Zamjerka -nedostatak na HS-9!!
Zamjerka -nedostatak na HS-9!!
Slucajno mi nas profesionalni vojnik iz vojnih misija -ISAF ukaze na zamjerku -propust- greškicu kod naseg pistolja HS-9!
Promjer spremnika HS9 je dosta manji od promjera lezista spremnika u drsci pistolja i ne lezi u drsci na " knap"
( ne znam koje su tvornicke mjere i tolerancija), tako da napunjen spremnik prilikom suljanja trcanja, kretanja itd izrazito lupa unutar drške pistolja i cujese glasan zvuk sto je veliki problem jer ODAJE POLOŽAJ I KRETANJE VOJNIKA pogotovo noću gad je izrazita tišina!!!
Ista takva greska na metalnom gumbu za izbacivanje spremnika koji se pomice ljevo desno prilikom kretanja i proizvodi zvuk i to dosta glasan.
Probajte kod svog pistolja da se uvjerite!!
Ovo izgleda bezazlena greskica, ali u vojnim prilikama moze kostati glave!!
Pokusao je rjesiti sa ljepljivom trakom lupanje spremnika ali je upitna sigurnost u koristenju pistolja!!
Ista stvar gledana kod drugih pištolja Glock 17 i Smith -Wesson M&P 9, i nema tih sitnih nedostataka, spremnik se nije pomicao u lezistu niti je gumb za izbacivanje spremnika bio glasan i pomican!!
Promjer spremnika HS9 je dosta manji od promjera lezista spremnika u drsci pistolja i ne lezi u drsci na " knap"
( ne znam koje su tvornicke mjere i tolerancija), tako da napunjen spremnik prilikom suljanja trcanja, kretanja itd izrazito lupa unutar drške pistolja i cujese glasan zvuk sto je veliki problem jer ODAJE POLOŽAJ I KRETANJE VOJNIKA pogotovo noću gad je izrazita tišina!!!
Ista takva greska na metalnom gumbu za izbacivanje spremnika koji se pomice ljevo desno prilikom kretanja i proizvodi zvuk i to dosta glasan.
Probajte kod svog pistolja da se uvjerite!!
Ovo izgleda bezazlena greskica, ali u vojnim prilikama moze kostati glave!!
Pokusao je rjesiti sa ljepljivom trakom lupanje spremnika ali je upitna sigurnost u koristenju pistolja!!
Ista stvar gledana kod drugih pištolja Glock 17 i Smith -Wesson M&P 9, i nema tih sitnih nedostataka, spremnik se nije pomicao u lezistu niti je gumb za izbacivanje spremnika bio glasan i pomican!!
Re: Zamjerka -nedostatak na HS-9!!
Ne znam kakav spremnik je taj lik ugurao u pištolj, ali na mom HS9 nema nikakvog lupanja spremnika. Dugme za otpuštanje spremnika je konstruirano i za ljevaka i dešnjaka, a kada ga pritisneš radi izbacivanja spremnika, proizvede zvuk otpuštanja, ali to je nebitno. Skoro svaki pištolj pri otpuštanju spremnika proizvodi nekakav zvuk.
Da, isprobano sa spremnikom za HS2000 od 15 metaka i spremnikom za HS9 od 16 metaka.
Da, isprobano sa spremnikom za HS2000 od 15 metaka i spremnikom za HS9 od 16 metaka.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Volim ubaciti katkad kakvu konstruktivnu kritiku, no nikada ni na jednom HS-u mi se nije dogodilo da spremnik zvecka.
Poprilično sigurno sjedi u ležištu...
Poprilično sigurno sjedi u ležištu...
Reci vojniku da priča budalaštine. Kad je spremnik pun metaka ne da ga je teško ugurati u dršku, a kad ga uguraš sve je toliko napeto da ništa ne zveketa.
Uzmi praznikm spremnik pa protresi pištolj, čuti će se zvuk jer je opruga spremnika gotovo u opuštenom položaju. Baš me zanima kako se taj šulja. Možda držeći pištolj u rukama i tresući ga amo - tamo
.
Uzmi praznikm spremnik pa protresi pištolj, čuti će se zvuk jer je opruga spremnika gotovo u opuštenom položaju. Baš me zanima kako se taj šulja. Možda držeći pištolj u rukama i tresući ga amo - tamo
Prijatelj mi je u Siriji,ide na svakodnevne patrole...nosi ga svaki dan,i sve najbolje kaze o njemu...
Sad stvarno neznam odakle ovo.
Sad stvarno neznam odakle ovo.
- istra champion
- Cinker - bojna

Možda je ovaj HS-9 sa propustom- greškicom, rađen za Fiumanske zvončare
, a greškom je završio u HV.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
- Armalite Kid
- Banned
Vi se zajebavate dok hrabri hrvatski komandosi izlažu svoju dragocjenu glavu u noćnom lovu na islamiste zveckajući hrvatskim pištoljima.
magisches schwein
O ovome sam u više navrata čitao na američkim forumima. Neki su se korisnici žalili da čuju "zveketanje" okvira ali to nije imalo nikakve veze sa ležištem ili pozicijom spremnika nego sa smještajem metaka. I meni se to jednom desilo, imao sam pun okvir od 16 komada i čuo sam da nešto zveketa, nakon što sam ga ispraznio i uvjerio se da nema nikakvih zvončara unutra
, ponovo ih frknuo unutra, zvuka više nije bilo.
Možda je taj vojnik imao baš taj problem.
Možda je taj vojnik imao baš taj problem.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
meni zvecka okvir odnosno streljivo ili opruga kad stavim 16i metak, a i sam okvir ima malo lufta u dršci ali za to ga treba baš tresti... HS9.
inače, možda netko zna više o tome, HS Produkt radi na novom modelu, napravili su prototip u plastičnoj masi sa pokretnim djelovima, zbog šogijeve nezainteresiranosti (ili profesionalnosti) nemam nikakvu sliku da podjelim naime radi u tvrtci koja jedina u državi ima tu lasersku napravu za 3D modeliranje mehanike u plastici
inače, možda netko zna više o tome, HS Produkt radi na novom modelu, napravili su prototip u plastičnoj masi sa pokretnim djelovima, zbog šogijeve nezainteresiranosti (ili profesionalnosti) nemam nikakvu sliku da podjelim naime radi u tvrtci koja jedina u državi ima tu lasersku napravu za 3D modeliranje mehanike u plastici
Dosta pištoljskih okvira zvecka (to je više kao lupkanje kada se protrese), kada se okvir napuni do ibera...
Osim mog single stack 1911...
Osim mog single stack 1911...
Nije zahebancija ,
meni se cuje zveckanje okvira i zveckanje gumba za izbacivanje okvira, jednostavno napunite okvir 13, 14, 15 kom, spremnik stavite u drsku,
primite za vrh cijevi te lagano postranice tresite ljevo desno- cuje se solidan zvuk , spremnik ima lufta unutar drske definitivno i ne lezi na "knap" i to ima solidan luft,
isto tako gumb za izbacivanje spremnika kod mene je jako labav i cuje se zvuk ali pistolj se vec dugo koristi pa me ne cudi i gumb je lako pomican ljevo desno!
Na streljani provjereno kod potopuno novog HS9 pistolja od kolege, takodje se cuje lupkanje punog okvira, a gumba izbacivaca ne ,zato sto je pistolj potpuno nov i gumb je ne koristen i jos je tvrd na pritiskanje .
Provjerili kod Siga pun okvir ne lupka sto me nije zacudilo
, ovaj tjedan ce mo provjeriti i na S-W M&P!
Ja ovo nisam zamjecivao prije i ne smeta me, ali ovima koji "ozbiljno" koriste oruzje na terenu to nije bas zahebancija , zapravo ovisi sto rade na terenu ,ako se vozikaju samo autima onda je to nevazno, ali probajte lagano trcati nekoliko kilometara sa pistoljem na bedru , pa ce te testirati ima li kakav zvuk
!
meni se cuje zveckanje okvira i zveckanje gumba za izbacivanje okvira, jednostavno napunite okvir 13, 14, 15 kom, spremnik stavite u drsku,
primite za vrh cijevi te lagano postranice tresite ljevo desno- cuje se solidan zvuk , spremnik ima lufta unutar drske definitivno i ne lezi na "knap" i to ima solidan luft,
isto tako gumb za izbacivanje spremnika kod mene je jako labav i cuje se zvuk ali pistolj se vec dugo koristi pa me ne cudi i gumb je lako pomican ljevo desno!
Na streljani provjereno kod potopuno novog HS9 pistolja od kolege, takodje se cuje lupkanje punog okvira, a gumba izbacivaca ne ,zato sto je pistolj potpuno nov i gumb je ne koristen i jos je tvrd na pritiskanje .
Provjerili kod Siga pun okvir ne lupka sto me nije zacudilo
Ja ovo nisam zamjecivao prije i ne smeta me, ali ovima koji "ozbiljno" koriste oruzje na terenu to nije bas zahebancija , zapravo ovisi sto rade na terenu ,ako se vozikaju samo autima onda je to nevazno, ali probajte lagano trcati nekoliko kilometara sa pistoljem na bedru , pa ce te testirati ima li kakav zvuk
Mislim da tu uopće nema nikakve "mane", a ko se hoće ko ninja šunjat okolo, tiho do te mjere da mu se ne smije čuti ni zveket okvira u pištolju, onda neka si lijepo za pas natakne nož i bit će miran. Pištolji po prirodi rade buku, zar ne? 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
Ili si ti dobio neispravan HS, ili govorimo o nekom detalju, tako tihom da ga ja nikada nisam uočio.
Dužio sam desetak različitih izrabljivanih HS-ova, i nikada nisam zapazio nešto takvo.
Ja garantiram 1001% da okvir nije manji od promjera ležišta.
Ako želiš to vidjeti, rastavi svoj HS, i dok držiš kučište, ubaci spremnik, i uvjeri se, da je svaki (ispravan) okvir "perfect fit" .
Nemoj se ljutiti, ali u to jednostavno ne vjerujem.
Kada se pištolj napuni, jedino što eventualno može lupkati u šanžeru je opruga, kada je napeta.
Kada opruga i lupka, to definitivno nije bučnije od buke okoline na otvorenom prostoru.
Mislim da se radi o nekom neznatnom problemu, IMHO.
Da imam razloga, ja bih prvi napisao kritiku na račun pre-populariziranoga HS-a 2000...
lp
Dužio sam desetak različitih izrabljivanih HS-ova, i nikada nisam zapazio nešto takvo.
Ja garantiram 1001% da okvir nije manji od promjera ležišta.
Ako želiš to vidjeti, rastavi svoj HS, i dok držiš kučište, ubaci spremnik, i uvjeri se, da je svaki (ispravan) okvir "perfect fit" .
Nemoj se ljutiti, ali u to jednostavno ne vjerujem.
Kada se pištolj napuni, jedino što eventualno može lupkati u šanžeru je opruga, kada je napeta.
Kada opruga i lupka, to definitivno nije bučnije od buke okoline na otvorenom prostoru.
Mislim da se radi o nekom neznatnom problemu, IMHO.
Da imam razloga, ja bih prvi napisao kritiku na račun pre-populariziranoga HS-a 2000...
lp
- istra champion
- Cinker - bojna

Probao sam malo rukom ''protresti'' HS-9 i HS2000 sa i bez spremnika. Navlaka ima puno lufta u rukohvatu i to proizvodi zvuk, kao i prazan spremnik koji ima lufta u svom ležištu. Znači klepeču i to dosta!
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ok, znaci ustanovili smo, netko ima srece a netko je baxuz pa je naletio na zveckajući model, ima ih koji kloparaju i ima ih koji ne kloparaju. Nemojte samo da ovo preraste u svađu, svi ste u pravu! =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne pada mi na pamet svađa ovdje, i samom mi je omiljen HS9 te sam i sam vlasnik, eto samo ukazah na ono u sto sam se sam uvjerio, tko zeli moze dogovoriti sportski sastanak forumasa na nekoj streljani pa cu dati svoj pistolj na prosudbu na srelištu , star cca 2 god, da se i sam uvjeri bar kod moga pistolja naravno onim osobama koje imaju dozvolu za oruzje!!
To do sad nisam primjecivao, niti mi to smeta Jako
a pistolj mi savrseno radi kako treba
, eto samo sad imam tu spoznaju o zveckajucem okviru 
To do sad nisam primjecivao, niti mi to smeta Jako
- Armalite Kid
- Banned
Ovo je jedino relevantno u cijelom threadu, o kakvom se to novom modelu radi?sjekira wrote: inače, možda netko zna više o tome, HS Produkt radi na novom modelu, napravili su prototip u plastičnoj masi sa pokretnim djelovima, zbog šogijeve nezainteresiranosti (ili profesionalnosti) nemam nikakvu sliku da podjelim naime radi u tvrtci koja jedina u državi ima tu lasersku napravu za 3D modeliranje mehanike u plastici
Koja tvrtka ?
magisches schwein
1. SPREMNIK ZVECKA
Dečko (vojnik) ne izmišlja gluposti. Promjer spremnika je uistinu prilicno manji od promjera ležišta spremnika. Provjerio sam sa spremnicima od 15 i od 16 komada. Spremnik dok stavljate recimo u ležiste ima poprilicno lufta sto mozete i provjeriti na svom. Također kad se stavi spremnik i protresete malo gun zbilja se cuje određeni zvuk.
Evo i video potvrde:
http://tinypic.com/player.php?v=xoecdf&s=6
2.ZVUK NIJE TOLIKO DESTRUKTIVAN
Ono što se čuje (uistinu dosta glasnije nego kod ostalih pistolja) po meni nije toliko bitno za šuljanje i tiho djelovanje, jer su zbilja dosta snažni pokreti nužni da se taj zvuk proizvede, a ako vojnik več i napravi tako snažan pokret mislim da će glasniji biti zvuk ostalih djelova opreme nego pištolj: recimo spremnici puske u fišeklijama, kopče remnika na puški i sl.
Dečko (vojnik) ne izmišlja gluposti. Promjer spremnika je uistinu prilicno manji od promjera ležišta spremnika. Provjerio sam sa spremnicima od 15 i od 16 komada. Spremnik dok stavljate recimo u ležiste ima poprilicno lufta sto mozete i provjeriti na svom. Također kad se stavi spremnik i protresete malo gun zbilja se cuje određeni zvuk.
Evo i video potvrde:
http://tinypic.com/player.php?v=xoecdf&s=6
2.ZVUK NIJE TOLIKO DESTRUKTIVAN
Ono što se čuje (uistinu dosta glasnije nego kod ostalih pistolja) po meni nije toliko bitno za šuljanje i tiho djelovanje, jer su zbilja dosta snažni pokreti nužni da se taj zvuk proizvede, a ako vojnik več i napravi tako snažan pokret mislim da će glasniji biti zvuk ostalih djelova opreme nego pištolj: recimo spremnici puske u fišeklijama, kopče remnika na puški i sl.
- Original_G
- Cinker - bojna

bravo za video
riječ je riječ, slika je slika, ali video je video
riječ je riječ, slika je slika, ali video je video
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.