Benchmade Dejavoo 740
Benchmade Dejavoo 740
Evo upravo pristigao u paketu od Cabale nakon dugog i mukotrpnog licitiranja uzduž i popreko foruma
Sva čast, nož je ko nov sa svim dodatnim kutijama i papirima, ko iz trgovine...
Nož je stvarno poseban, ovo je regularni (veći) model i stvarno ga je komad. Kad ga držiš u ruci i zagledavaš svjestan si da je izrađen od danas vrhunski dostupnih kvalitetnih materijala za takav komad oruđa ili oružja, što vam je draže...
Lagan za svoju veličinu..
Evo par slika usput, kvalitetniji fotosesion čim uzmognem..
tu je i link do još nekih slikica da ne ponavljam:
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 130#p29130
Sva čast, nož je ko nov sa svim dodatnim kutijama i papirima, ko iz trgovine...
Nož je stvarno poseban, ovo je regularni (veći) model i stvarno ga je komad. Kad ga držiš u ruci i zagledavaš svjestan si da je izrađen od danas vrhunski dostupnih kvalitetnih materijala za takav komad oruđa ili oružja, što vam je draže...
Lagan za svoju veličinu..
Evo par slika usput, kvalitetniji fotosesion čim uzmognem..
tu je i link do još nekih slikica da ne ponavljam:
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 130#p29130
Re: Benchmade Dejavoo 740
prvo, da pozdravim posto mi je ovo prvi post.
sljedece da pitam kako si zadovoljan njime sto se tice funkcionalnosti? muku mucim sa odabirom svog prvog pravog foldera, pa da vidim sto cu cuti o ovom modelu. inace, koliko sam imao kontakta s ostricama nekako su mi se dopali vg10 celici, pocevsi od falknivena i njegovih laminiranih, pa do spyderca. ono sto sam procitao na forumimam okolo, nisam dospio doznati nista konkretno o razlici izmedu vg10 i s30v, tko zna, mozda ni nije tolika.... uglavnom, ne bih htio da se ovdje pocne raspravljati o celicima, to je navedeno ovako, reda radi da pojasnim zasto bih volio cuti kakav je ovaj noz, subjektivno misljenje, jer formule i nacine postanka mogu naci
sljedece da pitam kako si zadovoljan njime sto se tice funkcionalnosti? muku mucim sa odabirom svog prvog pravog foldera, pa da vidim sto cu cuti o ovom modelu. inace, koliko sam imao kontakta s ostricama nekako su mi se dopali vg10 celici, pocevsi od falknivena i njegovih laminiranih, pa do spyderca. ono sto sam procitao na forumimam okolo, nisam dospio doznati nista konkretno o razlici izmedu vg10 i s30v, tko zna, mozda ni nije tolika.... uglavnom, ne bih htio da se ovdje pocne raspravljati o celicima, to je navedeno ovako, reda radi da pojasnim zasto bih volio cuti kakav je ovaj noz, subjektivno misljenje, jer formule i nacine postanka mogu naci
Unaprijed se izvinjavam što se petljam u tuđu temu ali sam baš danas naoštrio jednu S30V oštricu. Možda ću doživjeti ruganje od ostalih članova ali moram reći da je to zaista čelik u samome vrhu po pitanju lakoće oštrenja i zadržavanja oštrine. Nisam nikada oštrio niti jedan Falkniven pa ne znam kakav je njihov laminirani čelik i ne bih pravio usporedbu ali smatram da je S30V u odnosu na VG10 za klasu bolji ( i skuplji ). S30V je došao na zao glas zbog kojekakvih " testova " na internetu a neki proizvođači su griješili u kaljenju ( vjerojatno proba ) kao Chris Reeve pa su noževi lako pucali. Zanemarite to sve i odaberite nešto s ovim čelikom. Osobno volim ATS 34 i američku verziju 154CM ( ista stvar ) ali S30V je zaista " premium " čelik.
Ja nemam problema s oštrenjem i zadržavanjem oštrine kod noževa s S30V oštricama (Native i Mini Dejavoo
),VG10 su F1 i H1 a i WM1 koje posjedujem i iskreno ne vidim ni veliku razliku ni prednost jednih nad drugima,ako ću cijepidlačiti(bez U2
)čini mi se da VG10 bolje reže,a S30V dulje drži oštricu,ali opet kažem da su te razlike minimalne kod normalnog korištenja,dalje je stvar osobnog ukusa u oštrenju i održavanju te oštrice.
Si Vis Pacem,Para Bellum
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
Ovo što ste napisali, da VG 10 bolje reže, a da S30V duže drži oštricu, je istina. Kada bih Vas pitao zašto to mislite, vjerujem da ne biste znali odgovor ali Vas dojam nije prevario.
Po mom mišljenju, najbolji survival nož svih vremena je Ka bar USMC Next gen s pjeskarenom oštricom od 12C27 sanvik čelika. Toliko su pazili na svaki detalj da su i kapicu drške učvrstili titanovom zakovicom a imao je i " Eagle " korice. Savik 12C27 na 58 Hrc nema konkurencije. Opinel noževi ( stainless serija ) su od toga čelika ako netko želi probati.
Po mom mišljenju, najbolji survival nož svih vremena je Ka bar USMC Next gen s pjeskarenom oštricom od 12C27 sanvik čelika. Toliko su pazili na svaki detalj da su i kapicu drške učvrstili titanovom zakovicom a imao je i " Eagle " korice. Savik 12C27 na 58 Hrc nema konkurencije. Opinel noževi ( stainless serija ) su od toga čelika ako netko želi probati.