Problemi s optikom NoricaNOR3940
Moderator: karabalic
Nedavno sam kupio zračnu pušku Norica Dream Rider 4,5 mm ( 305 m/s ) 1500 kn i na nju postavio optiku NOR3940 3-9x40 (500 kn ) u početku je sve savršeno funkcioniralo pa me zanima jer sad nikako da je upucam jeli moguće da je usljed trzaja same puške da se ista raštelala ili već šta.
Koristio sam diabole od Norice Pro Match a sad su Norica Match i Crosman premier ultar magnum.
Prilikom upucavanja koristio sam i stegu ( ručno izrađeni nosač za upucavanje puške ) i dobro je dok je u stezi a kad pucam bez naslona sve na 20 m ista podbacuje.
Koristio sam diabole od Norice Pro Match a sad su Norica Match i Crosman premier ultar magnum.
Prilikom upucavanja koristio sam i stegu ( ručno izrađeni nosač za upucavanje puške ) i dobro je dok je u stezi a kad pucam bez naslona sve na 20 m ista podbacuje.
- Original_G
- Cinker - bojna

Ima već 100 topika o tome, zracnice zahtjevaju skuplje i prilagodene optike za kontra trzaj. Malo search po forumu.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Problemi s optikom NoricaNOR3940
Nakon svakog upucavanja iz stege strijelac mora sam sebi dodatno fino prilagoditi optiku, presa je univerzalna, ali nemamo svi jednak hvat pa to uzrokuje razlike... a sto se optike tice, lako moguce da ti se razstelala... ali ako iz prese drzi grupu konstantno a tebi iz ruke ne, onda je problem u tvojem hvatu a ne u puški ili optici.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Re: Problemi s optikom NoricaNOR3940
Provjeri si i turete, ako si ih previše odšarafio kako bi upucao optiku, lako je da ti se končanica svaki puta malo pomakne
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm