Izrada futrole za nož od tanke kože
Izrada futrole za nož od tanke kože
Napravio bi futrolu za nož, ali problem je što imam dosta tanke kože. Imam je u raznim bojama. Mislio sam napraviti u 2 sloja pa onda između staviti neku tanku plastiku ili nešto slično ali neznam na što bi to ličilo?
Audi multa, loquere pauca!
- stari-nakovanj
- Desetnik

Re: Izrada futrole za nož od tanke kože
imal sam takav problem i najjednostavnije rijesenje mi je ispalo lijepiti i sivati slojeve dok nisam bio zadovoljan krutoscu. dva, tri, mozda cak i cetri sloja sa uvrnutim rubovima da se cine kao jedan i mislim da imas dobru futrolu.
s kojim ljepilom si to zalijepio i kako misliš uvrnuti rubovi? Uvrnuti ih svih prema unutra pa zašiti ili?
- stari-nakovanj
- Desetnik

sa metaprenom mi je islo ok.
za to sa rubom i uvijanjem ne postoje neka pravila, napravis si onako kako ti najljepse izgleda.
za to sa rubom i uvijanjem ne postoje neka pravila, napravis si onako kako ti najljepse izgleda.
I sam imam taj problem, imam samo 1mm debelu kožu. Pa dok ne nabavim deblju onda se vježbam.
Futrola je funkcionalna, premazana je parafinskim voskom
(čitaj sviječa). To ju ukruti.
Futrola je funkcionalna, premazana je parafinskim voskom
zašto nisi odrezao rubove? ja prvo moram napraviti nož da bi ova tema imala smisla 
Jer mislim napraviti rupe i neke alkice tamo smjestiti.nevermind wrote:zašto nisi odrezao rubove?