AR-15 best buy?
Re: AR-15 best buy?
Ma šalim se, jasno da je tako. Što je zakon stroži, to je više iznimaka, na to smo navikli. A kad zakon ode u krajnost i postane neprovediv, svi postaju iznimke
.
Samo sam dao usporedu što za Colorado znači jedan Magpul.
Samo sam dao usporedu što za Colorado znači jedan Magpul.
Da li netko s foruma ima AR-15 u kalibru 7,62x39,zanimaju me iskustva kao radi itd.?
Pucao sam iz Mutanta, odlicna puska, prima standardne rock on AK spremnike.drazenx wrote:Da li netko s foruma ima AR-15 u kalibru 7,62x39,zanimaju me iskustva kao radi itd.?
Takodjer nabavljiva preko trgovine u austriji, samo nije jeftina.
CMMG Mk47 je ime puske.
Kod nas nema u tom kalibru,najbliže vidim ima Rebec Diamodback db15,čini mi se da ću ipak uzet nešto u 5,56.
Mozes narucit preko Rojal.sidrazenx wrote:Kod nas nema u tom kalibru,najbliže vidim ima Rebec Diamodback db15,čini mi se da ću ipak uzet nešto u 5,56.
Njihov dobavljac trenutno ima jednu taku pusku na stanju jedino kosta.
https://www.earms.at/langwaffen/selbstl ... 39-16.1-ab
Inace ima 3 verzije, osobno bi uzeo onu sa cijevi od 12.5" ali morat ces cekat na to barem 4-6 mjeseci. 16" imaju na stanju. Ako odlucis preko Rojala ic mozda ti mogu srediti popust od par %.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Kad si kalibar odlucio, sad je pitanje koji model i koji prozvodjac?
Tu tek pocinje glavobolja.
Tu tek pocinje glavobolja.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Tvoj mi se sviđa ali mi je preskup,uzet ću nešto tipa Savage i sl. dobro će bit za pucketat povremeno.
Nikad nije isključeno da će Hs prodati firmu i da će se proizvoditi u manje restriktivnim državama
što bi za jednu malu zamlju kao Hrvatska bilo katastrofa.
Sig sauer je otišao iz Njemačke i zatvorio tvornicu , Glock ima tvornicu u SADu
Fiocchi isto i puno drugih proizvođaća nažalost tržište je SAD-u a ne u EU radna snaga jeftinija a sad i kriza oko energenata
i američki zakoni koji potiču proizvođače da otvore proizvodnju kod njih .
EU se mora trgnuti od samo birokracije i početi privlačiti investicije inače će cijela ekonomija u EU propasti.
Fiocchi isto i puno drugih proizvođaća nažalost tržište je SAD-u a ne u EU radna snaga jeftinija a sad i kriza oko energenata
EU se mora trgnuti od samo birokracije i početi privlačiti investicije inače će cijela ekonomija u EU propasti.
Sig Sauer nije otisao radi svoje volje nego radi toga sto su ih Njemci oterali kada su im poceli radit konkurenciju H&K jer je H&K u vlasti njemacke vlade.matezg1 wrote:Nikad nije isključeno da će Hs prodati firmu i da će se proizvoditi u manje restriktivnim državama
Nije li Sig Sauer 50% njemačka firma? Otvaraju tvornice u SAD da bi zadovoljili US zakone koji propisuju da određen postotak djelova mora biti proizveden u amerikama. Recimo Zastava ima radionicu('tvornicu') u USA isključivo zbog američkih zakona.
Svicarska. Sig je otamo.nijoe wrote:Nije li Sig Sauer 50% njemačka firma? Otvaraju tvornice u SAD da bi zadovoljili US zakone koji propisuju da određen postotak djelova mora biti proizveden u amerikama. Recimo Zastava ima radionicu('tvornicu') u USA isključivo zbog američkih zakona.
H&K zagorcava zivot vecini proizvodjaca u Njemackoj.
Nju nitko nije spomenio, mislim da ni ne rade isti tip oruzja.nijoe wrote:Da ali Sauer & Sohne je njemačka firma.
- jolly
- Cinker - bojna

Sig Sauer - takticko oruzje. Sportsko.
Sauer & Sohne, lovacko oruzje.
Sauer & Sohne, lovacko oruzje.
Turn better into best!
Njemačka kompanija Sig Sauer GmbH & Co. KG je osnovana 1976 kao partnerstvo između
švicarske Schweizerische Industrie Gesellschaft (SIG) i njemačke kompanije J.P. Sauer & Sohn.
Izvorni švicarski SIG se više uopće ne bavi proizvodnjom oružja.
Njemački L&O Holding je vlasnik njemačkog SIG Sauer GmbH & Co. KG, švicarskog SIG Sauer AG i
američkog SIG Sauer Inc.
švicarske Schweizerische Industrie Gesellschaft (SIG) i njemačke kompanije J.P. Sauer & Sohn.
Izvorni švicarski SIG se više uopće ne bavi proizvodnjom oružja.
Njemački L&O Holding je vlasnik njemačkog SIG Sauer GmbH & Co. KG, švicarskog SIG Sauer AG i
američkog SIG Sauer Inc.
- jolly
- Cinker - bojna

Prijevod recenog: Nikad vise SIG P210 sa polugom za otpustanje spremnika ispod drske. Ko ga ima nek ga cuva i pazi. 
Turn better into best!
I koji je zaključak jel su te firme otišle iz EU ili nisu ? Jesu.
Mogu one biti evropske ali na kraju sve otvore tvornice u USA i tamo rade a tako će i HS.
Skupi energenti i komplicirana birokracija dođeš sa lovom u USA lijepo te svi prihvate i radiš
bez gluposti i birokracije kao u EU.
Mogu one biti evropske ali na kraju sve otvore tvornice u USA i tamo rade a tako će i HS.
Skupi energenti i komplicirana birokracija dođeš sa lovom u USA lijepo te svi prihvate i radiš
bez gluposti i birokracije kao u EU.