Mast za konzerviranje..
- Knife_maniac
- Satnik

Re: Mast za konzerviranje..
Pa kod njega, pise vise komada 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Lik neodgovara na mail vec duze vrijeme.. nemoguce stupiti u kontakt.
Stoga pitanje ostaje aktualno? Gdje..
Stoga pitanje ostaje aktualno? Gdje..
- Armalite Kid
- Banned
Ima tko iskustva sa onim Asol mastima od INA-e ? Možda je to dobro
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to nije za konzerviranje nego za ciscenje, imam ja doma po 1,5l svakog, ASOL-S (ciscenje i podmazivanje) i ASOL-U (podmazivanje i zastita)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Armalite Kid
- Banned
A što sa mastima "običnim", tipa ona litijeva, jeli se to može koristit za konzerviranje ? Budući da nismo još našli "cosmoline"
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa mislim da smo se slozili da bi to bila prva zamjena =) bilo je vec negdje rasprave o tome...
Legion je zavrsio aukcije pod tim nickom..neda mu se plačati proviziju...a ima i drugi mail,probati cu stupit u kontakt s njime pa cu Vam javiti 
- Armalite Kid
- Banned
A je li tko to već isprobao ?Mike_Torello wrote:pa mislim da smo se slozili da bi to bila prva zamjena =) bilo je vec negdje rasprave o tome...
da ne bi bilo skinuta brunaža ili slična iznenađenja
magisches schwein
Mozes li mi reci gdje si nabavio taj Asol-S i -U.. ima li ih negdje u prodaji? Ako nema ,znas li sto bi bila zamjena za asol-s / drnč u slobodnoj prodaji?..Mike_Torello wrote:to nije za konzerviranje nego za ciscenje, imam ja doma po 1,5l svakog, ASOL-S (ciscenje i podmazivanje) i ASOL-U (podmazivanje i zastita)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nazalost to su mi zalihe iz vojske jos od 2000 kad sam se razduzio, bila je neka vojna vjezba i postrojba koja je otisla s poligona je ostavila na desetke polupraznih karnistera, pa sam ih ja skupio desetak od svake vrste i napunio jedan set (po litru svake vrste), ali kako sam ga tokom ovih godina posudjivao stricu, za svako ciscenje po deci ostalo mi je pola litre svakog, (jednom prosipaju, jednom izgube, jednom klinac baci...itd), onda mi je kolega donesao iz vojske jos jedan set po litru i to je sada dovoljna zaliha. Raspitivali smo se po ininim pumpama gdje bi toga bilo za kupiti ali nitko nezna, osim da je pitati negdje u centrali u ZG? Ili ako imas koga u vojsci da ti to pribavi.
predpostavio sam da je takvo stanje po tom pitanju.. nista.. hvala na odgovoru! 
- Armalite Kid
- Banned
Dobri konzervansi su vam i oni što se koriste za zaštitu elisa čamaca. Ja imam jednu takvu plavu kremu i idealna je ako se misli oružje ostaviti na duže vrijeme, a dobro dođe i za podmazat zatvarač od puške.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Našo sam dobar recept za svojevrsnu mast/ulje (ovisi o vanjskoj temperaturi),
u zagrijanom mot. ulju rastopit malo vazelina i dodat nešto ulja za motorne pile i wd40 i time premazat željeni metalni predmet.
u zagrijanom mot. ulju rastopit malo vazelina i dodat nešto ulja za motorne pile i wd40 i time premazat željeni metalni predmet.
pozdrav,
meni bi trebala nekakva mast, po mogućnosti da se nalazi i na hrvatskom tržištu za konzerviranje pištolja na period od recimo 2godine...
netko 
meni bi trebala nekakva mast, po mogućnosti da se nalazi i na hrvatskom tržištu za konzerviranje pištolja na period od recimo 2godine...
To ti je vrlo jednostavno,
Nakon dobrog ciscenja ga napricas Bronxom i VAKUMIRAS u onom stroju sto sluzi za vakumiranje hrane, ako znas na sto mislim sa onim vrecicama koje su sa jedne strane hrapave a sa druge glatke....
Nema boljeg nacina a da poslje ne predstavlja samoubojstvo za ciscenje....
Nakon dobrog ciscenja ga napricas Bronxom i VAKUMIRAS u onom stroju sto sluzi za vakumiranje hrane, ako znas na sto mislim sa onim vrecicama koje su sa jedne strane hrapave a sa druge glatke....
Nema boljeg nacina a da poslje ne predstavlja samoubojstvo za ciscenje....
Nemoguće je Nemoguće
Može, ali bez WD-a. Ne mora biti mast, dovoljno je sve potopiti u Lancol ili Hipenol .gun_hater wrote:Našo sam dobar recept za svojevrsnu mast/ulje (ovisi o vanjskoj temperaturi),
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Lex, jel taj ,Bronx, bas za konzerviranje i do kojeg se vremenskog perioda preporucuje!?
Head in the City. Hearth in the Field.