NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Pozdrav ljubitelji oružja
Ja sam u 3mjesecu ove godine dobio nabavne za 1kratko i 1dugo vatreno oružje,nabavio sam i sve rješio i dobio sam oružni list
E sad me zanima pošto sam našao još jedan komad oružja koji bih htio kupiti kakav je proces
Samo odem u PU i zatražim nabavnu ili treba opet na lječnički?
I koliko se čeka na nabavnu?
Ja sam u 3mjesecu ove godine dobio nabavne za 1kratko i 1dugo vatreno oružje,nabavio sam i sve rješio i dobio sam oružni list
E sad me zanima pošto sam našao još jedan komad oružja koji bih htio kupiti kakav je proces
Samo odem u PU i zatražim nabavnu ili treba opet na lječnički?
I koliko se čeka na nabavnu?
Ne treba liječnički. Nisi naveo po kojoj osnovi si dobio prve nabavne, lov, sport ili samoobrana. Ako je sportsko streljaštvo treba nova potvrda HSS-a, za ovo ostalo ideš u PP i predaješ zahtjev.
Čekanje ovisi od postaje do postaje, u mojoj PP 7-10 dana.
frulica wrote:Ne treba liječnički. Nisi naveo po kojoj osnovi si dobio prve nabavne, lov, sport ili samoobrana. Ako je sportsko streljaštvo treba nova potvrda HSS-a, za ovo ostalo ideš u PP i predaješ zahtjev.
Dobio sam na temelju sporta
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ovo su opcije.Filip1204 wrote:frulica wrote:Ne treba liječnički. Nisi naveo po kojoj osnovi si dobio prve nabavne, lov, sport ili samoobrana. Ako je sportsko streljaštvo treba nova potvrda HSS-a, za ovo ostalo ideš u PP i predaješ zahtjev.
Dobio sam na temelju sporta
1) Preko potvrde HSS.
Potvrda vrijedi 6 mjeseci
Ako nije istekla, samo predaj zahtjev za novu nabavnu na mup.
AKo je potvrda istekla,
Onda napravi novu potvrdu u HSS, i plati.
Isipuni obrazac za zahtjev i predaj na mup sa potvrdom.
Ako je istekla potvrda, a dobijas je na osnovu biltena, HSS priznaje bilten koji je star do 12 mjeseci.
U tom slucaju, ako je istekla potvrda, i istekao bilten, onda: odi na natjecanje, i na osnovu novog biltena izvuci novu potvrdu koja vrijedi 6 mjeseci
itd sa potvrdom prilozi zahtjev za nabavnu.
2) Ako si radio potvrdu predko HSAS ona ti vrijedi do opoziva, nema rok trajanja.
U tom slucaju samo ispuni novi zahtjev za nabavnu.
Nagradno pitanje:
Gdje je jednostavnije?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mirok wrote:Kako god,zdravstveni pregled nije potreban ako već imaš oružje.
To je sada trajno,kao i valjanost OL.
Znači sada ako imaš na oružnom listu TRAJNO netrebaš svakih 5 godina na lječnički?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ne moraš ni na pregled,ni produžavati OL.
Isto tako i za svaku daljnju nabavnu,ne moraš na pregled.
Također za nabavnu policija više ne dolazi u terensku provjeru.
Isto tako i za svaku daljnju nabavnu,ne moraš na pregled.
Također za nabavnu policija više ne dolazi u terensku provjeru.
- jolly
- Cinker - bojna

Ne,Filip1204 wrote:Mirok wrote:Kako god,zdravstveni pregled nije potreban ako već imaš oružje.
To je sada trajno,kao i valjanost OL.
Znači sada ako imaš na oružnom listu TRAJNO netrebaš svakih 5 godina na lječnički?
I ne moras ni za OL koji istjece. Ici ces ga produziti bez lijecnickog, i dobit ces trajno
Turn better into best!
Pozdrav svima,
Sigurno je moje pitanje vec "obradjeno" u forumu, ali... zna li tko kakva je regulativa kod nabavke PA puske sa spremnikom od 10 kom u kalibru .22LR i pistolja u istom kalibru?
Da li oruzje moze na postojecu lovacku dozvolu tj oruzni list ili treba biti clan streljackog kluba i sl?
Svrha - plinking.
Sigurno je moje pitanje vec "obradjeno" u forumu, ali... zna li tko kakva je regulativa kod nabavke PA puske sa spremnikom od 10 kom u kalibru .22LR i pistolja u istom kalibru?
Da li oruzje moze na postojecu lovacku dozvolu tj oruzni list ili treba biti clan streljackog kluba i sl?
Svrha - plinking.
Hvala na odgovoru.
Znaci nije problem spremnik od 10 kom pri registraciji? Vezano za lovacku regulativu 3 kom max...
Znaci nije problem spremnik od 10 kom pri registraciji? Vezano za lovacku regulativu 3 kom max...
- jolly
- Cinker - bojna

Lovacka puska mora imat spremnik do 2 komada.Axel Axe wrote:Pozdrav svima,
Svrha - plinking.
I to je amen. Morat ces pokazati spremnik limitiran na 2 komada.
Puska ce biti registrirana kao lovacka na drzanje i nosenje.
Pistolj 22 lr, ce ti biti registriran na drzanje. (nije lovacki pistolj)
AKo bi puska PA, 22lr bila regana kao sportska (ako si clan streljackog kluba) onda moze spremnik do 29 ili 30 komada.
Pravilnik o limitaciji spremnika do 10 komada je samo za puske u kalibrima centralnog paljenja.
Turn better into best!
Za lovačku PA pušku moraš donijeti jedan spremnik limitiran na dva komada jer je to pravilo za lov. Kod kuće možeš imati spremnike bilo kakvog kapaciteta kako za pištolj tako i za pušku jer kapacitet spremnika za oružje rubnog paljenja nije ograničen. Lovački pištolj mora biti kalibra najmanje 7,65 i odgovarajuće energije, tako da tu 22lr za lov ne prolazi, pa ćeš ga morati staviti na streljačku dozvolu ili za držanje za samoobranu.Axel Axe wrote:Hvala na odgovoru.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
7,62 7,65... sve je to isto.. 
Ali da, tehnički si upravu.
Sent using Tapatalk
Ali da, tehnički si upravu.
Sent using Tapatalk
- jolly
- Cinker - bojna

7.62 kao minimum je radi tog jer je to TT 7.62x25 koji ima preko 300 joula. (od 400 joula pa na gore)
Ovaj drugi kalibar, prisutan na nasim prostorima 7.65x17 ili .32 acp je daleko slabiji, oko 200-250 joula, razlika znacajna.
Ovaj drugi kalibar, prisutan na nasim prostorima 7.65x17 ili .32 acp je daleko slabiji, oko 200-250 joula, razlika znacajna.
Turn better into best!
To je točno, ali iako su to dva najrasprostranjenija, nisu i jedini pištoljski kalibri tog promjera cijevi na našim prostorima. Na primjer, imamo 7,65 Parabellum koji prolazi po energiji, 7,62 Nagant koji ne prolazi, 7,63 Mauser koji prolazi i .32 S&W Long koji ne prolazi, da spomenem neke.
Ono što sam zapravo htio reći u prethodnom postu je to da je promjer, pa i kompletan naziv kalibra često više stvar marketinga nego stvarnih dimenzija metka.
Ono što sam zapravo htio reći u prethodnom postu je to da je promjer, pa i kompletan naziv kalibra često više stvar marketinga nego stvarnih dimenzija metka.