rješavanja i da se čeka da se skupi neka količina zahtjeva kako bi se oformilo vijeće koje donosi odluku.
Da li je normalno da se toliko dugo čeka (5 mjeseca od predanog zahtjeva) i što još mogu napraviti kako bi ubrzao proces?
Hvala na pomoći,
Ovo "čuvanje" je pretpostavljam držanje. Kako nisi naveo svrhu, pretpostavljam da je za samoobranu. U tom slučaju se stvari znaju otegnuti, no 60 dana je nekakav maksimum. Ako je na samoobranu kad ti odobre, moraš u roku 60 dana odraditi liječnički pa kad to odradiš i predaš papire dobiješ 60 dana da položiš tečaj za sigurno rukovanje vatrenim oružjem. U moje vrijeme to su organizirali samo na akademiji pa se i to otegne jer imaju samo nekoliko grupa godišnje a tečaj traje tri dana. Kad položiš tek onda kreće rok za nabavnu.Liquid_HerO wrote:Pozdrav svima,
- jolly
- Cinker - bojna

I treba obaviti terensku kontrolu smjestaja oruzja. (Sef, ili ormar)
Turn better into best!
Mislim da to više ne rade. Potpisuješ izjavu da imaš sef ali ako ikad dođu u kontrolu a nemaš, zbogom oružje.
-
Liquid_HerO
- Civil

Hvala svima na brzim odgovorima.
Da se pojasnim jer nisam sve naveo. Razlog za držanje je samoobrana a liječnički sam odradio prije nego sam predao zahtjev jer mi je to imalo nekako više smisla.
Kolko se sjećam potpisao sam da imam sef za oružje. Sef sam isto tako kupio prije nego sam predao zahtjev. Gospođa u petrinjskoj mi je spomenula tečaj i to mi se čini kao nešto dosta koristno za amatera.
Planiram (ako mi se odobri zahtjev) što više tečajeva proći jer mislim da će mi to uvelike pomoći.
Sutra ću ponovno nazvati petrinjsku i tražiti da mi provjere status zahtjeva pa ako je netko zainteresiran javim odgovor.
Da se pojasnim jer nisam sve naveo. Razlog za držanje je samoobrana a liječnički sam odradio prije nego sam predao zahtjev jer mi je to imalo nekako više smisla.
Kolko se sjećam potpisao sam da imam sef za oružje. Sef sam isto tako kupio prije nego sam predao zahtjev. Gospođa u petrinjskoj mi je spomenula tečaj i to mi se čini kao nešto dosta koristno za amatera.
Planiram (ako mi se odobri zahtjev) što više tečajeva proći jer mislim da će mi to uvelike pomoći.
Sutra ću ponovno nazvati petrinjsku i tražiti da mi provjere status zahtjeva pa ako je netko zainteresiran javim odgovor.
- jolly
- Cinker - bojna

Za sad tecajeva Hrvatskoj nema - pod time mislim onih tecajeva kakvi se nude po drugim zemljama.Liquid_HerO wrote: Planiram (ako mi se odobri zahtjev) što više tečajeva proći jer mislim da će mi to uvelike pomoći.
.
Ono sta imas, kod nas u HR - jest:
1) Uclanjenje u streljacki klub, i obuka za streljacke discipline kojima se taj klub bavi. (medjutim streljastvo je jako kompleksno i tu lezi najveci potenicijal za stjecanje novih znanje i vjestina. )
2) Lovacki ispit - gdje imas vrlo malo prakticne obuke sa oruzjem, ali dosta skolovanja iz drugih predmeta vezanih za lovstvo.
3) I ovaj tecaj na koji si se upisao. Za drzanje za osobnu zastitu
Drugih opcija nema, nema.
Ako imas volje za edukaciju, da naucis nesto, i da se pomalo usavrsavas - onda je preporuka da se uclanis u streljacki klub, i cim prije se aktiviras na natjecanjima. Najvise se nauci na natjecanjima, i druzenjem sa kolegama u klubu i na tekmama. U zagrebu vec imas neke mogucnosti.
Da navedem mogucnosti streljastva (veliki kalibar, puska i pistolj i revolver; mali kalibar puska i pistolj; long range - dalekometno streljastvo; prakticno streljastvo IPSC, letece mete - glineni golubovi, oruzje c-kategoije, na crni barut, itd)
Turn better into best!