Glupe ideje s bolovanja
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Glupe ideje s bolovanja
Budući da sam malo završio na bolovanju, a toliko sam sje**n da mi se ne da klatit naokolo, družim se sa prijateljem (Anto Bajotik) i usput tlačim stare krame od noževa u kolekciji (Ima li bolje prilike da im se napravi sistematski pregled i osvježenje friškim slojem balistola)
Žrtva je stari solingen bowie nož, sav pun rupica od pitinga koje mi općenito idu na živce. Pred koji tjedan sam ga bio žilet-naoštrio i onda se poigrao po njemu sa tekućinom za bruniranje da pocrni sav tako da me ne živciraju toliko te duboke točkice hrđe. Naravno to je ispao super glup potez s obzirom da je tekućina za bruniranje nagrizla žicu i podosta otupila nož. Danas sam ponovno naoštrio nož na stanje žilet, ali za brunažu sam promijenio pristup. Žicu sam "izolirao" i nanio tekućinu za brunažu po ostatku noža. Slike su tu.
Žrtva je stari solingen bowie nož, sav pun rupica od pitinga koje mi općenito idu na živce. Pred koji tjedan sam ga bio žilet-naoštrio i onda se poigrao po njemu sa tekućinom za bruniranje da pocrni sav tako da me ne živciraju toliko te duboke točkice hrđe. Naravno to je ispao super glup potez s obzirom da je tekućina za bruniranje nagrizla žicu i podosta otupila nož. Danas sam ponovno naoštrio nož na stanje žilet, ali za brunažu sam promijenio pristup. Žicu sam "izolirao" i nanio tekućinu za brunažu po ostatku noža. Slike su tu.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Re: Glupe ideje s bolovanja
Kolko ta brunaža drži, odn. kak se ponaša kod uporabe, jel se skida i jel se to isplati kupiti.
Kolko košta i di ima za kupiti?
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Re: Glupe ideje s bolovanja
Za nož koji misliš koristit je totalno sranje. Ne otpada jako ali otpada i ja osobno ne bih baš lako jeo ono što takav nož nareže. To je preparat prvenstveno namijenjen za popravak brunaže na oružju koja se potroši od rukovanja. A s obzirom da je brunaža dugoročno sama po sebi sranje (bilo topla bilo hladna kemijska poput ove) za nož koji se koristi - pogotovo za hranu - je posve neprikladna.legion.poljak66 wrote:Kolko ta brunaža drži, odn. kak se ponaša kod uporabe, jel se skida i jel se to isplati kupiti.
Kad naučim nitrirat noževe (a.k.a. tenifer) napisat ću kratki članak i o tome. To će otprilike biti kad mi odapne voljena teta po tati iz 3-g koljena i ostavi mi paletu zlatnih poluga da si mogu kupit opremu za nitriranje.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....