Zamjerka -nedostatak na HS-9!!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Zamjerka -nedostatak na HS-9!!

Post by istra champion » 27 Feb 2010, 20:46

Probaj uloviti HS za rukohvat, a ne za navlaku i onda onaka protresti ali bez spremnika. :o
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 27 Feb 2010, 20:56

^^Hebate ja protreso, ispale 2 kune?

:mrgreen:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 27 Feb 2010, 20:59

Dobro da ti nije ispala i udarna igla :mrgreen:
CUSTOM GUN MASTER

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 27 Feb 2010, 21:14

Breadfan wrote:^^Hebate ja protreso, ispale 2 kune?

:mrgreen:
Probaj još lagano udariti sa rukom po navlaci, malo s lijeva bliže zadnjem nišanu. Ispast će ti kava s mlijekom, a ne dvije kune. :A03: :A03:
Tamo gdje si ti udario je za povrat novca. :mrgreen:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 27 Feb 2010, 23:28

Nisam vidio da se pištolj koristi na način da ga uzmeš za cijev i onda njime lamataš kao da je ventilator.

A ako netko ide u ophodnju ili vojnu akciju i to radi sa ganom, onda s njim nešto nije u redu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Feb 2010, 23:52

Ako tako drma i sa kalašom kojeg nosi u ophodnju cuje se ko limeni orkestar =) LOL
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 28 Feb 2010, 09:29

Vidis, moram ekipi iz vojnog orkestra reci da uvrste novi instrument! :mrgreen:

Jedna od prvih posiljaka HS2000 koja je sluzbeno dosla u MORH je dosla na moj stol.
Tada sam imao priliku "poigrati" se sa njih 50-ak prije njihove
podjele (prije i poslije graviranja posvete u IKOM-u) i mogu reci
da je bilo raznih dimenzija spremnika primjecenih od strane vise
mojih kolega. Ali svi su bili sretni kao mala djeca pa nije bilo bitno.

Sjecam se i rasprave da se takve stvari ne bi smjele desavati kod
strojne izrade ali da je ipak to hrvatski proizvod.

Idem sad u podrum malo odsvirati na instrumentima :mrgreen:

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 28 Feb 2010, 21:03

Pa na ovaj način kako ga trese na videu mora zveckati.

Određena tolerancija mora postojati jer se plastika (rukohvat) i metal (spremnik) različito šire i sakupljaju na različitim temperaturama.

U suprotnom bi naslov teme bio -Zamjerka - bilo je hladno i nisam mogao ugurati spremnik u HS-a. :mrgreen:
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 01 Mar 2010, 16:06

Inače je i na ranijim glockovima bilo slučaja da njihov plastični "nabubreni" spremnik napunjen do kraja ispada iz kućišta.
magisches schwein

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 01 Mar 2010, 16:06

šibri
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 01 Mar 2010, 16:25

Armalite Kid wrote:Inače je i na ranijim glockovima bilo slučaja da njihov plastični "nabubreni" spremnik napunjen do kraja ispada iz kućišta.
To si imao vjerovatno neku Kinesku kopiju, GLOCK-u se to ne događa...

Zato su zaposlili stotine inžinjera strojarstva, projektanata, tehnologa, i broj ljudi sa vojnim i policijskim iskustvom, da naprave proizvod, koj danas teško nalazi konkurenciju u klasi.

Ja sam uvijeren, i mislim da će XD uvijek biti u sjeni GLOCK-a kao cheaper version, jednako kao što će Volkswagen biti u sjeni Audi-u, bez obzira na povremene izlete u premium klasu...

lp

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 01 Mar 2010, 17:53

Dobro, ajmo biti malo objektivni, Glock iza sebe ima ime i dugogodišnju tradiciju od više decenija i bez obzira na nedostatke (kojih ima poput svakog drugog pištolja) i nadgradnji koje su bile posljedica toga, uvijek će, po mom mišljenju, ako ništa zbog toga biti popularniji i "bolji" od HS-a.

Inače, primjećujem jedan trend kod nas a to je, "ako je naše onda ne valja", dakle, i da na HSu zaista nema nijedne jedine mane, uvijek bi se našli neki koji će mu naći nekakvu zamjerku. Ipak je to naših ruku proizvod, a ipak smo mi mali, di ćemo se mi natjecat s velikim Austrijancima, Njemcima, Amerima itd. itd.

Možemo se pretvarat da nije tako, ali takvih kompleksa će uvijek biti. Samo je dovoljno da se sjetim "savjeta" koji su mi ljudi davali kad sam im rekao da kupujem HS, histeričnih prepričavanja članaka o zaštitarima i policajcima koji su se propucavali s istim, maltene, pištolj je sam sebe punio, ciljao u nečije stopalo i povlačio okidač.

Pa onda priče na streljani od "stručnjaka" (iz Glock tabora) da je HS dobar za "upucat nekog na 5 metara i to je to", (a valjda je Glock rađen za klasično streljaštvo i olimpijske igre?).

Iza Glocka također stoji i marketing, ne silazi iz holivudskih filmova, nose ga zgodne manekenke-detetivke/detektivi pozeri i svaka šuša zna za njega. Nije samo stvar koliko je dobar proizvod nego i koliko i kako ga reklamiraš.

Po mom mišljenju, Glock je, pogotovo nakon što je HS ugledao svjetlo dana, precijenjen iliti overrated pištolj i pumpaju ga više nego što zaslužuje.

Inače, na streljani nikad nikome nisam pametovao o njegovom oružju (bez obzira što privatno mislio o ovom ili onom ganu) dok su meni mnogi pokušavali "otvorit oči" pa čak i kad na nekom natjecanju ne bi dobro gađo, opet bi uslijedili komentari da je pištolj bio kriv a ne ja, kad bi se sarkastično našalio o HSu, ljudi bi me ozbiljno shvatili i jedva bi dočekali s komentarima tipo "E jesam ti reko"..

Nemojte ovo shvatiti kao pljuvanje Glocka. Da mi ga neko pokloni i da imam već izvađenu nabavnu dozvolu, možda bi ga uzeo onako, čisto da ga imam, nema sumnje da bi bio zgodan dodatak mojoj kolekciji, samo jednostavno, mislim da ga se, pogotovo u kontekstu usporedbi s HS-om/XDem, previše glorificira.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 01 Mar 2010, 18:04

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ista ... 78465.aspx

ajmo se kladit da ne duži Glock

a možda nije slučajno :roll:
武士道

Ognjem i mačem.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 01 Mar 2010, 19:20

gluposti, svi znamo zbog cega se takve stvari dogadaju, napravili su takav sistem rasklapanja, a neki ljudi postanu neoprezni jer su svaki dan u kontaktu s oruzjem. inace puno policajaca koliko ja znam takoder jos uvijek duze zbrojovke takoder 9mm. iako nas ne bi trebalo cuditi ni da pistolje uopce nije bio u 9mm kalibru :)

ista stvar se moze dogoditi i s glockom, jer kao prvo netko mora staviti metak u leziste i to je po meni ono najbitnije- pistolj nemoze sam ubaciti metak u leziste- i tu svaka prica o slucajnosti zavrsava. jedino ako se zena igrala sa pistoljem pa nije znala sto je napravila :)

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 01 Mar 2010, 19:36

Zivko Les wrote:iako nas ne bi trebalo cuditi ni da pistolj uopce nije bio u 9mm kalibru
Bio je, tako pišu u članku, a i formacijski pištolji policije su u cal. 9mm Para.
jedino ako se zena igrala sa pistoljem pa nije znala sto je napravila
Žene policajaca se ne igraju pištoljem, nego pendrekom ili tonfom :mrgreen:
CUSTOM GUN MASTER

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 01 Mar 2010, 20:56

UrsaMajor wrote:
Armalite Kid wrote:Inače je i na ranijim glockovima bilo slučaja da njihov plastični "nabubreni" spremnik napunjen do kraja ispada iz kućišta.
To si imao vjerovatno neku Kinesku kopiju (?!? op. Armalite), GLOCK-u se to ne događa...
To nisam ja utvrdio nego Bob Dunlap, inače čovjek kojemu je kroz ruke u životu prošlo cca. stotinu tisuća komada oružja, to je rečeno na videu o Glocku kojeg je on u detalje prezentirao, naglašavam jedna od ranijih verzija od prije cca 10 godina jer kad je sniman video rekao je da je pištolj na tržištu cca 15 godina.
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 02 Mar 2010, 13:35

Armalite Kid wrote:To nisam ja utvrdio nego Bob Dunlap, inače čovjek kojemu je kroz ruke u životu prošlo cca. stotinu tisuća komada oružja, to je rečeno na videu o Glocku kojeg je on u detalje prezentirao, naglašavam jedna od ranijih verzija od prije cca 10 godina jer kad je sniman video rekao je da je pištolj na tržištu cca 15 godina.
Svaka čast.
Svašta sam vidio, pa ako i to vidim, ili čujem iz pouzdanog izvora, vjerovat ću.
PS, GLOCK se od početka proizvodnje već 3 puta modernizirao, koliko ja znam, i ako je problem postojao, vjerujem da sada više ne postoji.
I ja sam vidio dosta video clipova o sitnim nedostacima prvih serija raznih GLOCK modela.
Breadfan wrote:Iza Glocka također stoji i marketing, ne silazi iz holivudskih filmova, nose ga zgodne manekenke-detetivke/detektivi pozeri i svaka šuša zna za njega. Nije samo stvar koliko je dobar proizvod nego i koliko i kako ga reklamiraš.

Po mom mišljenju, Glock je, pogotovo nakon što je HS ugledao svjetlo dana, precijenjen iliti overrated pištolj i pumpaju ga više nego što zaslužuje.
Zašto Springfield XD nije u Hollywoodskim filmovima, a stoji pod markom Springfield Armory-a, jedne je od najstarijih tvornica oružja u Americi, posebno popularnoj po svojim legendarnim puškama za vrijeme američkog građanskog rata.

Također, proizveli su jednu od najlegendarnijih pušaka, M1 Garand.
Od I. Sv. Rata, dok je još Springfield Armory bio pod vladom SAD-a, i njihovim ministarstvom odbrane, uz Colt, bili su najveći i najpopularniji proizvođač M1911 A1.

Od početka Vijetnamskog rata do '85 su proizvodili M1911 za američke Marince (Springfield Armory USMC ver.), i još uvijek su najveći proizvođač M1911 MEU SOC (Marine Expeditionary Unit - Special Operations Command), još uvijek službeni proizvođač za američke Marince.

Takvom proizvođaču, pogotovo u americi, ne treba reklama, i to je proizvođač koj je izgradio reputaciju, da se svakom njihovom proizvodu može vjerovati...

Reklama za normalnog potrošača ne znači ništa ako se vodi razumom.
Ne moram kupiti sve što se reklamira TV prodajom, zapravo, ne moram kupiti veliku većinu toga, pa se svejedno dobro reklamira... :A20:

Ja mislim da ti svaku kritiku na račun HS-a shvaćaš osobno.
A to čemo riješiti tako da ćeš platiti pivo ako kad navratim do Rijeke... :mrgreen: :A19:

No uspoređivati GLOCK i HS2000 je kao uspoređivati moj FM90, i Browning HP35.

Ja znam da imam FM90, i taj sam pištolj kupio s razlogom, da ne raubam neki drugi streljački pištolj, a da je još uvijek dovoljno precizan i pouzdan da dobro obavi svoj posao.
No znam također, da ne može stati ni blizu uz bok HP35, koj ako isključimo faktor povijesti, zadnji dizajn Johna Mosesa Browninga, to što ga koristi mnogo vojski svijeta, a kroz nebrojeno ratova i sukoba je dokazao svoju pouzdanost, kada stanem ja sa FM90 i moj kolega sa HP35 na streljačku liniju, rezultati su neusporedivi.
Osim rezultata, neusporidiva je i kvaliteta izrade.
Pri tom mislim na finiš, na okidanje, na kvalitetu završne obrade...

Sa prijateljevim Makarovom potučem više 10-ki nego sa svojim FM-om.

HS2000 nije loš pištolj, no ja mislim da ima neka ograničenja, koja ga čine malo nazadnijim za streljačke sportove.

Osobno, mislim da je dobar pištolj za prakticiraje taktičkog pucanja, brze reakcije, no smatram da je za precizno streljaštvo precizno/brzo za korak iza GLOCK-a...

Naravno, to mislim ja.
Ja imam dosta iskustva s vatrenim oružjem, ali ne mislim za sebe da sam guru, i uvijek se može pojaviti netko iskusniji od mene, tko mi može ukazati na moje pogreške. :A20:
Zivko Les wrote:pistolj nemoze sam ubaciti metak u leziste- i tu svaka prica o slucajnosti zavrsava.
Neobavezno radilo se o HS-u ili ne, ovo je apsolutni potpis... :A25:

lp

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 02 Mar 2010, 16:38

UrsaMajor wrote:
Zašto Springfield XD nije u Hollywoodskim filmovima, a stoji pod markom Springfield Armory-a, jedne je od najstarijih tvornica oružja u Americi, posebno popularnoj po svojim legendarnim puškama za vrijeme američkog građanskog rata.
Misliš zato što je lošiji od Glocka, plain and simple?
Ja mislim da ti svaku kritiku na račun HS-a shvaćaš osobno.
Ha možda..čuj, svi smo ljudi, ali ipak ne znam da l' je moja obzervacija da je Glock marketinški napumpan pištolj plod nekog mog pristranog mišljenja ili činjenica.
A to čemo riješiti tako da ćeš platiti pivo ako kad navratim do Rijeke... :mrgreen: :A19:
Može. ;)
HS2000 nije loš pištolj, no ja mislim da ima neka ograničenja, koja ga čine malo nazadnijim za streljačke sportove.

Osobno, mislim da je dobar pištolj za prakticiraje taktičkog pucanja, brze reakcije, no smatram da je za precizno streljaštvo precizno/brzo za korak iza GLOCK-a...
Pa HS poput Glocka uopće nije rađen za klasično streljaštvo, a što se tiče korak ispred/iza Glocka, mislim da ti "koraci" i nijanse baš i ne odlučuju, barem ne kod većine strelaca. Još uvijek je čovjek i njegova vještina ta koja odlučuje rezultat, razlika između HS-a i Glocka po tom pitanju, ne vjerujem da je iole značajnija da bi neko mogao kriviti pištolj za ovakav ili onakav rezultat. :A23:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 02 Mar 2010, 20:58

HS9 JE u filmovima - pogledaj Crank sa Jasonom Stathamom :mrgreen:
Ni Glock ni HS NISU rađeni za klasične streljačke discipline, to su policijsko-vojni pištolji.
A da je razlika između Glocka i HS-a kao između Browninga HP i FM-a - nije. Ni po čemu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 03 Mar 2010, 02:23

^^E da, Crank je poznat u XD zajednici jer je jedan od rijetkih filmova di se naš pištolj promovira..mada mu je u filmu zaglavio, al' nema veze, tako mu je reko scenarist nije do Stathama.. :mrgreen:

Post Reply