Mikro nišani za precizno gadjanje

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Post Reply
canon11
Skupnik
Skupnik

Mikro nišani za precizno gadjanje

Post by canon11 » 03 Mar 2009, 10:40

naime, prvo pozdrav ekipi sa foruma. Novim sam na forumu iako ga aktivno pratim vec neko vrijeme.
Moje pitanje se odnosi na mikro nisane za precizno gadjanje u R-50 metu na 25 metara. Posjedujem CZ 75b u sa originalnim nisanima i doradjenim (meksim) okidanjem. Dosadasnje gadjanje me zadovoljavalo, no kako sam se aktivno poceo baviti streljastvom i posjecivati turnire, ukazala se potreba za ozbiljnijim pristupom svemu tome. Brojni strijelci mi preporucavaju upravo MIKRO NISANE za zbrojevku ali malo tko hoce detaljnije reci koliko to moze pomoci. Zainteresiran sam te nisane jer grupu metaka redovno pravo u doljnjem dijelu crne metu na 7 i 8. Ako podizem pistolj kao bi ispravio tu gresku, tada vise ne drzim dovoljno dobro niti nisam tako precizan. Mogu li meni mikro nisani to poraviti?? Da li postoji mogucnost da za svaku gresku krivim oruzje (mislim mikro nisane)??
I sada ono najbitinije: Htio bih kupiti novu CZ 75B ili 85B te na njih ugraditi mikro nisane. Da li je bolje kupiti 75 ili 85 pa ugradjivati nisane ili mozda kupiti CZ 85 COMBAT koja vec ima ugradjen zadnji podesivi mikro nisan?? Prepostavka jer original je original! Ima li netko 85 COMBAT da podjeli iskustvo?? Napominjem, pistolj koristim za precizno gadanje a ne za IPSC.
Molim Vas za komentare i veliki pozdrav

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Mikro nišani za precizno gadjanje

Post by BoB » 03 Mar 2009, 11:13

ako imaš solidnu grupu u 7,8 naravno da će ti pomoći da ostvariš na brzinu viši srednji rezultat, ali ništa više od toga. prvo se riješi aveti crne fleke na meti. kada robuješ crnoj fleki skužiš da nisi u stanju namjerno pogoditi npr. 5 krug, ni s optikom. prvo uštelaj sebe psihički i fizički, a oružje tek kada te počme kočiti u rezultatima.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

gutenberg
Skupnik
Skupnik

Post by gutenberg » 03 Mar 2009, 11:25

Mikro nišani omogućuju podešavanje, odnosno korigiranje pogodaka.
Sam si zaključio da moraš podizati nišansku točku da bi dobio centar.
Prva i osnovna stvar u nišanjenju je - uvijek nišaniti u jednu točku, odnosno u podnožje crnoga.
Stoga to možeš riješiti mikro nišanima. Ipak, postoji mogućnost da ti sa vidom nije sve OK,
pa ti se mušica utapa, druga je mogućnost da nemaš dovoljno snage držati oružje
i tu možeš imati pogotke od šestice u podne pa do šestice na šest sati.
Možda da dadeš za probu nekom iskusnijem strijelcu da puca iz tvog oružja? Pa da vidiš na čemu si.
Što se tiče odabira oružja savjetujem ti CZ 85 combat baš zbog podesivih nišana.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 03 Mar 2009, 12:00

Ukoliko si postigao grupu od deset pogodaka unutar promjera 10-15 cm vrijeme je da popraviš svoj rezultat sa mikro podesivim ciljnicima. Mikro podesivi ciljnici omogućuju pomjeranje grupe pogodaka prema centru a zadržavajući istu nišansku točku. U preciznom gađanju najbolje je ciljati u podnožje crnog kruga. ukoliko ti tvoja sadašnja zbroja drži grupu nema potrebe mjenjati pištolj. Ugradi mikro podesivi ciljnik LPA sa target stražnjom pločicom i to model SPR86CZ O7 jer ne traži frezanje za ugradnju. Drugi model je TRT92BW07 međutim traži puškarski rad za ugradnju (frezanje navlake).
spr86czp.jpg
spr86czp.jpg (2.15 KiB) Viewed 398 times
na slici je zadnja pločica sa bijelim točkama no preporučujem crnu sa crnom mušicom

TRTNEW.jpg
TRTNEW.jpg (2.64 KiB) Viewed 398 times
TRT sa streljačkom pločicom

Zastupnik za LPA ciljnike je MIKRON doo Marija Bistrica
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Post Reply