Poluautomatska puška za precizu i long range
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Poluautomatska puška za precizu i long range
1. Sad sam napisao. Trening, s mk.
2. Za ozbiljno streljastvo pricamo o konkurentnosti. Ako hoces biti konkurentan u FTR i Fopen, onda ti 308 nije dovoljan, sam kazes da ne mozes konkurirati prema 6.5 sa 308. Znaci odes na utakmicu, i za fopen i ftr ti treba 2 puske u 2 kalibra.
Na vecini utakmica ima disciplina mk 22lr sa optikom.
Jad vec napravis 300 km da odes na utakmicu, glupi je da nemas 22lr.
I vrlo hrzo dodjes na to da ti za tri discipline trebaju tri puske.
Pritome ako kislis trenirati redovno, ima puno vise streljana za 22lr nego za veliki kalibar, i municija 2lr je jeftina. Za pravi trigger time, jedini pravi trening je 22lr.
2. Za ozbiljno streljastvo pricamo o konkurentnosti. Ako hoces biti konkurentan u FTR i Fopen, onda ti 308 nije dovoljan, sam kazes da ne mozes konkurirati prema 6.5 sa 308. Znaci odes na utakmicu, i za fopen i ftr ti treba 2 puske u 2 kalibra.
Na vecini utakmica ima disciplina mk 22lr sa optikom.
Jad vec napravis 300 km da odes na utakmicu, glupi je da nemas 22lr.
I vrlo hrzo dodjes na to da ti za tri discipline trebaju tri puske.
Pritome ako kislis trenirati redovno, ima puno vise streljana za 22lr nego za veliki kalibar, i municija 2lr je jeftina. Za pravi trigger time, jedini pravi trening je 22lr.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Marko2Marko
- Desetnik

Re: Poluautomatska puška za precizu i long range
aha, jasno kot točke 2.
imao sam na umu samo trening, koji mi je dosti puta dovoljan samo sa jednom puškom u jedan dan. bolje bi bilo sa svime, ali nije puno vremena, ni placa u avtu, po nekada nije vremena za pripremiti municiju...
imao sam na umu samo trening, koji mi je dosti puta dovoljan samo sa jednom puškom u jedan dan. bolje bi bilo sa svime, ali nije puno vremena, ni placa u avtu, po nekada nije vremena za pripremiti municiju...