APS
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: APS
To je neki makarov?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Predpostavljam da je to kratica za Automatski Pistolet Stechkin? tako nesto? nisam googlao pa nabadam...Aguila wrote:To je ruski automatski pištolj, koristile su ga specijalne postrojbe i tajne službe.Zove se APS Stechkin.
kuzi se odmah da je iz istocnog bloka =) vuce na makarov...
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Vuče na krampMike_Torello wrote:vuce na makarov...
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

...da mu otmu pistolj =)
Baš se nisu usrećili sa kalibrom 9 mm Makarov. Automatski pištolji inače baš i nisu nikada bili nešto posebno, osim Glocka 18, e to je stvarno gan i pol!

NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a Beretta 93R? =) sto mislis o tome?
tko jos spada u tu grupu?
APS Stechkin (za ovoga sam cuo iz ovog threada)
Beretta 93R (ovo je prvi A. pistolj s kojim sam se upoznao)
Glock 18
...
anyone?
tko jos spada u tu grupu?
APS Stechkin (za ovoga sam cuo iz ovog threada)
Beretta 93R (ovo je prvi A. pistolj s kojim sam se upoznao)
Glock 18
...
anyone?
Lijepo izgleda na filmu (jedan sa Jean Paul Belmondom davno), ali, nisam baš fan berette 92, pa ni 93. Ima i čeza 75 automatska verzija, okvir od 30 komada se zakvači ispod navlake, pa služi kao drška. Bila je i verzia colta .45 sa dugim okvirima i automatska, ali jako davno, onda mauser c 96 u verziji sa okvirima po 20 komada koji se skidaju i u kalibru 9 mm, ali to je pradavna povijest. Danas, osim Glocka 18, ništa vrijedno spomena 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

e vidis vidis, znam da sam vidio zbroju, okvir se montira naopacke ispred stitnika okidaca...
sto se mausera tice, mislis na "BROOMHANDLE" =) ali sto on nije bio u 7,62x25mm TOKAREV kalibru? Ako nije onda je svakako bio neki sa "bottleneck" cahurama... ali metak mi je izgledao identicno tokarevom... predpostavljao sam da bi morali biti i u 9mm LUGER kalibru buduci je njemacki ali nisam znao da su imali i automatski, no zbog konstrukcije i kundaka to se dalo naslutiti... no njega bi prije strpao u kategoriju sa CZ skorpionom...
ali za colta (predpostavljam 1911 verzija =) automatskog nisam cuo niti ga vidio...
a jebiga, naravno da je glock jedini sada "vrijedan" spomena kad je "pokupio pamet" od svih svojih prethodnika =) treba znati uciti na tudjim greskama... =)
EDIT: Da ispravim sam sebe... znam da sam nesto zasrao =)
The 7.63 mm Mauser cartridge was the basis for the 7.62x25mm Tokarev round adopted by the Soviet Union. Although the case dimensions of the two cartridges are nearly identical, the 7.62 mm Tokarev has a stronger powder charge and is not suited for use in C96 pistols or other firearms chambered for 7.63 mm Mauser. However, the 7.63 mm Mauser could be used in firearms chambered for the 7.62 mm Tokarev.
sto se mausera tice, mislis na "BROOMHANDLE" =) ali sto on nije bio u 7,62x25mm TOKAREV kalibru? Ako nije onda je svakako bio neki sa "bottleneck" cahurama... ali metak mi je izgledao identicno tokarevom... predpostavljao sam da bi morali biti i u 9mm LUGER kalibru buduci je njemacki ali nisam znao da su imali i automatski, no zbog konstrukcije i kundaka to se dalo naslutiti... no njega bi prije strpao u kategoriju sa CZ skorpionom...
ali za colta (predpostavljam 1911 verzija =) automatskog nisam cuo niti ga vidio...
a jebiga, naravno da je glock jedini sada "vrijedan" spomena kad je "pokupio pamet" od svih svojih prethodnika =) treba znati uciti na tudjim greskama... =)
EDIT: Da ispravim sam sebe... znam da sam nesto zasrao =)
The 7.63 mm Mauser cartridge was the basis for the 7.62x25mm Tokarev round adopted by the Soviet Union. Although the case dimensions of the two cartridges are nearly identical, the 7.62 mm Tokarev has a stronger powder charge and is not suited for use in C96 pistols or other firearms chambered for 7.63 mm Mauser. However, the 7.63 mm Mauser could be used in firearms chambered for the 7.62 mm Tokarev.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pred nekoliko godina sam od jednog svog skeniranog crteza koji sam nacrtao u prvom srednje
i koji je tada bio vizija mojeg savrsenog Colt 1911 derivata =) tu ima primjesa AMT Javelina (10mm Auto), Berette i jos ponekih... napravio preradu Mausera C96 u nekom magnum kalibru, inspiriran Wildeyem i AutoMag ekipom =)
smatrao sam da bi trebalo nekako to provesti u stvarnost da bi to bio zanimljiv stroj =)
i koji je tada bio vizija mojeg savrsenog Colt 1911 derivata =) tu ima primjesa AMT Javelina (10mm Auto), Berette i jos ponekih... napravio preradu Mausera C96 u nekom magnum kalibru, inspiriran Wildeyem i AutoMag ekipom =)
smatrao sam da bi trebalo nekako to provesti u stvarnost da bi to bio zanimljiv stroj =)
Mauser C96 jest bio u kalibru 7,63, ali iz njega možeš bez problema pucati 7,62x25. No, bila je verzija sa okvirima koji su se stavljali od ispod u kalibru 9 mm i to automatska. U jednom filmu sam vidio kako frajer (Oliver Reed) puca iz takvoga, sa futrolom kao kundakom i još je imao i priguš. No, pustimo filmove, takvu verziju su radili i španjolci između dva rata i radila je isto automatski. Colt je bio rijedak, ali su ga radili, imam negdje i sliku tih ogromnih okvira, a i samog pištolja. 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

obrati paznju na onaj moj zuti text par postova iznad.... pise da se 7,62 tokarev zbog jaceg punjenja nije smio pucati iz ovih pistolja dok se 7,63 ber problema mogao pucati iz PPSh (špagin) strojnice koja je bila najradije "zarobljena" strojnica od strane njemackih vojnika, a ujedno je mogla koristiti njemacko 7,63 streljivo tako da nije bilo problema s opskrbom. 7,63 streljivo je ujedno i bio "model" po kojem je Tokarev napravio svoje 7,62x25 streljivo samo sa jacim punjenjem =)nobile157 wrote:Mauser C96 jest bio u kalibru 7,63, ali iz njega možeš bez problema pucati 7,62x25.
Moguće, ali jedan moj frend je imao mausera c 96 i iz njega je pucao isključivo sa streljivom 7,62x25 jer u doba juge 7,63 nije postojao niti se mogao nabaviti. A ganu nije bilo ništa, to je ipak proizvodnja iz vremena kada se solidno radilo i sve je bilo napravljeno da izdrži predimenzioniranja. Apsolutno nikakvih problema nije imao, a imao je gan dosta dugo. 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma sve to ok, ali ono i dalje stoji... mozes ti iz gauge 12 sacmarice pucati magnum patrone, izdrzat ce ona, ali pitanje je koliko dugo... mislim, razumijem, nije bilo drugog pa se moralo, jedino sto bi sada bilo dobro posto se to zna i sve, saznati kolicine punjenja za oba kalibra pa malo "oslabiti" ove od tokareva da ne rasture pistolj.
Ma više nije aktuelno, to je ipak stari gan i čak i da ga čovjek ima, kolekcija, ima se iz čega boljeg pucati bez problema oko punjenja. Sjećaš se filma u kojem se pojavio Stečkin??? 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

A-a... ali "BroomHandle" sam prvi put ugledao u MadMax prvi dio i kasnije u "pustolovine Mladog Indiana Johnesa", imao ga onaj neki stari gestapovac =)nobile157 wrote:Sjećaš se filma u kojem se pojavio Stečkin???