zena lovac

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
patch
Satnik
Satnik

zena lovac

Post by patch » 29 Nov 2010, 07:53

TORCIDA VŽ
Skupnik
Skupnik

Re: zena lovac

Post by TORCIDA VŽ » 29 Nov 2010, 11:22

:A28:
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 29 Nov 2010, 12:09

Svakak za pohvalu, a komentari ispod govore o razini kulture u Rvata.
武士道

Ognjem i mačem.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Nov 2010, 18:09

da, baš gledam... nevjerojatno kako se s povećanjem informatizacije društva, razina komunikacije, a općenito inteligencije se značajno smanjila.
moram priznati da mi fale neka ranije internetska vremena kada si mogao čitati novine bez ovakvih komentara....

nije mi jasno gdje je kod nas nastala ona točka prijeloma u društvu kada su stvari otišle u klinac. je li to bila 95-97 ili od 2000.-te na ovamo?
uostalom nije toliko niti bitno, koliko činjenica da se pad dogodio.

nadam se da generacija moje djece neće imati priliku proživjeti i preživjeti rat, ali slučajno ako se dogodi, mi smo kao nacija unaprijed poraženi. ili će možda opet vrijediti deviza "Računajte na nas".

Evo primjera:
- moralne vrijednosti u društvu su značajno poljuljane. Uzori su celebritiji? Tko su oni, da ih ne nabrajam? Jesu li nešto možda stekli radom??????? Znanjem????? Tko je zaštita moralnih vrijednosti društva? Mediji? Profesori? Suci? Liječnici? Crkva?

- mediji bi morali i trebali imati ulogu istraživača, poticatelja i pokretača pozitivnih promjena u društvu... ukazivati na javno mnijenje i ispravljati negativnosti.... mediji koji trebaju slaviti uspjeh i život, prodaju se zbog žutila, suza i krvi.... tko se razveo i oženio? opljačkao? zbog toga i imamo generacije maturanata koji ne znaju gdje je Ovčara, Škabrnja i sl. Ili je to možda blagoslov?

- ljudi s oružjem i dozvolama su moralno devijantni. sve dozvole treba ukinuti. zato lopovi koji nam ulaze u domove imaju veća prava od nas. a oni ne trebaju dozvole. čista britanizacija sustava. što smo postigli? Nema vojne obveze. OK. Vrlo mali broj mladih je uključen u sport (bilo kakav) i aktivan u dobi od 16-18 (19) godina. Nakon tih godina je problem još izraženiji. Bio bi poticaj da se razvija kultura kvalitete života i svih sportskih aktivnosti pa i streljaštva. Od luka i strijele, zračnog i vatrenog oružja. Zašto? TO NAS MOŽE SPASITI ZA SLUČAJ RATA. Ovo nas je spasilo 1991. a iskreno ne znam kako će izgledati u nekom mogućem sljedećem sukobu. Možda sam otišao udesno (što god to značilo) ali jedna Švicarska je neutralna i ima sustav koji je donekle sličan bivšem NNNI sustavu i funkcionira. Jedna neutralna Švedska ima također niz zanimljivih rješenja u području sigurnosti. Ne mislim opet pri tome na onaj komunistički "sjevernokorejski" uniformni stav kako svi moraju biti uključeni masovno u sport, već raditi na svijesti o potrebi rekreativnim bavljenjem sportom kakav na zapadu postoji godinama......

- broj ljudi koji je u kojekakvim udrugama za "zaštitu prava životinja i sl." oni nisu svjesni da se sve farme, koje su projektirane, prave prema standardima iste one EU u koju želimo ući.... ili u EU ne znaju što rade? Stvarno me zanima što jedu doma....

- slično je, da previše ne duljim, i za lovce. nitko ne piše što ti ljudi cijele godine rade. kako se brinu o životinjama i hrane ih zimi kada baš i nema hrane. iz svojih članarina, lovačkih ispita i od odstrela kapitalne divljači plaćaju sve svoje obveze ali i nastale štete nastale u prometu na mjestima gdje divljač prelazi preko prometnica.... godišnje odstrijele i ubiju viškove koji bi za neke životinjske vrste mogli biti i veći ali to je tema za neki sasvim drugi topic....

što sam svime ovime htio reći?

nama treba društvena katarza. jedno dobro čišćenje od svih sada već malignih oboljenja koje smo kao društvo pokupili i izgubili iz osnove čovjeka.
ovo pitanje je nadstranačko i nadnacionalno, jer se tiče kvalitete života svih nas i naše djece.

kako ovo riješiti? taj odgovor definitivno ne mogu dati ja sam, a dio mišljenja sam već rekao.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 29 Nov 2010, 19:24

potpisujem, sjedni 5
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 29 Nov 2010, 19:40

Ma ne sekiraj se, te gluposti ionako pišu balavci kojima je jedini prijatelj facebook i google..... Jedino što mene brine je što će biti kad narastu...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Nov 2010, 22:21

ma to i mene brine....

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

zena lovac

Post by Original_G » 29 Nov 2010, 22:47

Ma od 2005 ne valja ništa, totalni raspad vrijednosti i sistema, previše prava a premalo obveza, očajni primjeri u vlasti ali i iskrivljena slika u medijima. Da o odgoju ni ne govorim.
武士道

Ognjem i mačem.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Nov 2010, 23:07

znam da je ovdje kod mene u Slavoniji puna zaposlenost bila do 1986-7 i nakratko 1990-91.
sve ovo vrijeme se pokusavamo ponovo vratiti a tu razinu.... 2008 smo bili gotovo na razini 1991.... toliko o gospodarstvu.

a sto se odgoja i obrazovanja tice - neznanje veze nezaposlenost a nezposlenost krive uzore, navike i jos neznanja. i tako u krug...

pitanje je kako i kada izaci iz tog kruga.

iz dana u dan gledam tu djecu i razumijem i njihov ocaj. zasto uciti kada ce i tako biti na birou za zaposljavanje. pa lakse i bolje je onda biti Ante ili Simona, modni macak, Vlatkica, Nikolina, Severina ili netko treci.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 10 Dec 2010, 09:59

Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

canon11
Skupnik
Skupnik

Post by canon11 » 10 Dec 2010, 20:01

Navodno u ponedjeljak 13.11 na novoj tv u In magazinu koji pocinje u 18.25 biti ce reportaza o spominjanim damama :)

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 11 Dec 2010, 13:07

Danas je normalno da je žena vojnik, policajac, zaštitar, gdje se također nosi oružje, a ponekad po potrebi i ubija.
Ne vidim zašto je toliko čudno da žena bude i lovac. Curi svaka čast, a ovi bolesnici još izgleda nisu došli do te razine razmišljanja.
:A27: :A26: :A28:

zmenk
Skupnik
Skupnik

Post by zmenk » 14 Dec 2010, 16:31

canon11 wrote:Navodno u ponedjeljak 13.11 na novoj tv u In magazinu koji pocinje u 18.25 biti ce reportaza o spominjanim damama :)

bas danas gledao u reprizi

svaka im cast :A28:
..jebo EU..

Ako napravis pitu od govna - to je opet govno a ne pita!

zene su krive

Post Reply