Oprema s ebay-a

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Post Reply
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Oprema s ebay-a

Post by Original_G » 15 Jul 2010, 08:31

Ako nekog interesira, ja sam kupil od njih ruksak (nema ga sad) i super sam zadovoljan, cijene su više nego OK.

http://stores.ebay.com/SIG-SAUER-GEAR-AND-ACCESSORIES
武士道

Ognjem i mačem.

Lucciano
Razvodnik
Razvodnik

Re: Oprema s ebay-a

Post by Lucciano » 15 Jul 2010, 11:54

Može se naći zgodnih stvari na e-bayu. Malo malo pa si i ja uzmem nešto od njih.

Ja sam si naručio, malo ranije doduše, deluxe range bag od Uncle Mike-a i cijena je bila stvarno super.
Luka Kuduz, republički majstor strijelac
Streljački klub "Metak" Osijek
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek

dopredsjednik

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 15 Jul 2010, 22:10

Lucciano wrote:Može se naći zgodnih stvari na e-bayu. Malo malo pa si i ja uzmem nešto od njih.

Ja sam si naručio, malo ranije doduše, deluxe range bag od Uncle Mike-a i cijena je bila stvarno super.
I ja razmisljam u zadnje vrijeme uzet nesto pa me zanima kako vam je rjesena dostava, i kolko ima dodatni izdataka..znaci, cijene a ebayu te koliko je izaslo s ostalim izdacima ako ih je bilo..thx

Lucciano
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lucciano » 15 Jul 2010, 23:24

Ebay ti izbaci cijenu i onda tamo dole pod shipping ti pokaze koliko ti dodje postarina za Hrvatsku i to ti je to što se tiče ebaya.
Kad ti roba dodje kod nas na carinu dobit ces pismo kojim te pozivaju da im dostavis kopiju racuna kako bi mogli ocariniti posiljku.
E sad sto se tice carine, trebali bi ti ocariniti samo vrijednost posiljke bez vrijednosti postarine ali najcesce ti oni bubnu carinu na cijeli iznos koji si platio i zivio pa te carina izadje otprilike još dodatno 1/4 ukupne cijene (roba + postarina) koju si platio.
I na kraju u nekim carinarnicama ti jos i naplate dostavu od carine do kuce toga što si narucio što ti se racuna po vrijednosti pošiljke ali najčešće ako nije paket težak bude oko 100 kn.

Znaci od troškova imas:

cijenu robe i postarine + 1/4 carina + dostava od carine do kuce = konacna cijena

Tako da kad narucujes moras gledati jel ti se isplati da se nebi iznenadio kad ti dodje sve na naplatu. Uglavnom se isplati uzimati ali po meni skuplje artikle jer ti nekad postarina zna biti skuplja od cijelog artikla ako si uzeo nesto manje a carinu to bas i nezanima previse.

Uglavnom, ako ti je vrijednost cijelog paketa manja od 300 kn ne placas carinu.

Ak te još šta zanima slobodno pitaj!

Živio!
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek

dopredsjednik

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 16 Jul 2010, 11:10

Gledam neki noz ili slicno pa cu vjerojatno narucit nesto..budem vam se javio na pp ako cu vas trebat nesto ;)

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 16 Jul 2010, 11:21

samo pazite da nejde preko kurirske sluzbe jer oni zaracunavaju lezarine, manipulativne troskove i carine sve. mene je stvar koju sam narucio preko ebaya a dosla je preko fedexa kostala na kraju duplo nego sto sam ju platio na ebayju

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Jul 2010, 15:57

Lucciano wrote:Uglavnom, ako ti je vrijednost cijelog paketa manja od 300 kn ne placas carinu.
Bilo nekad 300kn, sad se ne carini samo ako je vrijednost niza od 160kn, i nema veze sto na paketu pise "gift", ako vam namjeravaju ocariniti paket trazit ce racun i broj aukcije ili ispis racuna na paypalu na kojem vec pise broj aukcije i onda te carine prema tom racunu...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Jul 2010, 15:59

Zivko Les wrote:samo pazite da nejde preko kurirske sluzbe jer oni zaracunavaju lezarine, manipulativne troskove i carine sve. mene je stvar koju sam narucio preko ebaya a dosla je preko fedexa kostala na kraju duplo nego sto sam ju platio na ebayju
narucivao sam neku robu iz amerike, priority mail bi me kostao oko 120-130 dolara za paker vrijednosti 131 dolar... a FedEx bi me za taj isti paket kostao oko 550 dolara... srecom pa sam se snasao na drugi nacin.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Lucciano
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lucciano » 16 Jul 2010, 17:48

Ma te kurirske sluzbe su cirkus zivi.

E vidis da, zaboravio sam da je sada 160 kn granica, hvala za ispravak :)

Šteta što iz tvornice ČZ šalju samo preko FedEx-a a ima zgodnih stvarčica za uzeti koje nisu skupe preko njihovog web shop-a... :(
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek

dopredsjednik

Post Reply