zračna puška?

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
nellazg
Razvodnik
Razvodnik

zračna puška?

Post by nellazg » 30 Apr 2008, 23:54

Želio bih si kupiti zračnu pušku.Buđet mi je cca 2000 kn možda nešto malo preko toga.
Što mi možete preporućiti :?:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: zračna puška?

Post by k.horvat » 01 May 2008, 07:52

nellazg wrote:Želio bih si kupiti zračnu pušku.Buđet mi je cca 2000 kn možda nešto malo preko toga.
Što mi možete preporućiti :?:
Koja je namjena puške?

S optikom je ta lova ili bez?

Evo, ovdje ima svašta nešta...
http://tinyurl.com/4obpxg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 May 2008, 13:34

poslusaj moj savjet (iskusnjare koja puse i na hladno) i nemoj nagliti s kupovinom... kao sto ti Horvat rece, moras prvo znati za sto ce biti namjena puske... zelis li optiku ili ne... tek kad odaberes pusku onda ti mozemo preporuciti optiku... zelis li kvalitetu i trajnost naspram snage i brzine ili oboje... uglavnom, pogledaj si par stranica ponudjaca zracnog oruzja pa reci sto te privlaci a mi cemo ti dati savjete i iskustva sa istim i pomoci cemo ti odabrati najbolju opciju za tebe...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

nellazg
Razvodnik
Razvodnik

Post by nellazg » 01 May 2008, 15:50

Optiku imam,neka norconia sa očevog karabina(on si je nabavio novu optiku).
Puška bi mi prvenstveno služila kao "pest control", odnosno imamo užasno puno štakora i puhova u okolici kuće(seosko imanje sa živadi).Bitno mi je da mogu ukebati štakora na 30 metara.
Želio bih nešto malo kvalitetnije a da je i jako,ako je to moguće?
Gledao sam malo ponudu i više mi se sviđaju ove sa plastićnim kundacima,tipa Gamo Whisper x i Gamo CFX.
Dali je itko kupovao vani preko interneta puške?
Jako mi se dopalo ovo
http://www.airgunsbbguns.com/Crossman_T ... m22xkt.htm
Kao što vidim cijena je oko 1300 kuna pa raćunam da sa poštarinom i carinom nebi smijela prijeći moj limit.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 01 May 2008, 22:37

nellazg wrote: Jako mi se dopalo ovo
Kao što vidim cijena je oko 1300 kuna pa raćunam da sa poštarinom i carinom nebi smijela prijeći moj limit.
Skeptičan sam prema kupovini ovakve robe iz inozemstva, prvenstveno glede jamstva...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 May 2008, 00:21

nellazg wrote:Optiku imam,neka norconia sa očevog karabina(on si je nabavio novu optiku).
na kakvom karabinu je stajala - kalibar? koliko je pucano iz tog karabina i zasto je nabavljao novu optiku, stara nije bila dobra?
nellazg wrote:Puška bi mi prvenstveno služila kao "pest control", odnosno imamo užasno puno štakora i puhova u okolici kuće(seosko imanje sa živadi).Bitno mi je da mogu ukebati štakora na 30 metara.
a to vise manje mogu sve puske kojima se cijena vrti oko 2000kn... ako ti je za pest control predlazem da kupis .22 kalibar... vise energije ima zrno, mozda malo manji izbor diabola nego u .177 kalibru i manja brzina... ali sve ima svoje.
nellazg wrote:Želio bih nešto malo kvalitetnije a da je i jako,ako je to moguće?
Diana... i nemos' fulati... ili Weichrauch (u americi Beeman) je takodjer vrlo dobar... "rekord" okidac te jednostavno razmazi... mehanicki nisani su identicni diani...
nellazg wrote:Gledao sam malo ponudu i više mi se sviđaju ove sa plastićnim kundacima,tipa Gamo Whisper x i Gamo CFX.
imao sam gamo... nije los, ali ako imas koju opciju za dianu.... recimo panther 36, sintetika... par opcija... svakako bi izabrao dianu prije gamo-a
nellazg wrote:Dali je itko kupovao vani preko interneta puške? Jako mi se dopalo ovo
a da se nesto dogodi, kako bi utjerao garanciju? =(
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 02 May 2008, 13:22

nellazg wrote:Optiku imam,neka norconia sa očevog karabina(on si je nabavio novu optiku).
Puška bi mi prvenstveno služila kao "pest control", odnosno imamo užasno puno štakora i puhova u okolici kuće(seosko imanje sa živadi).Bitno mi je da mogu ukebati štakora na 30 metara.
Želio bih nešto malo kvalitetnije a da je i jako,ako je to moguće?
Gledao sam malo ponudu i više mi se sviđaju ove sa plastićnim kundacima,tipa Gamo Whisper x i Gamo CFX.
Dali je itko kupovao vani preko interneta puške?
Jako mi se dopalo ovo

nemoj. samo iz ruke, provjerena garancija i osiguran servis. ovo nije

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 04 May 2008, 12:34

patch wrote: nemoj. samo iz ruke, provjerena garancija i osiguran servis. ovo nije
Servisa ima, pitanje je jamstva...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 04 May 2008, 14:31

k.horvat wrote:
patch wrote: nemoj. samo iz ruke, provjerena garancija i osiguran servis. ovo nije
Servisa ima, pitanje je jamstva...
slazem se, ali bih se nadovezao s jednom kratkom storijom... poslovno se bavim fotografijom - za potrebe vjestacenja i procjena. I uzeo sam (tada - pred 2 godine i nesto jace) trenutno najbolji model na trzistu - Canon 20D. Ali problem je servis, ako treba napraviti nesto ozbiljno, ceka se oko 3 tjedna - to je prosjek. Alternativa je otici u Sloveniju - tamo to rijese u 1 dopodne, po dogovoru... S druge strane glavni konkutent, Nikon, ima servis kakav je i onaj u Sloveniji. Samo kada sam ja kupovao, njihovi modeli ili su bili slabiji, ili preskupi, a nesto sam morao uzeti....

Ista stvar je s s puskama - Gamo, Comet, Diana, Hatsan, HW.... U istom cjenovnom rangu, radi se o manje-vise malim razlikama, ali bit price je kvalitetan servis i podrska.... Ako nesto ode u jamstvu da se to i rijesi u RH.... time is a money.

nellazg
Razvodnik
Razvodnik

Post by nellazg » 04 May 2008, 16:45

I kaj bi mi nakraju preporućili?
Gledao sam po Mike-m savjetu malo Diane i Beeman modele ali mi se nijedan vizualno ne dopada.Za sada su mi najviše zapeli za oko gamo cfx(zbog cijevi koja se ne prelama) i Gamo whisper X. Po katalogu su tu negdje po performansama.
Kakvo imate mišljenje o ovim novim Hatsanima Torpedo serija,imam na umu torpedo 150.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 04 May 2008, 17:59

nellazg wrote:I kaj bi mi nakraju preporućili?
Gledao sam po Mike-m savjetu malo Diane i Beeman modele ali mi se nijedan vizualno ne dopada.Za sada su mi najviše zapeli za oko gamo cfx(zbog cijevi koja se ne prelama) i Gamo whisper X. Po katalogu su tu negdje po performansama.
Kakvo imate mišljenje o ovim novim Hatsanima Torpedo serija,imam na umu torpedo 150.
Gle, ja sam jedan od "Janjičarskih zagovornika", imam Hatsan 125, ali nisam nigdje (bijah u Monsteru neki dan) vidjeo
taj "torpedo", nisam ništa o njemu pročitao, dakle ako netko treba imati mišljenje o tome na ovom forumu to sam ja...
Al' jebga nemam mišljenje, dok ne probam ne želim pisati...
Gledaj, ako želiš, kod mene možeš probati Hatsana 125 (5,5), Cometu 400-S (carabine, 5,5), i još par kineskih kolaca za paradajz...

nellazg
Razvodnik
Razvodnik

Post by nellazg » 05 May 2008, 15:03

i kaj bi po tvojoj preporuci bilo bolje za moje potrebe? Cometa i "janjac"?
jako mi je bitna preciznost do cca 30m.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 05 May 2008, 17:51

nellazg wrote:i kaj bi po tvojoj preporuci bilo bolje za moje potrebe? Cometa i "janjac"?
Cometa je preciznija... Eto, miš na 20+ metara ispod zečinjaka... Dalje ne želim pričati zbog zelenih :A03:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 05 May 2008, 19:09

nellazg wrote:i kaj bi po tvojoj preporuci bilo bolje za moje potrebe? Cometa i "janjac"?
Preciznost većim djelom ovisi o strijelcu a manje o pušci.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 05 May 2008, 19:46

Knife_maniac wrote:
Preciznost većim djelom ovisi o strijelcu a manje o pušci.
Da, kad pucam s Cometom onda sam dr jekyll a kad s Hatsanom onda sam mr hide :A19:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 05 May 2008, 23:12

nellazg wrote:I kaj bi mi nakraju preporućili?
da sada kupujem, definitivno nesto sto nije preklopno, nesto sto ima mini spremnik za dijabole i mogucnost nabijanja veceg tlaka (ovo drugo samo kao opcija).... jer sam lijen kod svakog napinjanja ubacivati dijabole, a spremnik se cini idealna stvarca.... vjerojatno diana 300R (vidim da je vise ne rade) 460Mag odnosno 52 il 54 airkinga....

nellazg
Razvodnik
Razvodnik

Post by nellazg » 06 May 2008, 16:22

To mi je, nažalost, malo preskupo :A01:
Najradje bi ih sa mk sa subsonic zrnjem,ali me je strah da mi netko ne pozove plavce pa da izgubim i dozvolu i oružje i još zaradim prijavu.
Žena mi je dala dozvolu da potrošim cca 1500 kuna ali ja imam još nekaj sastrane :A03:
pa se taj buđet penje do max 2300.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 May 2008, 17:02

nellazg wrote:<snip>...Najradje bi ih sa mk sa subsonic zrnjem...<cut>
iz iskustva a mislim da ce i Kreso potvrditi da se subsonic ne cuju nista slabije od standarda a da ne spominjemo da su nekih 2-4x skuplji od standarda... razlika je mozda u svega par decibela u korit subsonica dakle zanemarivo... HV se dosta cuju, dok je standard k'o prdac u vjetar... imao sam cak negdje i tablicu usporedbe raznih MK metaka sa i bez aspuha... bilo je cak nekih standarda koji su se sa aspuhom tise culi od pojedninih renomiranih subsonica... uglavnom standard je dovoljno tih a za tu razliku u cijeni bi pretrpio tih 1-5 decibela vise u odnosu na subsonic...

nellazg
Razvodnik
Razvodnik

Post by nellazg » 06 May 2008, 20:19

Evo samo da javim da sam se odlućio za Gamo Shadow 1000 u 5.5 kalibru.
Detalje javim kada ju malo stignem ispucati.

Post Reply