NOŠENJE ORUZJA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: NOŠENJE ORUZJA

Post by sjekira » 08 Mar 2016, 21:58

Logika:
Živiš u RH i imaš oružje s kojim možeš otići u tvornicu koja ga proizvodi i tamo otkloniti eventualni nedostatak. Mi to možemo.
Zamišljam Austrijanca koji kuca Glocku na kapiju.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 08 Mar 2016, 22:04

lex-lutor wrote:
šile wrote:... jel to misliš zbog glokovog zmijskog ugriza ili zbog nečeg drugog ?
Ako cemo u "ugrizima" mene uspije ugrisiti i Sig P210 ako nije naknadno stavljen Beavertail, uvijek drzim oruzje sto vise mogu dublje u saci i to napravno platim... :A10: ...

Meni Glock ipak djeluje kao finaliziran proizvod napravljen upravo da bude radni alat, plastika ipak daje dojam neke masivnije izrade prije par dana sam drzao novi XDM u ruci i imam osjcecaj da su oni promjenjivi rukohvati skinuti sa djecjih igracki, mozda se varam ali meni se tako cini....

Sa druge strane cemu sluzi indikator metka u cijevi ? Onaj tko nosi tu vrstu alata UVIJEK IMA metak u cijevi, i zna da to nije igracka...
bez brige, dobra je plastika..

indikator služi da bi u stresnim uvjetima, kad je razmjena vatre već počela, lako provjerio imaš li u cijevi metak, a da ne moraš skinuti pogled sa mjesta odakle prijetnja dolazi, ili u mraku i sl.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Mar 2016, 22:35

sjekira wrote:Logika:
Živiš u RH i imaš oružje s kojim možeš otići u tvornicu koja ga proizvodi i tamo otkloniti eventualni nedostatak. Mi to možemo.
Zamišljam Austrijanca koji kuca Glocku na kapiju.
A ja zamišljan Dubrovčanina koji mora do tvornice :roll: dok austrijanci ne trebaju do tvornice nego imaju dijelova u svakom armi shopu, a i mogu sami promijeniti dijelove samo sa jednim alatom.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 09 Mar 2016, 12:56

Glock dođe nešto kao Remington, kupiš ga, pa trk po djelove da zamjeniš tvorničke

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 09 Mar 2016, 16:47

sjekira wrote:Glock dođe nešto kao Remington, kupiš ga, pa trk po djelove da zamjeniš tvorničke
Ovo se moze reci za svo serijsko oruzje, nizeg cjenovnog ranga. Kundaci, drske, mehanizmi.
Backmarket trziste takvih sjelova je jako.

Druga je opcija, u startu uzeti tunirano oruzje za neku svrhu poput streljastva, koje onda i kosta nesto vise, a neki put i podosta vise.

S druge strane, postoji i zadovoljstvo vlasnika koji sam doradi svoje oruzje, makar to bila samo i promjena drski.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 09 Mar 2016, 18:23

jolly, u potpunosti se slazem s tobom, ali cu nadopuniti, da bilo kakav serijski match skupi pistolj takodjer treba backmarket dijelove! Neki dan svjedocim tuningu preskupog tanfoglia! Dakle, sve tvornicko, neovisno o cijeni, trazi doradu ako trazimo neku zescu uporabu osim kolekcije u ormaru!
BUM BUM...

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 09 Mar 2016, 21:38

ma ljudi xdm je zmaj u svojoj kategoriji !!!

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 10 Mar 2016, 09:25

jolly wrote:
sjekira wrote:Glock dođe nešto kao Remington, kupiš ga, pa trk po djelove da zamjeniš tvorničke
Ovo se moze reci za svo serijsko oruzje, nizeg cjenovnog ranga. Kundaci, drske, mehanizmi.
Backmarket trziste takvih sjelova je jako.

Druga je opcija, u startu uzeti tunirano oruzje za neku svrhu poput streljastva, koje onda i kosta nesto vise, a neki put i podosta vise.

S druge strane, postoji i zadovoljstvo vlasnika koji sam doradi svoje oruzje, makar to bila samo i promjena drski.
i onda imaš ovog lika https://www.youtube.com/results?search_ ... ethman+xdm koji se natječe sa tvorničkim XDM-om

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 11 Mar 2016, 12:41

Da, ali bi sa tuniranim bija jos bolji! Da se ja vratin na naslov.... Ja bi za nosenje koristija plasticnjake zbog tezine, ili glocka ili xdm-a. Ma ajde i hs-a! Sve je stvar kako kome lezi! Sto se tice dozvole, hm... To moze dobiti nitko, odnosno svatko! Zakon ne kaze da se ne moze dobiti,nego da moraju postojati uvjeti! Dakle, ako imas kuma u policiji, imas i dozvolu! Znam puno ljudi koji nemaju veze o oruzju i koji nisu vojne ni sluzbene osobe pa ga imaju! Ovisi i o upravi odkud si, ka i referadi o oruzju te ko u njoj radi i sacinjava komisiju.... Dakle, uz malo srice, eto je! Meni ne triba, jer i da ga nosin, a ne smin pucat kad stvarno, stvarno zatriba, koji ce mi k....?????!!!!!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 11 Mar 2016, 19:41

RANGER94 wrote: jer i da ga nosin, a ne smin pucat kad stvarno, stvarno zatriba, koji ce mi k....?????!!!!!
Prijatelju ako ti pistolj STVARNO zatreba,nedaj boze,pucat ces bez obzira na zakon i bakrace osim ako ti grob nije drazi od par godina bukse ;) ,ponavljam STVARNO zatreba,ne mislim na one koji bi pucali zato sto im je neko opsovao mater ili im puko samar.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 13 Mar 2016, 22:04

Sto ako imas npr. 5 pistolja registriranih kao lovacko oruzje i par npr. kao streljacko oruzje, a jedan kao PISTOLJ za DRZANJE i NOSENJE! I onako iz gusta stavis neki lovacki ispod jakne i nosis ga skriveno, kad ono neka racija u gradu i nadju ti ga.... Zanima me da li ova dozvola od ovog jednog pistolja za drzanje i nosenje opravdava ovaj lovacki pistolj, tj. odgadja li sankcijske mjere! Dakle, ako si usao u terminal kao vlasnik pistolja za DiN, a ove druge si ostavio pod lovacke, ima li problema ako nosis neki drugi od pistolja sa pridjevom lovacki i pokazes oruzni list njega i tog "pravog" za drzanje i nosenje! Ja takvu dozvolu nemam, ali me zanima jer sam razmisljao o tom, a po mom misljenju sankcija ne bi trebalo biti! Oruzje je tvoje, dozvolu za DiN imas, a to sto pise lovacki pored ove dozvole ne bi trebalo biti problem! Imate li iskustava sa ovim?
BUM BUM...

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 13 Mar 2016, 22:42

Racije se rade po kaficima i nocnim klubovima.
Sta ce ti pistolj,za koji si naveo razlog "za samilosni hitac" u nocnom klubu?
Mislim da bi momentalno ostao bez svega, osim ako ti rodjak ne sredi to.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 14 Mar 2016, 15:08

Ne kuzis me! Ima dana kada policija zbog neceg zaustavlja aute i pregledava sve! Tako i vozaca koji ispod jakne ima pistolj! Uzeo san lovacki jer mi je nekako npr. taj dan doslo da nosin njega. Pricam o tom da imam dozvolu za DiN, a taj mi se dan nosi neki drugi koji nije na DIN nego pise lovacki? To pitam! Da li onaj na DiN opravdava nosenje ovoga?
BUM BUM...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Mar 2016, 16:40

berbenn wrote:.........Da li onaj na DiN opravdava nosenje ovoga?.....
Isto kao da i tablice sa jednog registriranog vozila stavis na drugo neregistrirano.... :A10:

Broj je broj i zakon pozna samo brojeve,,,,
Nemoguće je Nemoguće

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 14 Mar 2016, 19:01

Ali nije isto, jeben mu misa! Tablice sa auta na auto su "kradja", a ovo je imati dozvolu za DiN i to u mojoj glavi kaze kako imas uvjete(jer nemaju svi to) za imati takvu dozvolu, a pistolje nisi prenamjenio nego ostavio kao lovacke.....
BUM BUM...

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 14 Mar 2016, 19:09

Berbenn, potpuno razumijem sto pitas i tako kako razmisljas bi trebalo biti ispravno. Ali da ne bude nedoumica i sankcija, najbolje je na mup-ovu stranicu poslati upit ili pitati u referadi za oruzje(pitanje je da li znaju).

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 14 Mar 2016, 19:11

Darko11 wrote:
RANGER94 wrote: jer i da ga nosin, a ne smin pucat kad stvarno, stvarno zatriba, koji ce mi k....?????!!!!!
Prijatelju ako ti pistolj STVARNO zatreba,nedaj boze,pucat ces bez obzira na zakon i bakrace osim ako ti grob nije drazi od par godina bukse ;) ,ponavljam STVARNO zatreba,ne mislim na one koji bi pucali zato sto im je neko opsovao mater ili im puko samar.
Kolega, sto smatras pod "STVARNO ZATREBA"?

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 15 Mar 2016, 00:01

Pa, ..... Kad dođu talibani! :A13:

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 15 Mar 2016, 00:13

RANGER94 wrote: Kolega, sto smatras pod "STVARNO ZATREBA"?
Pa otprilike kad ti neko radi o glavi,znaci napada te ili prijeti nozem ,pistoljem,zoljom tokmakom i sl a ti razmisljas ,jeli bolje u remetinec, ili dobiti tokmakom od 10 kila u glavu pa u hladnjacu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 15 Mar 2016, 09:55

UBIJEK je bolje da te dvojica VODE nego da te cetvorica NOSE !!!
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply