Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Dugotrajni rat niskog intenziteta ne odgovara nikome.
Ako NATO krene sa velikim kopnenim snagama uz podršku dalekometne artiljerije i zrakoplovstva rat će brzo završiti. Rusi će se povući ili će udariti taktičku nuklearku pa će opet brzo završiti.
Ako NATO ne krene rusi će utvrditi osvojena područja a približavanjem zime i jačanjem inflacije pojačati će se pritisci na Ukrajinu da da formalnu autonomiju otetim područjima.
Ako NATO krene sa velikim kopnenim snagama uz podršku dalekometne artiljerije i zrakoplovstva rat će brzo završiti. Rusi će se povući ili će udariti taktičku nuklearku pa će opet brzo završiti.
Ako NATO ne krene rusi će utvrditi osvojena područja a približavanjem zime i jačanjem inflacije pojačati će se pritisci na Ukrajinu da da formalnu autonomiju otetim područjima.
Po reakcijama ljudi u EU, koje se baš ne objavljuju puno po W medijima, ka npr ove demonstracije u Madridu prije Sumita, ja bi ipak reka da Grupiranje NATO trupa na istočnom krilu
nebi tribalo rezultirati i ulaskom u Ukrajinu, nego samo dati Putinu do znanja da dalje nebi smija ići, iako mislin da mu to i nije bila početna namjera. Nadan se da bi i NATO triba biti
odgovoran i razuman, bar koliko su rusi bili 1962. god na Kubi, kad se razvila jako vruća situacija, možda i napetija od ove, s jedinom bitnom razlikom da je ta situacija bila Amerima
na kućnom pragu, a ova nije, nego na drugoj strani svita. Pa kome to danas, osim nekim bolesnim spodobama s jednom nogom u grobu triba totalna katastrofa?
nebi tribalo rezultirati i ulaskom u Ukrajinu, nego samo dati Putinu do znanja da dalje nebi smija ići, iako mislin da mu to i nije bila početna namjera. Nadan se da bi i NATO triba biti
odgovoran i razuman, bar koliko su rusi bili 1962. god na Kubi, kad se razvila jako vruća situacija, možda i napetija od ove, s jedinom bitnom razlikom da je ta situacija bila Amerima
na kućnom pragu, a ova nije, nego na drugoj strani svita. Pa kome to danas, osim nekim bolesnim spodobama s jednom nogom u grobu triba totalna katastrofa?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Pa tu nisan baš siguran. Izvagaj koliko su Ameri izgubili u ovoj krizi, a koliko su profitirali. Ne vidin kako njima to ne odgovara.samoborac wrote:...Dugotrajni rat niskog intenziteta ne odgovara nikome...
Nema dana kad ne čujem da je netko odustao od gradnje. Zbog rasta cijena materijala. Vjerujem da znate što to znači za gospodarstvo.
Ali bitno da je Amerika proširila svoj utjecaj i trenutno zarađuje na ratu. Sve su upregli u ovo, svaku zemlju u kojoj imaju utjecaj angažirali. Mi ćemo podmetnuti leđa da njima bude bolje.
Ali bitno da je Amerika proširila svoj utjecaj i trenutno zarađuje na ratu. Sve su upregli u ovo, svaku zemlju u kojoj imaju utjecaj angažirali. Mi ćemo podmetnuti leđa da njima bude bolje.
Za sada su Ameri samo dobili. To je istina.
Protekom vremena, bez obzira na empatiju, EU vlade će teško opravdati građanima inflaciju i recesiju izazvanu ratom u Ukrajini.
Ulaskom EU u recesiju smanjiti će se potreba za uvoznom robom što će pogoditi sve velike izvoznike prvenstveno Kinu. Ona sad otkupljuje rusku energiju ali je neće trebati ako joj padne proizvodnja. Oružje se u Ukrajinu šalje sa skladišta (mi poslali 20000 kalaša). Kad se bude trebalo naručiti novo, tko će u recesiji to platiti?
Rat bi svakako trebalo završiti do zime. Zato mi se čini da je dizanje 300000 vojnika NATO u svezi s tim. To je opsežna i preskupa operacija da njeni ciljevi nisu već definirani.
Protekom vremena, bez obzira na empatiju, EU vlade će teško opravdati građanima inflaciju i recesiju izazvanu ratom u Ukrajini.
Ulaskom EU u recesiju smanjiti će se potreba za uvoznom robom što će pogoditi sve velike izvoznike prvenstveno Kinu. Ona sad otkupljuje rusku energiju ali je neće trebati ako joj padne proizvodnja. Oružje se u Ukrajinu šalje sa skladišta (mi poslali 20000 kalaša). Kad se bude trebalo naručiti novo, tko će u recesiji to platiti?
Rat bi svakako trebalo završiti do zime. Zato mi se čini da je dizanje 300000 vojnika NATO u svezi s tim. To je opsežna i preskupa operacija da njeni ciljevi nisu već definirani.
Traje opća mobilizacija u Bjelorusiji, do jučer je šansa priključivanja Bjelorusije u rat bila mala, danas je već 50:50 i izgledno je da bi moglo biti sranja
I jedna s prvih linija, nakon rata u drugom ratu, bez kromirane cijevi
I jedna s prvih linija, nakon rata u drugom ratu, bez kromirane cijevi
Evo neka ti i Bloger Krule objasni:Mirok wrote: ...Možeš li konkretizirati ?
"Parkiram danas opelijandera kraj nekog smeđeg audija Q5. Izađem van, okrenem se... vidim ukrajinske tablice na audiju.
Gledam svoj auto... gledam ukrajinski... gledam svoj... gledam ukrajinski... prvo što mi pade na pamet:
- Gdje je rat krutejebo, kod vas il kod nas???"
Opet su ti problem tablice !?Hawk wrote:Evo neka ti i Bloger Krule objasni:Mirok wrote: ...Možeš li konkretizirati ?
"Parkiram danas opelijandera kraj nekog smeđeg audija Q5. Izađem van, okrenem se... vidim ukrajinske tablice na audiju.
Gledam svoj auto... gledam ukrajinski... gledam svoj... gledam ukrajinski... prvo što mi pade na pamet:
- Gdje je rat krutejebo, kod vas il kod nas???"
Vozi li taj auto vojni obveznik ?
Je li pobjegao, izbjegao svoju obavezu ?
Je li taj auto stekao nezakonito?
Ovdje u Zagrebu ima dosta Ukrajinaca,ali su to sve žene i djeca,te nešto starijih ljudi.
Kako to onda ne smeta nekoga što puno rusa ima vile na Jadranu?
A prosječan rus u rusiji je siromašan.
Baš čitam o tome, sasvim je očito da tko god bio na otoku postaje meta. A korist od tog otoka je upitna za obje strane. Osim propagandne za Ukrajinu.
https://www.defencetalk.com/military/fo ... 3/page-194
Ono što je svakim danom sve očitije je da je ovo rat Rusija vs NATO.
https://www.defencetalk.com/military/fo ... 3/page-194
Ono što je svakim danom sve očitije je da je ovo rat Rusija vs NATO.
To je to.
Kada neka strana uvidi da je preskupo/neisplativo držati neki prostor,ratovati,pa zaključi......idem ja doma,jer tu se gine .
Kada neka strana uvidi da je preskupo/neisplativo držati neki prostor,ratovati,pa zaključi......idem ja doma,jer tu se gine .
Krenulo je s pumpama i cijenom goriva. A gdje je još zima. Bit će vrlo zeznuto živjeti u Hrvatskoj, zemlji koja kažnjava Rusiju.
A što je točno krenulo?U Mađarskoj koju svi hvale i dive se kako su donijeli odlične odluke u vezi goriva, vlasnici malih pumpi su još u petom mjesecu podnijeli tužbu protiv države u Strassbourgu. A mađari pak ne "kažnjavaju" Rusiju i dio ljudi im se divi kako oni štite svoje interese i slično. Previše se drami i stalno trkelja da smo eto baš mi u nečemu posebno zeznuli. Cijela Europa je u istom dreku. Biće zaguljeno, htijeli, ne htijeli, u ratu smo.
μολὼν λαβέ
Točno zatvaranje je krenulo
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... sti_prva_m
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... sti_prva_m
Puno toga veze nema sa rusima.
Sa svim ovim krizama neće biti lako,ali zaoštriti će oni nama sa koronom.
Već su to najavili......
Sa svim ovim krizama neće biti lako,ali zaoštriti će oni nama sa koronom.
Već su to najavili......
Pa evo, odjebati sankcije i uvesti morem jeftinu naftu iz Rusije. Siguran sam da bi i oni jedva dočekali.
Nisu zatvorili, niti nece najvjerojatnije.Potpuno legitimno vrse pritisak na vladu da se postigne posteni dogovor i sa njima.
μολὼν λαβέ
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... Nt9aAovc2I
SD zadnjih dana ima niz sličnih članaka, jasno da ih se optužuje za rusku propagandu i širenje defetizma. Ali koliko je istine u ovome?
SD zadnjih dana ima niz sličnih članaka, jasno da ih se optužuje za rusku propagandu i širenje defetizma. Ali koliko je istine u ovome?
Rat je to.
Rusi su ostvarili dobitke u Donbasu.
Ukrajina ima dobitaka na jugu,više manjh mjesta su vratili.
Biti će toga još ,mislim već ovoga mjeseca.....
Rusi su ostvarili dobitke u Donbasu.
Ukrajina ima dobitaka na jugu,više manjh mjesta su vratili.
Biti će toga još ,mislim već ovoga mjeseca.....
I dalje nisam nešto zainteresiran za ovaj rat, osim za ekonomske posljedice koje ima po nas. Ali nakon gotovo pola godine sam najskloniji tumačiti kako Amerika snosi velik dio krivice za neke uzroke rata, kao i stvari koje nas sad pogađaju. Ali u nju se ne sumnja. To ne znači da je Rusija nevina, puno toga lošeg je isplivalo. Rekao bih da Amerika žrtvuje EU i Ukrajinu samo kako bi oslabila Rusiju.