Policajac gađao gume da zaustavi auto pa ranio suvozaca....

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Policajac gađao gume da zaustavi auto pa ranio suvozaca.

Post by Iggy » 27 Dec 2012, 00:00

To bi bio adekvatan odgovor na određenu opasnost, znači ako netko na policajca ide drvenom palicom ovaj ne bi trebao odmah pucati već upotrijebiti svoju i sl. Uporaba oružja opravdana je u određenim slučajevima i to kada prijeti stvarna opasnost po život ili se hvata počinitelj teškog kaznenog djela. Također je opravdana pucnjava kada npr. CRO COP ili netko sličan njemu napadne policajca i uporabom posebnih vještina ugrozi njegov život, znači nije nužno da je napadač naoružan.

clint
Razvodnik
Razvodnik

Post by clint » 27 Dec 2012, 20:44

Kužim,znači opravdana uporaba oružja u slučaju kada se ne možeš drugačije odbraniti.Hvala :A25:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 28 Dec 2012, 00:42

Po meni je sve to sviranje kur*u.... probaj napasti policajca u Americi pa da vidimo rezultat.... Svatko tko napadne sluzbenu osobu zasluzuje metak, ne u smislu da ga ovaj ubije, ali da mu malo propuca nogu, ruku itd....Di je vise kraj bahatosti ?
Nemoguće je Nemoguće

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 28 Dec 2012, 18:09

Kak se zeme,.... medalja uvijek ima dvije strane....previše slobode to je relativan pojam, svaki je slučaj poseban i jedinstven sam za sebe....i ne treba ništa generalizirati, što znači ukoliko ima elemenata Policajac smije i može upotrijebiti oružje, no previše liberalizacije tipa Amerike po meni bi bila apsurd, to je moje mišljenje, poštujem naravnoi drugačije !!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 28 Dec 2012, 19:29

Kao i uvijek istina je negdje u sredini, no sudski apsurdi koji se desavaju kod nas da se vise sudi covjeka koji upuca provalnika i koji se brani, nego kriminalca stvarno nemaju smisla. Prvi cilj policije je da pokupi oruzije a onda ti dokazuj sto i kako ???
Nemoguće je Nemoguće

clint
Razvodnik
Razvodnik

Post by clint » 30 Dec 2012, 14:38

da,u našem sustavu uvijek moraš biti žrtva,inače si najebo :A01:

sin
Skupnik
Skupnik

Post by sin » 30 Dec 2012, 19:39

Papilon wrote:Ja baš i nisam za neke talijanske ili američke modele.... oprosti ali neki debil u uniformi te upuca a da nisi kriv,.... jer mi baš nemamo previše kamera da bi ih se kontroliralo....
Šteta što u policijskim autima nema kamera. Inače, opremanje policijskih auta kamerama i ne bi bila neka investicija. Jedna ovakva kao sa slike košta cijelih 150,00 Kn.

Image
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 30 Dec 2012, 20:16

Pa bi imali što vidjeti i u stanicama, poslije, ajme sto prekršaja učine tijekom vožnje, jučer s presretačem i prometna s teškom posljedicama!!!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Post Reply