lječnički za oružje

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
T. Kvaka
Razvodnik
Razvodnik

lječnički za oružje

Post by T. Kvaka » 24 Sep 2009, 21:32

pozdrav,

zanima me kakva je procedura u vezi lječničkog? nisam nigdje uspio pročitati. uostalom, to mi je posljednji korak do registracije oružja, bar se nadam. :)
If you run,you'll only die TIRED...

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: lječnički za oružje

Post by Breadfan » 24 Sep 2009, 23:53

Procedura je takva da si odeš u jednu od ambulanti koje su ovlaštene da obavljaju te lječničke vezano za oružje i platiš nekih 350kn za pregled.

Pregled se sastoji (barem u mom slučaju, sad ne znam kako je drugdje) od psiho testova koji se sastoje od dva dijela (geometrijski znakovi i sl. logički zadaci tipa, 1,2,3,4,7 << nađi uljeza) i upitnik (Da li se znojim kad sam nervozan? Volim jesti vani DA/NE, Nekad osjećam glavobolje DA/NE i sl. gluposti).

Psiholog te može pitati pitanja tipa "Jeste ikad imali nasljednih bolesti u obitelji?", "Jeste ikad konzumirali ili konzumirate alkohol / droge?" itd..sve u svemu, iskreno odgovori, nemoj previše mislit se i to je to.

Poslje toga ti malo pogledaju vid, pluća, tlak i ako te baš spopadne peh, neka stara baba će te pipat po jajima provjeravat imaš li kilu (mene nije fala Bogu).

Poslje toga oni napišu potvrdu da si zdrav i normalan a koju ćeš odnijet u MUP i to ti je to!
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

BlueEyeDesire
Banned

Re: lječnički za oružje

Post by BlueEyeDesire » 25 Sep 2009, 23:55

...zaboravio si mu napomenuti da odgovor od murje,čeka nekih 60-tak dana(ako je usual citizen)ako je "njihov" kao ja onda čeka i do 90 dana.(ne pitaj me zašto,jer ni ja to ne znam!?)I to je zapravo glavni problem koji mene muči,jer nabavio bih si ja svega i svačega "vani" naravno,no kad se sjetim da moram za nabavnu dozvolu čekati tako dugo i tako svaki put kada želim uvesti oružje(jer ga kod nas nema-barem onoga koje mene zanima i streljiva...dakako),onda me prođe želja,taj čas...no tako ti je to kod nas!

Post Reply