checkering na drškama
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

checkering na drškama
kako se radi, tj. kakvim i kojim alatom ovaj i ovome slicni stilovi "čekeringa"? Znam s cime se dade klasicni "dijamanti" ali me zanima kako se ovo radi? Ovaj jos mogu prokuziti da je neko "tockalo" u pitanju, ali ima onih koji imaju nepravilniji reljef, koji izgleda poput brusnog papira, sa vecim i manjim udubinama, zapravo izgledaju kao izbocine...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Re: checkering na drškama
Neznam za oružje ali takvi motivi na lulama za duhan se rade pjeskarenjem.
I sam mozgam kako da to izvedem na držalici noža.
I sam mozgam kako da to izvedem na držalici noža.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zahvaljujem BoB-u na poslanom tutorialu...
ta metoda se zove "STIPPLING" i radi se sa dremelom ili zubarskom brusilicom i svdlom...
evo i rezultata, ovo je zapravo to sto sam trazio, takav izgled zelim dobiti!
ta metoda se zove "STIPPLING" i radi se sa dremelom ili zubarskom brusilicom i svdlom...
evo i rezultata, ovo je zapravo to sto sam trazio, takav izgled zelim dobiti!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Link na tutorial, zahvalite BoB-u =)
http://rs723.rapidshare.com/files/25649 ... viakng.rar
- Original_G
- Cinker - bojna

Error
Due to a violation of our terms of use, the file has been removed from the server.
Ako može ja bi novi link, HvalaMike_Torello wrote:Link na tutorial, zahvalite BoB-u =)
Pištolj je bolje imati a ne trebati, nego ne imati a trebati.
Na plastičnim drškama "stippling" možeš napravit sa lemilicom (malo modificiranim krajem)
Obzirom da je gore navedeni link odavno "puko" molio bih da netko postavi novi link, ili navedeni tutorial za stippling pošalje e-mailom.
Hvala!
Hvala!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Budem cim pronađem file da ga reuploadam... btw. napravio sam drske za pistolj u nedelju, sad ih jos moram pripremiti za chekering =) prijatelj ce mi posuditi alat da napravim "dijamantice" na njima pa ako uspijem poslikati proces (nisam uspio slikati dok sam ih radio, nego samo 2-3 faze) dok radim stavit cu i slike. =)
Ajde, baš me zanima. Obzirom da mi se čini da ću i ja morati uskoro u prilagodbu drške, zanimaju me tehnike i iskustva.
Drške su ispale super, a eto samo mali podsjetnik ako si pronašao fajl. Trebao bih malo pobrusiti IZZY-ja jer me žulja oko zgloba, pa da se educiram prije nego počnem raditi glupostiMike_Torello wrote:Budem cim pronađem file da ga reuploadam...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Skroz sam zaboravio na to...
http://rapidshare.com/files/443840044/wood_carving.rar
evo novog linka za download =)
http://rapidshare.com/files/443840044/wood_carving.rar
evo novog linka za download =)
Hvala, ove upute su bolje od očekivanoga.
Pištolj je bolje imati a ne trebati, nego ne imati a trebati.
Hvala!
Našao sam taj tutorial prije na netu... ako slučajno nađem negdje link, postati ću ovdje da se ne treba periodično gnjaviti s rapidshare-om.
Našao sam taj tutorial prije na netu... ako slučajno nađem negdje link, postati ću ovdje da se ne treba periodično gnjaviti s rapidshare-om.
Evo jos malo na temu stipplinga ili tockanja.
http://www.hamcontact.com/airgun/Stippling.htm
Inace ovakav tip tockanja (makar bi ja to vise nazvao tockasto graviranje) se radi sa alatima poput dremela sa raznim nastavcima za graviranje a onaj prvi tip (prva slika koju je Mike postavio) sa sitnim rupicama se radi sa iglom( ja sma koristio HSS svrdlo 3 mm zasiljeno na suprotnoj strani)koja ide u ajmo reci stroj koji kucka po povrsini koju obradujemo dosta velikom brzinom i tako ustvari tocka kundak recimo.
Moze se tako i rucno raditi ali puno duze traje.
http://www.hamcontact.com/airgun/Stippling.htm
Inace ovakav tip tockanja (makar bi ja to vise nazvao tockasto graviranje) se radi sa alatima poput dremela sa raznim nastavcima za graviranje a onaj prvi tip (prva slika koju je Mike postavio) sa sitnim rupicama se radi sa iglom( ja sma koristio HSS svrdlo 3 mm zasiljeno na suprotnoj strani)koja ide u ajmo reci stroj koji kucka po povrsini koju obradujemo dosta velikom brzinom i tako ustvari tocka kundak recimo.
Moze se tako i rucno raditi ali puno duze traje.
1. Krivo si napisal - stippling je tučenje - ne točkanje.
2. Krivo si napisal - točkasto graviranje - je rad u metalu, dok je rad u drvu točkasto rezbarenje.
3. Ispravno si napisal - prva slika koju je Mike postal je tučenje a druga slika je točkasto rezbarenje.
Link koji si postal - ne znaći da je ispravan zato jer ga je postal neki amater koji koristi rotacioni alat i dijamantske bruseve za roto-rezbariju.
Poz.
2. Krivo si napisal - točkasto graviranje - je rad u metalu, dok je rad u drvu točkasto rezbarenje.
3. Ispravno si napisal - prva slika koju je Mike postal je tučenje a druga slika je točkasto rezbarenje.
Link koji si postal - ne znaći da je ispravan zato jer ga je postal neki amater koji koristi rotacioni alat i dijamantske bruseve za roto-rezbariju.
Poz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
Brankec tvoje postove uopce vise ne zelim komentirati tak da...
Tockanje graviranje ovo ono,kak god se zvalo uopce nije bitno rezultati su tu i ja znam kaj sam ja radil,a kak TI to zoves me ne zanima uopce.
Tockanje graviranje ovo ono,kak god se zvalo uopce nije bitno rezultati su tu i ja znam kaj sam ja radil,a kak TI to zoves me ne zanima uopce.
Ako ne želiš komentirati moje postove nisi se trebal javiti niti sad.
JA to ne zovem - to su ispravni prijevodi sa stranog jezika o kojem očito nemaš pojma a ono malo znanja kaj si pokupil na internetu dižeš u nekakve visine i ponašaš se ko da na ovom forumu sve mora biti po tvome.
Forum je otvoren za pristojnu i stručnu raspravu.
Počni učiti na jeziku koji razumiješ a ako se hočeš svađati s nekim stani si pred špiglec.
To kaj imaš protiv mene - bez razloga - žali se upravi tvog vodovoda.
Poz.
JA to ne zovem - to su ispravni prijevodi sa stranog jezika o kojem očito nemaš pojma a ono malo znanja kaj si pokupil na internetu dižeš u nekakve visine i ponašaš se ko da na ovom forumu sve mora biti po tvome.
Forum je otvoren za pristojnu i stručnu raspravu.
Počni učiti na jeziku koji razumiješ a ako se hočeš svađati s nekim stani si pred špiglec.
To kaj imaš protiv mene - bez razloga - žali se upravi tvog vodovoda.
Poz.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!