Dalekozor
Re: Dalekozor
Ja imam stari ruski 7x50 i dandanas je odličan. To je inače optimalno povećanje za skoro sve namjene, osim ako ne želiš teleskop.
Svojedobno sam ga uspoređivao sa sličnim Canonom, otišao sam u lov na čeku, navečer i uspoređivao sliku. Rus je bio pobjednik po svemu, a koštao je 5x manje.
Ne znam zašto ti treba, ali onaj mali sigurno nije za neke ozbiljne svrhe.
Kakva je sada situacija ne znam, jednostavno me nije zanimalo jer je rus još dobar.
Svojedobno sam ga uspoređivao sa sličnim Canonom, otišao sam u lov na čeku, navečer i uspoređivao sliku. Rus je bio pobjednik po svemu, a koštao je 5x manje.
Ne znam zašto ti treba, ali onaj mali sigurno nije za neke ozbiljne svrhe.
Kakva je sada situacija ne znam, jednostavno me nije zanimalo jer je rus još dobar.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ja imam Olympusa 10x50 i mogu ti reci da sam zadovoljan sa slikom kako po danu tako i u sumrak.
Za cca. 500 kn i moje potrebe odličan.
Za cca. 500 kn i moje potrebe odličan.
U Lidlu
je svojedobno bio neki 10*50 za 100tinjak kn. Moram priznati da me ugodno iznenadio. 
djedov stari istočnonjemački 7x50 mi je zakon za sve osim kada je u pitanju veličina i težina, a kada nemam mjesta onda manji 8x35 koji je dobar po danu.
za >8x mi se neda nositi stalak iako nisam neki treskavac.
za >8x mi se neda nositi stalak iako nisam neki treskavac.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Evo pošto imam kod kuće jedan stari ruski dalekozor 12x40 koji je dobar ali očito su ovi moderni sa premazima leća i sl. poboljšanjima ipak bolji naumio sam si nabaviti jedan od tih.
ako želiš prodati tog rusa javi se na pp, možda ga samo treba servisirati što košta oko 300 kn, u servisu se rastavlja, leće se peru u alkoholu, tubus se očisti iznutra i premazuje sa posebnom bojom, mijenjaju se diht gumice koje sprečavaju ulaz vlage i prašine u unutrašnjost tubusa i ujedno zadržavaju plin ili vakuum u unutarnjosti tubusa. imam jednog rusa 6x40, olimpusa 7x50 i yašiku 10x50 i mogu reći da rus prednjači iako je bez premaza. pozz
ako želiš prodati tog rusa javi se na pp, možda ga samo treba servisirati što košta oko 300 kn, u servisu se rastavlja, leće se peru u alkoholu, tubus se očisti iznutra i premazuje sa posebnom bojom, mijenjaju se diht gumice koje sprečavaju ulaz vlage i prašine u unutrašnjost tubusa i ujedno zadržavaju plin ili vakuum u unutarnjosti tubusa. imam jednog rusa 6x40, olimpusa 7x50 i yašiku 10x50 i mogu reći da rus prednjači iako je bez premaza. pozz
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm