CIJENA PIŠTOLJA LUGER P08

Moderator: BOXI

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: CIJENA PIŠTOLJA LUGER P08

Post by Tomy » 15 Sep 2009, 10:44

Fotke mog bivšeg. Šmrc. :A00:
1.jpg
Attachments
2.jpg

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 15 Sep 2009, 10:51

pa moj je godište 1939 i ima sve identične brojeve i cijev je u odličnom stanju. Brunaža je na nekim mjestima malo "izlizana" ali nema ni traga koroziji. Brunaža je u nekoliko nijansi i moj puškar kaže ili je originalna ili su možda samo neki djelovi popravljani, ali to ne može tvrditi sa sigurnošću. Inače plaćen je daleko ispod cijene koje se spominju u ovom topicu.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 15 Sep 2009, 10:54

I ovaj moj je bio plaćen daleko ispod cijena iz topica. Prodan je frendu za istu cijenu koliko je bio plaćen i čovjek je jako dobro prošao.
A davio meda mu ga prodam skoro 3 godine.

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 17 Sep 2009, 16:44

Danas sam zvao nekoliko oglasa i vlasnici svoje Lugere prodaju od 700 eura do 1000 eura. Ova donja granica mi je nekkako i prihvatljiva za naše uvjete ali uz uvjet da je pištolj u odličnom stanju, a ova gornja cijena bi se odnosila na Luger u originalnoj futroli s dva spremnika i alatom za rastavljanje. Nažalost teško je pronaći Lugere s pripadajućim futrolama.
Nikako da se pojavi artiljerijski Luger :A01: .

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 17 Sep 2009, 19:53

Kataloška vrijednost za Luger 1910-1918 ''dated WWI DWM Military 1908 production not dated- 9 mm Para. cal.- 4 in barrel. 1910-1918 dated. Most frequently encountered WWI military Luger, w/stock lug mid-1913-1918.
vrijednost se određuje po % očuvanosti vanjskog izgleda (brunure, izlizanosti, hrđe) u odnosu na novog (100% stanje) i to:
100% 98% 95% 90% 80% 70% 60%
N/A $1750 $1400 $1100 $900 $800 $700
Add approx. 20% for 1910-1913 chamber date mfg.
Add 20%+ for imperial unit markings.''

Sudečo po slici procijenjujem ga na 4000,00 kn, kataloške vrijednosti ( bez futrole ).
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 17 Sep 2009, 21:09

Pa lako je "bubati bez veze". Brkaš pojmove uspoređujuću cijene u inozemstvu sa cijenama kod nas. Uvijek vrijedi zakon ponude i potražnje.
Kod nas ima na prodaju trenutačno 5-6 kom Lugera (koji se pojavljuju u oglasima) sa cijenama od 2000-5000 Kn zavisno od modela , stanja itd. To su cijene koje ljudi traže, a ne za koliko su ili budu prodali. U Krku čovjek prodaje u super stanju (uređenog) za 400 Eur-a, u Omišu također za 4000 kn ali uz onu dođite dogovorit ćemo se ako ste ozbiljan kupac. Da su malo bliže i nisu tako daleko sigurno bih ih išao pogledati i najvjerojatnije kupio. Naš kolega (kolekcionar) iz Vinkovaca prodaje vrhunski primjerak sa futrolom za 5000 Kn s tim da nije njegov nego od susjeda pa je u cijenu uračunata i nekakva njegova sitna zarada (ili troškovi) budući da ga je morao prepisati na sebe jer bivši vlasnik nije mogao produžiti lječnički (PTSP).
Neko oružje je u inozemstvu puno skuplje nego kod nas, kao napr Luger, Gasser koji se kod nas kupi u super stanju za cca 700-1000 kn, M56 za cca 500-700 kn, Tompson 700-1000 Kn, M24 500-700 Kn i tako dalje da ne nabrajam. Isto tako u inozemstvu kupite pojedine primjerke u vrhunskom stanju za cca 50-100 Eur-a dok su kod nas cijene za iste modele 200-300 % skuplje.
Kad gledam koliko "vrijede" pojedini primjerci (po nekakvim procjenama iz inozemstva) ispada da imam jako vrijednu zbirku, ali kad bi je trebao (nedaj Bože) prodati iz nekog razloga nebih dobio više od 20-30 % "tih cijena"

Ako si kupac ja ti ovaj svoj primjerak prodam za 400 Eur-a i ne trebaš ga uređivati ili od tebe otkupim za 2000 Kn primjerak koji treba urediti.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 17 Sep 2009, 21:14

Istra Champion wrote:Sudečo po slici procijenjujem ga na 4000,00 kn, kataloške vrijednosti ( bez futrole ).
Ne znam koliko si kompetentan za procjenu da bih prihvatio tvoju procjenu. Dali si kolekcionar.....imaš svoju zbirku..... to ti je hoby ili struka. Kako nisam upoznat sa tim činjenicama ovo tvoje smatram samo "naklapanjem" (bez uvrede)

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 17 Sep 2009, 21:20

Nije da branim istra championa, ali mi se čini da su podaci iz Blue book of guns. Ne mogu provjeriti jer nisam doma, a ako griješim, sorry Boxy.

I da, cijene kod nas su niže ili bi trebale biti.

A po oglasnicima se stvarno da naći svašta. Čak sam vidio da neki tip prodaje P-38 za 7.000,00 kn. Ili je gun od zlata ili ga ne želi prodati nego samo zaje... :A03:

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 17 Sep 2009, 22:01

Pa ja i govorim samo o cijenama kod nas. Ne kažem da cijene vani nisu više i da pojedini primjerci ne vrijede više.
Rasulo u tržištu rabljenog oružja pa time i kolekcionarskog je nastalo činjenicom da je 31.08.2009. istekao rok od 2 godine u kojem su bivši posjednici "oružnog lista za držanje oružja kao uspomene" to isto oružje trebali "prebaciti" na dozvole za DiN ili samo držanje ili ih prodati ili dati na komisionu prodaju. Svi su čekali "zadnji trenutak" i sad nam se dogodito da je "naše tržište" zatrpano...i to doslovno zatrpano sa oružjem i zbog te činjenice su cijene drastično pale...daleko...daleko ispod stvarne vrijednosti.
Ovo će potrajati 2-3 godine dok se malo ne rasčisti. I moj savjet je NE PRODAVATI kome zaista nije sila ili tko ima viška love i mogućnosti neka kupi sad dok je prilika.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 17 Sep 2009, 22:12

Tomy wrote:
A po oglasnicima se stvarno da naći svašta. Čak sam vidio da neki tip prodaje P-38 za 7.000,00 kn. Ili je gun od zlata ili ga ne želi prodati nego samo zaje... :A03:
Gluposti u oglasniku ima koliko hoćeš.....Mauser HsC 1500 Eur ???? Valther PP 2000 Eur ??? M24/47 700 Eur ??? Thompson 3500 Eur ????
Astra Falcone 2000 Eur ??? Mađarski Walter??? 10000 Kn??? Beretta M34 2000 Eura ??? Karanjo ??? (valjda carcano) jako povoljno ??? za 2000 Eura....sve sami "stručnjaci" kad nazoveš i pitaš za cijenu. Love i love sam potrošio na impulse jer ne znaš na kakve sve stručnjake budeš naletio.... da je bila bar cijena u oglasu nebi niti zvai i ušparao bi na impulsima ...a ovako ...šta je tu je.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 17 Sep 2009, 22:40

Možda ljudi samo hoće sa nekim popričati. Ak stave cijenu nitko ih neće zvati. :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 17 Sep 2009, 23:40

kome je do price neka stavi neki od ovih oglasa:

"prodajem golf II, diesel, talk bijela boja, drugi vlasnik, ocuvano, toliko dobar da bih ga najradije ostavio sebi ali trebam pare hitno, 700€ ili mjenjam za odojke"

"prodajem traktor IMT 539, super stanje 800€, HITNO!"

"prodajem Kawasaki Ninja zeleni, prvi vlasnik, ocuvan, 1000€, hitno - rastajem se trebam novce!"

vjerojatno ce morati promjeniti broj mobitela =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 18 Sep 2009, 06:36

Tomy wrote:Nije da branim istra championa, ali mi se čini da su podaci iz Blue book of guns. Ne mogu provjeriti jer nisam doma, a ako griješim, sorry Boxy.
jesu, BB 30 edition od 2009.godine.
CUSTOM GUN MASTER

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 18 Sep 2009, 07:56

BOXI wrote:Ne znam koliko si kompetentan za procjenu da bih prihvatio tvoju procjenu. Dali si kolekcionar.....imaš svoju zbirku..... to ti je hoby ili struka. Kako nisam upoznat sa tim činjenicama ovo tvoje smatram samo "naklapanjem" (bez uvrede)
Nitko se nije obraćao tebi i tko si ti da bi prihvatio moju procjenu?! Vjeruj, kompetentniji sam od tebe i tvojeg puškara, jer ne znate procijeniti brunuru na tvom lugeru iz 1939, a vidi se iz aviona da to nije originalna brunura. To što ima više nijansi vjerojatno je slabo rađen (prijevremeno izvađen iz kupke, ili je sklapan iz više dijelova).
Ako netko misli da vrijedi više neka da ponudu i izbroji lovu te postane sretni vlasnik primjerka za kolekciju ili uloži nekoliko stotina Eurića da ga dotjera za korištenje.
Do sada nisam čuo da je bruniranje pištolja tako skupo!

Sudeći po tvojim postovima smatram da si ti samo sakupljač oružja koji skuplja sve i svašta za malo love. Ozbiljan i stručan sakupljač koji se razumije u oružje prilikom predstavljanja oružja npr. Lugera, treba iznijeti više podataka kao npr. koji je proizvođač ( ako nisi znao ima ih 7), dodatne žigove, stanje cijevi,..a ne samo godinu proizvodnje i sliku.

I na kraju da se predstavim: sakupljač sam oružja, imam svoju zbirku, to mi je hobi i struka, aktivni sam natjecatelj po ISSF-u i u nacionalnom programu.

P.S. Kana nemoj prodavati ovaj tvoj primjerak (DWM iz 1918) koji je u originalnom stanju za 2000 kn, vrijedi više!!!
CUSTOM GUN MASTER

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 18 Sep 2009, 08:23

Boxi, vidim da si dobio jakog konkurenta :mrgreen:
U svakom slučaju, želim dobrodošlicu nekome tko se razumije u oružje i koji može kompetentno odgovoriti na pitanja iz domene kolekcionarstva i streljaštva ISSF. :A25:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 18 Sep 2009, 09:03

Fala, Nobile!
CUSTOM GUN MASTER

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 18 Sep 2009, 09:56

istra champion wrote: Do sada nisam čuo da je bruniranje pištolja tako skupo!

Sudeći po tvojim postovima smatram da si ti samo sakupljač oružja koji skuplja sve i svašta za malo love. Ozbiljan i stručan sakupljač koji se razumije u oružje prilikom predstavljanja oružja npr. Lugera, treba iznijeti više podataka kao npr. koji je proizvođač ( ako nisi znao ima ih 7), dodatne žigove, stanje cijevi,..a ne samo godinu proizvodnje i sliku.
Pa tko je spominjao samo bruniranje, ja sam mislio na kompletno uređenje. Meni je Rusam tražio samo za bruniranje 800 kn. Možda ti imaš jeftinijeg....ja u svojoj okolici na žalost nemam.
Meni spotikavaš da prilikom predstavljanja moram iznijeti više podataka. Pa kad sam ja to predstavljao nešto iz svoje zbirke ????
Par puta sam nabacio nekoliko fotki na traženje drugih i toprvenstveno u "zračno oružje"
O kompetentnosti neću i ne želim raspravljati. Sigurno sam kompetentan što se tiče sadašnjih cijena na tržištu....ali neću se ponavljati jer sam o tome napisao u gornjim poslovima.
I meni je također oružje bila struka dugi niz godina, a u zadnjih 10 je isključivo hobi. O tebi kao kolekcionaru nisam do jučer ništa čuo niti sam vidio bilo u živo bilo na fotkama koji primjerak iz tvoje zbirke, za razliku od 5-6 kolega koji se pojavljuju na ovom forumu.

Kako mi nije svrha se prepucavati ...što se mene tiče ovo je gotovo i ne želim više raspreavljati o tome.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 18 Sep 2009, 10:05

E, pa vrijeme je da nešto iz zbirke i predstaviš :mrgreen:
Ne budi škrt, ja sam sve što sam imao i od oružja i noževa podijelio sa ostalima.
Što se čeka??? :A16:
Postoji posebna tema za staro oružje, pa gospodo, izvolite, impresionirajte nas :A03:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 18 Sep 2009, 10:33

I na kraju da se predstavim: sakupljač sam oružja, imam svoju zbirku, to mi je hobi i struka, aktivni sam natjecatelj po ISSF-u i u nacionalnom programu.
Bilo bi lijepo viditi koju sliku zbirke. :A12:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 18 Sep 2009, 11:17

Pomalo narode, nemam sada vremena da to poslikam, ali obečajem za par dana, biti će svo natjecateljsko i dio vrijednijeg trofejnog oružja.
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply