Pištolj i revolver velikog kalibra - 25m

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Post Reply
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Pištolj i revolver velikog kalibra - 25m

Post by Original_G » 24 Mar 2009, 22:07

Pucački stavovi, male tajne velikih majstora :?:

Vidim da ima na forumu ljudi koji to pucaju , (osobno meni najdraža disciplina) pa se ima sigurno kaj i za podjeliti!

Pucam ČZ75b, mikrometarski nišani i sređeni okidač.

Premalo treniram, biti će bolje nadam se, pucam 165-175 , na prošlom državnom među trideset, ako ove godine to dignem na 20 bilo bi ludilo....

interesantno pucam bolji rezultat na brzom nego na preciznom. obično nije tak na treninzima :?:

šteta jedino kaj imamo praktički samo tri tekme na godinu (klub, žup., drž.), ove godine bi trebali početi nastupati u Alpe-Adria Ligi.
武士道

Ognjem i mačem.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Pištolj i revolver velikog kalibra - 25m

Post by blackpowder » 26 Mar 2009, 07:56

daj mi detalje o Alpe-Adria ligi?
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Mar 2009, 14:02

prvi trening ove godine (JUPI !!!!) i veliko čuđenje :o

nakon zadnjeg raspucavanja prošle godine na Hrženici, kaj zbog vremena a kaj zbog $$$ nisam pucal VK; pucal sam samo zračni pištolj

i sad na prvom treningu, da se odmah pohvalim grupa na 25m je stalno unutar 6cm ! ALI je cijela grupa na rubu 4 i 5 na 6 sati. nisam diral nišane (lpa mikrometarski) prek zime i pištolj je miroval, streljivo isto ko prošle godine (S&B 7,5, pak 250kom) čak ista kutija?

pištolj (ČZ75b) je bil upucan i pucal sam s njim državno i sve OK, a sad :?: koji je mogući razlog? nešto sam promjenio sa zračnim a da nisam ni svjestan?

kod podešavanja kam vrtim U ili P ? kolko je jedan klik na meti na 25 m? pitam jer mi je odokativno pomaknuto za 1/2 mete?
武士道

Ognjem i mačem.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 28 Mar 2009, 18:33

na ciljniku piše UP (gore) ne U i P da bi pomicnuo sliku pogodaka prema gore moraš i mikrometarski vijak okretati u smjeru UP (vidi strelicu). na tvom mjestu nebi ništa dirao dok ne ponoviš bar još jedan trening. Moguće da si zbog treniranja sa zračnim preko zime malo izgubio osjećaj za okidanje i jednostavno "kljucaš" prema dolje. ispali još 10-15 hitaca ciljajući u istu točku i obrati pažnju na pravilan hvat, okidanje i da ne utapaš mušicu prilikom opaljenja. Ukoliko se grupa ponovi nisko u zoni 4-5 u 6 sati digni za otprilike 7-8 klikova, pažljivo opali 3 metka i po potrebi ponovi korekciju.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Mar 2009, 21:24

dobro izgleda kak U!!!!!P naravno crtica se smanjuje :A02:

ispalil sam ukupno 50 tak precizno, sa grupama po 5 i 30 brzo, i jedno i drugo sam grupiral tu negde s tim da mi na brzoj ode i desno ali isto cijela grupa, to je vjerojatno zato kaj brojim sekunde i okidam malo prije nego vratim do kraja, ali bar je konstatno :!:

ako budes raspolozen ogrebal bi se za koji trening, ak ništ drugo onda dok se otvori streljana u ČK !

p.s. opet brije MUP na drvene oblice, a ne zemljani nasip i metalni hvatači metaka sa gumom ispred :A10:
武士道

Ognjem i mačem.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 29 Mar 2009, 00:35

Za trening sam ti na raspolaganju. reci gdje i kada.

PS za oblice neznam ti što reći - istovremeno kad strijelce jebu zbog MK streljana lovci mogu na svako drvo okačiti metu i prašiti do mile volje

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Mar 2009, 20:40

blackpowder wrote:lovci mogu na svako drvo okačiti metu i prašiti do mile volje
a bome ni to vise nije tako.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 27 Oct 2009, 20:59

Original_G wrote:Pucački stavovi, male tajne velikih majstora :?:

Vidim da ima na forumu ljudi koji to pucaju , (osobno meni najdraža disciplina) pa se ima sigurno kaj i za podjeliti!

Pucam ČZ75b, mikrometarski nišani i sređeni okidač.
Moja največa tajna je u okidanju (prilikom laganog povlačenja okidača pucanj te mora iznenaditi) pa u nišanjenju. Dvoručni hvat za dešnjaka: desnom šakom rukom duboko uhvatiti i stisnuti (ne jako) rukohvat oružja, lijeva šaka preko desne, a kažiprst lijeve ruke stavim na zaštitu okidača, palac lijeve ruke preko vrha palca desne ruke. Pritisak na okidač vršim zglobom kažiprsta, okidanje vršim jako polagano i pravilno. Ruke nisu skroz ispružene (prema meti), a raskorak je normalan. Prilikom pucanja brzog dijela gađanja, kada uštimam hvat i stisak (malo jači nego kod precize), pogled mi je uvijek usmjeren u pravcu mete (ne spuštam ga), a ciljam u sredinu. Precizu ciljam u podnožje crnog kruga, malo ispod šestice.
Na ovakav način, od hvata, ciljanja i okidanja, me ''naučio'' instruktor prije 10-tak godina, probao sam i mijenjati ove načine ali nikakve druge izmjene mi ne pašu. Možda i nekima ove radnje nisu pravilne ali ja više se ne mogu ''ispraviti'' niti ne želim.
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Post Reply