Zamjerka -nedostatak na HS-9!!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Zamjerka -nedostatak na HS-9!!

Post by Breadfan » 05 Mar 2010, 22:30

UrsaMajor wrote:Istini za volju, GLOCK je '72 godine bio uistino nešto revolucijonarno u proizvodnji kratkog vatrenog oružja, a sami su stvorili sve od sistema sigurnosti, okidanja, heksagonalne/oktogonalne cijevi... Istini za volju, HS2000 to jednostavno nije...lp
Revolucionaran ili ne, Glock nije prvi plastičnjak. Nije ni Walther PP bio prvi blowback action pištolj pa ako ćemo strogo gledati, oba pištolja su "kopije" svojih prethodnika. To samo po sebi nije problem i sasvim je normalno da mora postojati određeni redoslijed stvari, da uvijek nešto od nečega nastane.

Neki ljudi jedva prebace preko jezika priznanje HSu ali odma poslje toga potrče "napomenuti" kako je eto, kopirao ovo i ono od ovoga i onoga (i to je sad kao neka mana, ono "ALI").

Who gives a shit? Šta je to neki kao minus, zamjerka kvaliteti nekog proizvoda? Je l' se gleda sama kvaliteta ili KAKO je ta kvaliteta postignuta? Ako imaš dobar auto koji odlično leži u krivini, koji malo troši, koji je relativno sigurno itd. itd., koga briga je li on "kopija" nekog prijašnjeg modela?

Možeš imat auto na šećernu repu i umjesto kotača lubenice i dobrim dijelom će biti "original", al oćeš li ga ti takvog originalnog usudit se vozit ga po placi?

Istina je, je, postoji taj jal kod nas, naš je proizvod i mora tu nešto ne štimati..pa ako ništa, problem će nekom biti što je "kopija" Glocka. A mogu se kladit da mi napravimo nešto najbolje na svijetu, bilo da je pištolj, auto ili nekakva revolucionarna pećnica, uvijek će se naći neka mana, te ili zvecka kad s njim mlataraš ko zvečkom, te svjetli u mraku pod određenim kutom, te ne znam..plastika mu smrdi, ne miriše lijepo..mislim ono.. :A23:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Jopan
Skupnik
Skupnik

Post by Jopan » 05 Mar 2010, 23:20

Reći da je HS kopija Glock-a je isto kao da kažemo Golf 6 je kopija Astre ili Megana i sl. (ili obratno)
Ili reći Golf 6 ima točak okrugao to je kopija jer je to već viđeno.
Nove stvari se samo usavršavaju, patent ima određeni rok i poslije toga ga svi nesmetano mogu koristiti i to je dobro.
Koji model (u istom segmentu) zadnji izađe na tržište mora biti bolji od konkurencije ili te više nema na tržištu. To opet poredim sa autima zamislite usporedbu novog Fokusa i Golfa 3, a većina će reći Golf je bolji.

Btw.
nobile157 wrote: Osobno, meni je svejedno iz čega pucam, to je samo alat.
Je li pao novi alat-XDM?
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 06 Mar 2010, 09:33

Još malo... :mrgreen:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 06 Mar 2010, 09:34

nobile157 wrote:CZ99 je kopija Sig Sauera P226.
To znamo, kao i CZ999 kao i CZ EZ
nobile 157 wrote:Wikipedija nije relevantni izvor podataka jer tamo svatko može napisati bilo što (kao uostalom i na forumu).
Uglavnom piše točne podatke...
Kao recimo da je u hrvatskoj tradicionalno rukovanje guranjem prsta u anus... ;)
nobile157 wrote:NRA NIJE časopis nego najstarija organizacija ljubitelja vatrenog oružja u USA.
Imaš pravo, ja nisam pazio što pričam...
nobile157 wrote:HS nije ni eksperimentalni ni hibridni pištolj.
Nije više eksperimentalni, ali ga ja osobno još uvijek gledam kao hibrid GLOCK-a i SIG-a 226.
nobile157 wrote:Kome se ne sviđa, njegov problem.
Nije stvar u sviđanju ili ne sviđanju.
Meni se osobno HS2000 i novi XDm sviđaju kao pištolji. Za realnu cijenu dobiješ sve što moderni pištolj treba, i dizajn mi se sviđa. Ja sam napisao subjektivnu usporedbu, sa drugim jako dobrim pištoljima, što mislim da ne bi trebao biti predmet svađe ili potezanja pitanja nacionalnog ponosa ili impliciranja političkih stavova...
Naravno, ne tjeram nikoga drugoga da misli kao ja.
nobile157 wrote:Osobno, meni je svejedno iz čega pucam, to je samo alat.
hereza... :A19:
Bradfan wrote:Ako imaš dobar auto koji odlično leži u krivini, koji malo troši, koji je relativno sigurno itd. itd., koga briga je li on "kopija" nekog prijašnjeg modela?
Ljubiteljima i pratiteljima automobilizma... :A19: :A20:
Breadfan wrote:Istina je, je, postoji taj jal kod nas, naš je proizvod i mora tu nešto ne štimati..pa ako ništa, problem će nekom biti što je "kopija" Glocka.
Ne bih se složio s tobom. Eto, osobno sam najviše volio dužiti HS95, ako nisam bio u mogućnosti dužiti CZ75. Makar je HS95 čista kopija P226 sa drugačijim štitnikom okidača, meni je uvijek bolje ležao nego HS2000. Naravno, tu mislim da drugu verziju HS-a 95 jer je prvi imao određene konstrukcijske pogreške, koje su previše dolazile do izražaja...
Breadfan wrote:A mogu se kladit da mi napravimo nešto najbolje na svijetu, bilo da je pištolj, auto ili nekakva revolucionarna pećnica, uvijek će se naći neka mana, te ili zvecka kad s njim mlataraš ko zvečkom, te svjetli u mraku pod određenim kutom, te ne znam..plastika mu smrdi, ne miriše lijepo..mislim ono..
Ja neznam točno o kojoj populaciji ti govoriš, jer se reimo ja osobno trudim kupovati hrvatske proizvode, nadajući se da će to makar malo pomoći onih 1000 traktordžija, i njihovih obitelji, koji su sada u vrlo nezavidnoj poziciji...

A smatram da su neki naši proizvodi, i prirodna bogatstva nemjerljiva s konkurencijom. Počevši od ribe, meda, mlijeka... itd. No da ne ulazimo u širine. Kada se dogodi da hrvatska napravi nešto univerzalno i najbolje na svijetu, ja ću se pobrinuti da to imam. Dok god baratamo publicijonističkim poštapalicama prema (sada konkretno) HS-u 2000, kao "najbolji na svijetu" , "svi ga u americi koriste" , za proizvod koj ima jako veliku, i po mom mišljenju bolju i kvalitetniju konkurenciju, neću naći mjesta za njega među svojim oružjem.
Jopan wrote:To opet poredim sa autima zamislite usporedbu novog Fokusa i Golfa 3, a većina će reći Golf je bolji.
Kada Golf 3 bude bolji od novog Focusa, ja ću se zbilja slikati u ženinom donjem vešu i staviti na internet... :A21:

Sve u svemu, mislim da smo na ovoj temi rekli manje više sve o HS-u2000, i da je ostalo što se tog tiče, samo stvar ukusa, u što je, ja mislim, nepotrebno ulaziti...

lp

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Mar 2010, 18:21

Meni samo jedna stvar nije jasna, svi trubite o kvalitetama i manama HS95 i HS2000, a vrlo malo ili nikako ne spominjete XD-m koji je imho bolji od prethodne dvojice! No svaka tema koja se zapocne o HS-u mora zavrsiti sa Glock vs. HS =(
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 07 Mar 2010, 20:49

Mike_Torello wrote:Meni samo jedna stvar nije jasna, svi trubite o kvalitetama i manama HS95 i HS2000, a vrlo malo ili nikako ne spominjete XD-m koji je imho bolji od prethodne dvojice! No svaka tema koja se zapocne o HS-u mora zavrsiti sa Glock vs. HS =(
Istini za volju, XD-u je najveći rival na tržištu GLOCK, jer su faktički prekopirali tržišni modus operandi GLOCK-a.
A kako ja gledam, on ide "uzmi dobar i pouzdan pištolj i napravi ga u veličinama i kalibrima koji će odgovarati svima".

Mislim da osim XD-a i GLOCK-a nema niti jedna firma koja se poslužila istim tržišnim modelom, već za svaki pojedini kalibar/veličinu imaju zaseban dizajn pištolja, što u nekim stvarima daje konstrukcijske bonuse no ne nosi isti gen osnovnog modela.

Nešto kao pitanje "zašto je Opel Astra najprodavaniji auto u hrvatskoj"
Jer postoji atraktivan i dobar model za svakoga i svačiji ukus, -Astra Coupe, Astra Clssic, Astra Sedan, Astra Wagon, Astra ecoFLEX, Astra Twintop, Astra GTC, Astra OPC Sport coupe...

XD, subcompact, XD compact, XD service model, XD tactical, XD custom, .357 SIG, 9x19, .40 S&W, .45 ACP i svi nose isti gen osnovnog XD-a.
Isto kao i GLOCK.

Isto će sada nastaviti i sa XDm-om, koj je po mojem mišljenju otklonio dosta nedostataka XD, i iskreno želim isprobati novi "service model" s 3,8" cijevi, jer mi se jako dopada ono što sam vidio kod prvog XDm-a...

lp

javor
Pozornik
Pozornik

Post by javor » 20 Jul 2012, 00:37

Ja ću se osvrnuti na ono zveckanje i znam da je čovjek (vojnik) u pravu.Ja ga posjedujem i znam na što čovjek misli.Pitam se koliko ljudi posjeduje HS na ovom forumu?

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 20 Jul 2012, 21:34

kod XDm-a nema zveckanja.

koliko mi je poznato zveckanje se ne javlja kod normalnog rukovanja. javlja kada se pištoljem trese ili se maše s njime...
ne znam tko bi to činio s pištoljem i u kojim uvjetima?!

javor
Pozornik
Pozornik

Post by javor » 20 Jul 2012, 22:27

Upravo tako. Postoje pištolji koji će zveckati kad ih malo "promućkaš" i oni koji to neće.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 22 Jul 2012, 21:59

Nisam naletel na taj podatak na američkim forumima, u čemu je onda razlika da hs zvecka a xd ne?
武士道

Ognjem i mačem.

Post Reply