časopis "meta"
časopis "meta"
zadnji broj je izašao u prosincu 2009. godine, (broj 15). zna li se jel izdavač stavio ključ u bravu?
Re: časopis "meta"
Na službenim stranicama, ne piše ništa o tome...hzmo wrote:zadnji broj je izašao u prosincu 2009. godine, (broj 15). zna li se jel izdavač stavio ključ u bravu?
META ČASOPIS - INDEX
Iako bi se o kvaliteti tekstova dalo razgovarati, znam da je bilo dosta razočaranih u časopis.
Dali je to uzrokovalo što u izdavaštvu, neznam...
lp
S obzirom koliko dugo časopis tog tipa opstaju u Hrvatskoj, ništa me ne može iznenaditi.
Last edited by Tomy on 08 Feb 2010, 00:01, edited 1 time in total.
ako se kalibar prodaje, ja nevidim razlog zasto se ne bi prodavala i meta. inace, ja ju trazim negdje od nove godine, i nikako da ju nadem. doduse, ne pretrazim grad, ali u dva kvarta kroz koja prolazim, nema je nigdje.
kvaliteta tekstova je bila ok, samo sam ja bio razocaran s kolicinom tekstova i rasponom recenzija, nekako mi je bila siromasna, a na skupom papiru. ne bi bilo lose da izlazi na losijem papiru, ali da ima vise sadrzaja, puno vise. no, to je samo moje misljenje....
kvaliteta tekstova je bila ok, samo sam ja bio razocaran s kolicinom tekstova i rasponom recenzija, nekako mi je bila siromasna, a na skupom papiru. ne bi bilo lose da izlazi na losijem papiru, ali da ima vise sadrzaja, puno vise. no, to je samo moje misljenje....
- Armalite Kid
- Banned
Hrvatska je preslabo tržište za takav časopis, jer čak i sa orijentacijom na airsoft i slične brije opet nema dovoljno ljudi koji bi to kupovali, a loša stvar (za časopis) je i da se većina tih informacija da skupit čak i u kvalitetnijem obliku sa interneta i foruma.
Dosad je svaki časopis takve temetike u hrv. propao, a jedini se drži još hrv. vojnik koji je postao doslovno tragikomični bilten sa nekoliko stranica, i razlog opstanka je vjerojatno direktno financiranje od države/morha.
Dosad je svaki časopis takve temetike u hrv. propao, a jedini se drži još hrv. vojnik koji je postao doslovno tragikomični bilten sa nekoliko stranica, i razlog opstanka je vjerojatno direktno financiranje od države/morha.
magisches schwein
neznam, koliko sam ja vidao, ja bih trebao doci sto ranije u billu (jer sam ga jedino tamo nalazio) da bih uhvatio primjerak. na kraju krajeva, nemozes poceti s izdavanjem casopisa, a nigdje ga ne reklamirati, posebno ovako "uske" tematike u kojoj se ne spominju nives/simona/ante i njima slicni...
- Armalite Kid
- Banned
Ja preporučam svakome da si proba nabavit kolekciju časopis "Oružje" i "Metak" (srbski, izlazili do 1991.) i sve brojeve kratkotrajnog Magnuma i Delte, jer se u njima obrađuje oružana povijest u prošlih 30-40 godina i bilo kakav novi časopis da izađe morat će imat neke teme već 100 puta spomenute (kao što su ak47, m16, itd.) a to već sve postoji u ovim časopisima.
magisches schwein
Dobio info iz uredništva da bi trebao izaći danas ili najkasnije sutra.
Isto saznao da će biti članci o P22, Tanfogliu, Foxovm kukriju.
Zašto toliko kasni nisam uspio saznati.
Isto saznao da će biti članci o P22, Tanfogliu, Foxovm kukriju.
Zašto toliko kasni nisam uspio saznati.
ako idemo tvojom analogijom i mjesečnik za trudnice i roditelje "bebe" ne bi više trebao izlaziti jer je o toj tematici već sve napisano. uvijek se može napisati nešto novo ili reciklirati postojeće možda na drugi način.moje mišljenje.i bilo kakav novi časopis da izađe morat će imat neke teme već 100 puta spomenute (kao što su ak47, m16, itd.) a to već sve postoji u ovim časopisima.
thumbs up
također na umu s tim, da se ponuda add on-ova i kit-ova za dotične puške iz dana u dan proširuje...
- Armalite Kid
- Banned
U teoriji lagano, u praksi vidiš sa ovim dotičnim časopisem kako to završava, makar problem ovih prostora je i da se piše nešto revolucionarno novo i zanimljivo opet nema dovoljno zainteresiranih koji bi kupovali taj časopis, barem ne u broju da je profitabilno. Primjer su i neki strani svjetski časopisi tipa Small Arms Review koje kada otvoriš vidjet ćeš da su krcati reklamama, a i oni sami preživljavaju od pretplate članova.hzmo wrote:uvijek se može napisati nešto novo ili reciklirati postojeće možda na drugi način.moje mišljenje.
magisches schwein
Slažem se s tobom...Zivko Les wrote:ako se kalibar prodaje, ja nevidim razlog zasto se ne bi prodavala i meta. inace, ja ju trazim negdje od nove godine, i nikako da ju nadem. doduse, ne pretrazim grad, ali u dva kvarta kroz koja prolazim, nema je nigdje. kvaliteta tekstova je bila ok, samo sam ja bio razocaran s kolicinom tekstova i rasponom recenzija, nekako mi je bila siromasna, a na skupom papiru. ne bi bilo lose da izlazi na losijem papiru, ali da ima vise sadrzaja, puno vise. no, to je samo moje misljenje....
Inače, kupovao sam nekih 6,7 primjeraka ispočetka, i zadovoljan sam djelomično sa tekstovima o oružju i priboru, ali bi toga trebalo bit više za tu cijenu...znači smanjiti kvalitetu papira, a povećati sadržaj...
Jer se stvarno te stvari mogu pronać i na internetu...ako se bolje potrudiš...ne isplati se kupovat časopis..
Trebali bi se ugledati na Kalibar. Lošiji papir, ali zato puno više stranica i tekstova i obrađena su sva interesantna područja o oružju. Ima i hrpa reklama, ali ne smetaju toliko jer imaš šta za čitati pa ih i neprimjećuješ.
Da se Meta ugleda na kalibar to bi trajalo dva broja, a onda bi ih tužbe za krađu autorskih prava pokopale do praunuka.
Jer Kalibar i nije baš izvoran u svim tekstovima
Jer Kalibar i nije baš izvoran u svim tekstovima
Nisam mislio na objavljivanje "izvornih" tekstova, nego sam mislio na koncept časopisa.
Tu imaš pravo. Slažem se da bi bilo bolje više strana i tekstova, pa makar bio i lošiji tisak i papir.
BTW. Evo dobio sliku naslovnice.
BTW. Evo dobio sliku naslovnice.
Moje mišljenje je da bi Meta trebala nastaviti biti ono što je.
Naravno, ne bi bilo loše da se ugledaju na neke uzornije časopise, jer pate od početničkih mušica, no nek' nastave kako su i počeli.
Smatram da ne bi trebalo pasti puno kritika, s obzirom na to da u relativno malom izdanju, pokušavaju pokriti 3 cijeline; vatreno oružje i samoodbrana, airsoft i paintball, i k tome su još relativno novi na tržištu.
Osobno, uputio sam samo kritiku na to, jer imam informaciju da za metu piše individualno dosta ljudi, i tekstovi se razlikuju uvelike.
Osobna kritika ide na račun nekad zamornog i monotonog štiva.
Posebno sam zapamtio recenziju S&W 1911 kao primjer tome.
Očekivao sam da će biti uzbudljivo štivo o tome kako je autor isprobao pištolj u praksi kroz precizno streljaštvo, praktično/taktičko pucanje, koliko dodataka i za što ima, i kakvi su u praksi.
Mislio sam da bi bilo zgodno usporediti pištolj sa i bez dodataka...
Na kraju je autor počeo nabrajati sve pa i nepotrebno, kao, gdje se proizvodi koja opruga pojedinačno, i tako gotovo za svaki dio...
Tekst je bio suhoparan, monoton i zamoran, tako da jedino na što sam se fokusirao, bile su fotke...
Mogu povući paralelu, kao da uzmem AutoKlub u ruke, a oni recenziraju novu Alfu 169, i umjesto da pišu o performansama, potrošnji, dizajnu, i verzijama, da autor počne drobiti o tome gdje je koj dio motora proizveden, i kakve su materijale upotrebljavali u izradi...
Moje mišljenje je da je njihov problem u tekstovima, koji znaju patiti od istih simptoma, suhoparnosti i monotonosti, a fali više dojmova, možda slika, više dojmova, usporedbi, testiranja performansi sa dodacima/bez...
Kvaliteta tiska je po mojem mišljenju, manje upitna.
Iako obrađuju 3 cijeline, vatreno oružje, airsoft i paintball, smatram da je svaka od njih tek dijelom pokrivena.
Možda zato jer su kompromitirali broj stranica zbog kvalitete tiska?
No uostalom, objektivno gledajući, Meta je zasada jedini ozbiljniji časopis u Hrvatskoj, koj ozbiljnije pokriva temu vatrenog oružja, te sport i samoodbranu kroz dotično.
Možda bi bilo malo zgodnije da korigiraju početničke mušice, ali kako su počeli, želim da tako i nastave.
moje skromno mišljenje...
...iliti moje 2 lipe kako bi to Mike rek'o...
lp
Naravno, ne bi bilo loše da se ugledaju na neke uzornije časopise, jer pate od početničkih mušica, no nek' nastave kako su i počeli.
Smatram da ne bi trebalo pasti puno kritika, s obzirom na to da u relativno malom izdanju, pokušavaju pokriti 3 cijeline; vatreno oružje i samoodbrana, airsoft i paintball, i k tome su još relativno novi na tržištu.
Osobno, uputio sam samo kritiku na to, jer imam informaciju da za metu piše individualno dosta ljudi, i tekstovi se razlikuju uvelike.
Osobna kritika ide na račun nekad zamornog i monotonog štiva.
Posebno sam zapamtio recenziju S&W 1911 kao primjer tome.
Očekivao sam da će biti uzbudljivo štivo o tome kako je autor isprobao pištolj u praksi kroz precizno streljaštvo, praktično/taktičko pucanje, koliko dodataka i za što ima, i kakvi su u praksi.
Mislio sam da bi bilo zgodno usporediti pištolj sa i bez dodataka...
Na kraju je autor počeo nabrajati sve pa i nepotrebno, kao, gdje se proizvodi koja opruga pojedinačno, i tako gotovo za svaki dio...
Tekst je bio suhoparan, monoton i zamoran, tako da jedino na što sam se fokusirao, bile su fotke...
Mogu povući paralelu, kao da uzmem AutoKlub u ruke, a oni recenziraju novu Alfu 169, i umjesto da pišu o performansama, potrošnji, dizajnu, i verzijama, da autor počne drobiti o tome gdje je koj dio motora proizveden, i kakve su materijale upotrebljavali u izradi...
Moje mišljenje je da je njihov problem u tekstovima, koji znaju patiti od istih simptoma, suhoparnosti i monotonosti, a fali više dojmova, možda slika, više dojmova, usporedbi, testiranja performansi sa dodacima/bez...
Kvaliteta tiska je po mojem mišljenju, manje upitna.
Iako obrađuju 3 cijeline, vatreno oružje, airsoft i paintball, smatram da je svaka od njih tek dijelom pokrivena.
Možda zato jer su kompromitirali broj stranica zbog kvalitete tiska?
No uostalom, objektivno gledajući, Meta je zasada jedini ozbiljniji časopis u Hrvatskoj, koj ozbiljnije pokriva temu vatrenog oružja, te sport i samoodbranu kroz dotično.
Možda bi bilo malo zgodnije da korigiraju početničke mušice, ali kako su počeli, želim da tako i nastave.
moje skromno mišljenje...
...iliti moje 2 lipe kako bi to Mike rek'o...
lp
Last edited by UrsaMajor on 08 Feb 2010, 22:09, edited 1 time in total.
PD, to je bilo prije već otprilike 10-tak mjeseci...omega wrote:Na koj to misliš? DK ili PD??
...materijali koji su korišteni u izradi kojeg djela, gdje se što proizvodi u kojoj firmi, koja je renomirana po čemu...
...samo osobni osvrt...
lp