ASDA 2019
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Re: ASDA 2021
Pa da! Mislim, ima samo 200 stranica...jolly wrote:Mike_Torello wrote:oooo ovog bih se rado domogaoBarut wrote:Naravno, pokupio sam i literaturu. Zanimljivo štivo.
Pa nek poslika, ili skenira i nek posalje. Vrlo jednostavno.
The truth is hate to those who hate the truth.
- Barut
- Časnički Namjesnik

Razumijem te, i ja preferiram imati to u papirnatom obliku. Da sam znao, pokupio bih dva komada. Kad budem opet u prilici, tako ću i napraviti.Mike_Torello wrote:oooo ovog bih se rado domogaoBarut wrote:Naravno, pokupio sam i literaturu. Zanimljivo štivo.
PAPIR je fora ali moramo i to preskociti u jednom trenutku jer jednostavno imamo sve manje prostora za sakupljanje knjizurina a da ne govorim o tome kada nesto moram pronaci..Barut wrote:........Razumijem te, i ja preferiram imati to u papirnatom obliku...
Sve bitno fino zakacis u "cloud" i kada ti treba pozoves sa nekog pametnog "gdjeta" kojeg imas pri ruci, a "serch" funkcija je Bogom dana...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: ASDA 2019
Ja u stanu postajem kratak s prostorom, kako za trofeje, tako i za knjige.
Ali daleko vise gustam procitati papir, nego elektronski prikaz. Knjige mi se gomilaju.
Dobre stvari mi ostaju u pamcenju, i vrlo brzo ih nadjem kad mi zatrebaju u knjigama.
Inace, za one koji imaju gentlemen club sobu, sa biljarom, sankom, kaminom i trofejima, ili sredjenu konobu, ili pravu lovacku sobu dobre tematske i strucne knjige na polici su nezamjenjiv dio dekora.
Ali daleko vise gustam procitati papir, nego elektronski prikaz. Knjige mi se gomilaju.
Dobre stvari mi ostaju u pamcenju, i vrlo brzo ih nadjem kad mi zatrebaju u knjigama.
Inace, za one koji imaju gentlemen club sobu, sa biljarom, sankom, kaminom i trofejima, ili sredjenu konobu, ili pravu lovacku sobu dobre tematske i strucne knjige na polici su nezamjenjiv dio dekora.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Re: ASDA 2019
Pogotovu na jednom mjestu !!!!Mirok wrote:I meni je papir zakon.
Nemoguće je Nemoguće
- Barut
- Časnički Namjesnik

Čuj, elektronski oblik ima svojih prednosti. Npr. zakonske akte i druge dokumente gdje je bitno brzo naći nešto u svakom trenutku dobro je imati u "cloudu". Ali knjige, kataloge i sve ostalo preferiram čitati na papiru. Jednostavno sam toliko vremena u životu proveo buljeći u ekrane da jedva dočekam trenutak da nešto pročitam na papiru i da ne moram gledati u ekran. Tako da, gdje god postoji opcija za papir, ja ću je iskoristiti, čak i po cijenu da moram sam isprintati dokument.lex-lutor wrote:PAPIR je fora ali moramo i to preskociti u jednom trenutku jer jednostavno imamo sve manje prostora za sakupljanje knjizurina a da ne govorim o tome kada nesto moram pronaci..Barut wrote:........Razumijem te, i ja preferiram imati to u papirnatom obliku...
Sve bitno fino zakacis u "cloud" i kada ti treba pozoves sa nekog pametnog "gdjeta" kojeg imas pri ruci, a "serch" funkcija je Bogom dana...
Slažem se!jolly wrote:Ja u stanu postajem kratak s prostorom, kako za trofeje, tako i za knjige.