Glupe ideje s bolovanja

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
Post Reply
Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Glupe ideje s bolovanja

Post by Mr.Cabdriver » 25 May 2009, 18:34

Budući da sam malo završio na bolovanju, a toliko sam sje**n da mi se ne da klatit naokolo, družim se sa prijateljem (Anto Bajotik) i usput tlačim stare krame od noževa u kolekciji (Ima li bolje prilike da im se napravi sistematski pregled i osvježenje friškim slojem balistola)

Žrtva je stari solingen bowie nož, sav pun rupica od pitinga koje mi općenito idu na živce. Pred koji tjedan sam ga bio žilet-naoštrio i onda se poigrao po njemu sa tekućinom za bruniranje da pocrni sav tako da me ne živciraju toliko te duboke točkice hrđe. Naravno to je ispao super glup potez s obzirom da je tekućina za bruniranje nagrizla žicu i podosta otupila nož. Danas sam ponovno naoštrio nož na stanje žilet, ali za brunažu sam promijenio pristup. Žicu sam "izolirao" i nanio tekućinu za brunažu po ostatku noža. Slike su tu.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Glupe ideje s bolovanja

Post by Legion66 » 25 May 2009, 20:29

Kolko ta brunaža drži, odn. kak se ponaša kod uporabe, jel se skida i jel se to isplati kupiti.
Kolko košta i di ima za kupiti?
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: Glupe ideje s bolovanja

Post by Mr.Cabdriver » 25 May 2009, 22:12

legion.poljak66 wrote:Kolko ta brunaža drži, odn. kak se ponaša kod uporabe, jel se skida i jel se to isplati kupiti.
Kolko košta i di ima za kupiti?
Za nož koji misliš koristit je totalno sranje. Ne otpada jako ali otpada i ja osobno ne bih baš lako jeo ono što takav nož nareže. To je preparat prvenstveno namijenjen za popravak brunaže na oružju koja se potroši od rukovanja. A s obzirom da je brunaža dugoročno sama po sebi sranje (bilo topla bilo hladna kemijska poput ove) za nož koji se koristi - pogotovo za hranu - je posve neprikladna.

Kad naučim nitrirat noževe (a.k.a. tenifer) napisat ću kratki članak i o tome. To će otprilike biti kad mi odapne voljena teta po tati iz 3-g koljena i ostavi mi paletu zlatnih poluga da si mogu kupit opremu za nitriranje.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Post Reply