optike podforum?
Re: optike podforum?
Prije tri godine cca 1000 Eur + sina + nosaci ...
Optika je odlicna za sve sto se puca od 100-1000m bez puno price, npr. Leupold Mark-4 je daleko mutan u odnosu na njega, Box-test je savrsen kao i sva finalna obrada. Jedina mana je mala izlazna pupila na povecanju preko 28 sto se ionako rijetko koristi. Prolaznost svijetla je odlicna... Sada u zimskom vremenu i bez miraza na 500-600 metara vidim sve pogodke bez spektiva...
Sada je kolega uzeno IOR-a sa povecanjem do 40 i tubusom 40 pa samo da se malo vrijeme sredi i idemo na testiranje

Optika je odlicna za sve sto se puca od 100-1000m bez puno price, npr. Leupold Mark-4 je daleko mutan u odnosu na njega, Box-test je savrsen kao i sva finalna obrada. Jedina mana je mala izlazna pupila na povecanju preko 28 sto se ionako rijetko koristi. Prolaznost svijetla je odlicna... Sada u zimskom vremenu i bez miraza na 500-600 metara vidim sve pogodke bez spektiva...
Sada je kolega uzeno IOR-a sa povecanjem do 40 i tubusom 40 pa samo da se malo vrijeme sredi i idemo na testiranje
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Kad testirate IOR-a, nadam se da ćeš napisati recenziju o tome. Takvog IOR-a mjerkam već neko vrijeme, međutim nikako da se skupi dovoljno kunica. No doći će i to na red. Jedino ako mi ljudi koji su testirali spomenutu spravu, argumentirano dokažu da je to smeće, onda ću kupiti neko kinesko smeće, samo za puno manje novaca.
TEsko da je bilo koji IOR smece, povijest te firme je ozbiljna i mora se znati da su prozivodili vojni program za ist.blok desetljecima samo sto to bas neces procitati na reklamnim letcima jer i danas vrte dosta toga sto nije za Public use. Ustvari JENA ( ona istocna ) se u ovom slucaju ( marketing-privatizacija-razvoj nakon 1990h) u Rumunjskoj zove Valdada i stvorili su program proizvoda koji se prodaje na Zapadu. Lece su Schott ( Jena ) kao i uvijek tako da nema razloga sumnji u kvalitetu optike.
( inace ta ista Jena ti je napravila Gorilla glass koji se reklamira na nekim moliblnim telefonima, kada sa ekranom zabijaju cavle u drvo )
Zna biti nekih reklamacija po pitanju rotacije leca ili slicno no kada imas 30g garancije koga briga...greske imaju svi proizvodjaci samo su vlasnici ti koji ne zele priznati istinu.....platis postarinu 20-eura i posaljes u fabriku na servis pa sve +5.
( inace ta ista Jena ti je napravila Gorilla glass koji se reklamira na nekim moliblnim telefonima, kada sa ekranom zabijaju cavle u drvo )
Zna biti nekih reklamacija po pitanju rotacije leca ili slicno no kada imas 30g garancije koga briga...greske imaju svi proizvodjaci samo su vlasnici ti koji ne zele priznati istinu.....platis postarinu 20-eura i posaljes u fabriku na servis pa sve +5.
Nemoguće je Nemoguće
- technotronic
- Stožerni Narednik

https://www.youtube.com/watch?v=CX3hLSI ... yZ20II5ei8
https://www.youtube.com/watch?v=-wBr_brpSYk
najinformativniji lik na netu
https://www.youtube.com/watch?v=-wBr_brpSYk
najinformativniji lik na netu
- technotronic
- Stožerni Narednik

Samo nekoliko riječi Lexu.
1. Iz vlastitog iskustva (pošto imam oba na raspolaganju) tvrdim da je Leupold Mark IV bolja/kvalitetnija i leća i mehanika od Sightron SIII, a Leupold TMR meni najdraža (jedinstvena) končanica).
2. Mislim da si frende negdje polupao lončiće u vezi s Gorilla staklom. Nikakve veze nema s Jenom, ali ima nešto malo s istokom.
Trade mark pripada Corning Inc. (zapad-USA), a Samsung Corning Advanced Glasses LLC (istok-Korea) ga je razvio do današnjeg Gorilla Glass 4 nivoa.
1. Iz vlastitog iskustva (pošto imam oba na raspolaganju) tvrdim da je Leupold Mark IV bolja/kvalitetnija i leća i mehanika od Sightron SIII, a Leupold TMR meni najdraža (jedinstvena) končanica).
2. Mislim da si frende negdje polupao lončiće u vezi s Gorilla staklom. Nikakve veze nema s Jenom, ali ima nešto malo s istokom.
Trade mark pripada Corning Inc. (zapad-USA), a Samsung Corning Advanced Glasses LLC (istok-Korea) ga je razvio do današnjeg Gorilla Glass 4 nivoa.
evo još testiranja.. i to prilično detaljnogtechnotronic wrote:dobri linkovi
http://precisionrifleblog.com/2014/09/1 ... s-summary/
sam blog je odličan.. autor kada radi testiranja stvarno zauzme znanstveni pristup
uglavnom spominjali ste IOR, gdje god sam naišao na rezenziju ili testiranje njihovi proizvodi su kotirali izuzetno dobro
E tu se ne slazem sa tobom definitivno, Mark-4 po meni ima dosta manju propusnost svijetla nego SIII, tamniji je i nedostaje mu dosta ostrine u usporedbi sa SIII, govorim o Leop. sa max povecanjem do 14, kelega ima takvoga i paraleno sam ih usporedjiavao. Sto se tice mehanike ne znam kako bih mogao tvrditi da je jedan bolji od drugoga, kod SIII box-test je savrsen tako da ne znam koji je bolji ? Znas li i jedan proizvod po pitanju optike da je USA porijekala koji je bolji od Japanaca ili EU ? Sve sto imaju rade od uvoznih leca...stolttom wrote:Samo nekoliko riječi Lexu.
1. Iz vlastitog iskustva (pošto imam oba na raspolaganju) tvrdim da je Leupold Mark IV bolja/kvalitetnija i leća i mehanika od Sightron SIII, a Leupold TMR meni najdraža (jedinstvena) končanica)....
Ne vjeruje svemu sto pise Wikipedija2. Mislim da si frende negdje polupao lončiće u vezi s Gorilla staklom. Nikakve veze nema s Jenom, ali ima nešto malo s istokom.
Nemoguće je Nemoguće
Lex, za naštimat paralaxu na sightronu treba mi asistent tvoje građe-krupnije... i dve morše za fiksirat pušku...meni dovoljno o sightronovoj mehanici. Što se pak box testa tiče, svaka nova i propisno ugrađena optika ga mora perfektno odraditi. leupold ga radi i nakon niza godina i karijole metaka. Nadam se da ću moći isto reći i za sightron za 10g.
Kad se vratim doma pozvan si da u društvu usporedimo donekle usporedivo, znači sightron siii 8-32x56, leupold mark iv 8,5-25x50 te oba march-x 8-80x56 i 5-50x56 sve 2.fp, sve tactical i sve mtr.
Kad se vratim doma pozvan si da u društvu usporedimo donekle usporedivo, znači sightron siii 8-32x56, leupold mark iv 8,5-25x50 te oba march-x 8-80x56 i 5-50x56 sve 2.fp, sve tactical i sve mtr.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Hahahhahahhah...dobraaaaa...stolttom wrote:Lex, za naštimat paralaxu na sightronu treba mi asistent tvoje građe-krupnije... i dve morše za fiksirat pušku...meni dovoljno o sightronovoj mehanici. Što se pak box testa tiče, svaka nova i propisno ugrađena optika ga mora perfektno odraditi. leupold ga radi i nakon niza godina i karijole metaka. Nadam se da ću moći isto reći i za sightron za 10g.
Moram se sloziti da SIII ima "tesko" dugme za paralaxu, mada to sigurno nije slucajno jer ako E/W dugmici klize kao od sale ne vidim razloga zasto ne bi i ovaj tako isao da su to konstruktori imali namjeru napraviti, znas da kod Japanaca nista nie slucajno.
Sto se tice March-a to mi je poznato jos od prije 3 godine, ostao sam impresioniran da je STVARNO UPOTREBLJIVO podrucje od 8-60 puta bez ikakvih problema, nakon 60-80 postaje malo mutniji ali to nema smisla niti spominjati. Kvaliteta slike je neupitna...naravno kao i cijena.
Jako me iznenadilo kada sam naisao na jedan test gjde bas nisu nahvalili Marchovu mehaniku, idem ga pronaci pa ga zakacim...osobno mislim da je u pitanju negativni marketing jer Ameri nemaju nista u toj klasi
Radi se o skromijem modelu....
http://precisionrifleblog.com/2014/09/0 ... e-summary/
Nemoguće je Nemoguće