Lovačko oružje
Lovačko oružje
Evo ovako!
Od kolegice sam dobio popis oružja njezinog oca, ali ja ne znam ništa o tom oružju. Zanima me kakve je kvalitete, kakva mu je vrijednost, cijene...
Radi se o:
1. Lovačka puška s glatkim cijevima TOZ kalibar 12/70
2. Lovačka puška sa užljebljenim cijevima Puškarna Kranj kalibar 8x57 (gotovo nova par metaka ispucano)
3. Pištolj FEG Budapest 7,65 Browing
Svaka informacija je dobrodošla.
Od kolegice sam dobio popis oružja njezinog oca, ali ja ne znam ništa o tom oružju. Zanima me kakve je kvalitete, kakva mu je vrijednost, cijene...
Radi se o:
1. Lovačka puška s glatkim cijevima TOZ kalibar 12/70
2. Lovačka puška sa užljebljenim cijevima Puškarna Kranj kalibar 8x57 (gotovo nova par metaka ispucano)
3. Pištolj FEG Budapest 7,65 Browing
Svaka informacija je dobrodošla.
Re: Lovačko oružje
TOZ puške, odlične, pogotovo za one koji baš ne vole čistiti, precizne i kvalitetne. Ja osobno imam TOZ 34 ep i prezadovoljan sam. Cijena trenutno nikakva, jedva da dobiješ 200 Eura za nju, a po meni vrdi puuuno više.
Puškarna Kranj (Orbis) 8x57 od 200-800 Eura zavisno od završne obrade i kundaka te gravura (ako je Lux verzija)
FEG 7,65 teško uopće naći kupca jer ga ne možeš registrirati kao lovačko. Ja sam svog kupio ( u super stanju) za 400,00 Kn s tim da je i trgovac (komisiona) nešto od toga zaradio.
Puškarna Kranj (Orbis) 8x57 od 200-800 Eura zavisno od završne obrade i kundaka te gravura (ako je Lux verzija)
FEG 7,65 teško uopće naći kupca jer ga ne možeš registrirati kao lovačko. Ja sam svog kupio ( u super stanju) za 400,00 Kn s tim da je i trgovac (komisiona) nešto od toga zaradio.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Za TOZ-a ovisno o stanju i modelu, može se dobiti i više- ja sam zadnju prodao i vlasnik je dobio 2000,00 kn- ali je puška bila vrlo dobra. Kranjaca ima više vrsta, postoje i oni koji to ni nisu. Definitivno vrijedi više od 200,00 eura ako ima dobru cijev i ako je drvo donekle u redu. To su bohlerove cijevi koje su ipak bolje od zastavinih -što god mi pričali. To da je puška ispucala malo metaka jako malo znači- bitnije je koliko je čišćena nakon tih par metaka i koje je streljivo pucano. Trenutno imam jednu 8x57 kranj za 3600,00 kn ali je i kundak i cijev loša- na moju sugestiju da cijena mora biti niža gazda se nije složio i ona je takva kakva je. Moja preporuka je bila da nije iznad 2000,00 kn iako po meni s takvom cijevi- teško da će ju prodati. Za FEG-a ako se dobije išta novaca- odlično jer 7,65 kalibar i skoro pa svo oružje u tom kalibru je jednostavno izgubilo svoju namjenu.
To stoji, ali je činjenica da kod "Franc-a" imaš 2-3 kom Toz-a u super stanju po cijeni od 1200-1500 KN. Jedna je i od mog susjeda koji zbog lječničkog nije produžio OL i spusti je cijenu na 1200 Kn i ne može je prodati od Listopada 2010 god ??????
Za karabin sam i ja napisao da mu je vrijednost od 200-800 Eur-a ( 200 za ocjenu 2....800 za ocjenu 10++)
A Feg eventualno može kupiti neki kolekcionar
Za karabin sam i ja napisao da mu je vrijednost od 200-800 Eur-a ( 200 za ocjenu 2....800 za ocjenu 10++)
A Feg eventualno može kupiti neki kolekcionar
Recite susjedu da donese TOZ-a k meni, dobit će 1800,00 kn za nju ako je u vrlo dobrom stanju, ako mu je do 200,00 kn neka malo pričeka dobiti će i 2000,00. Ja recimo imam listu čekanja za 12/ 70 rusko bok oružje. Očito na nekim mjestima ima hrpa oružja i tako ono jedno drugome ruši cijenu-dok ga negdje i nema toliko, a udaljenost između ta dva mjesta je nerjetko i manja od 100 km.
TOZ ne može donesti kad mu je istekao OL. Dao ga je na konsignacijsku prodaju i potvrdu predao u PP. To kod nas još prolazi.
Isti je još ogorčen jer za prerađenu "M48" nije dobio veću ponudu od 200 kn (bila je u dosta lošem stanju). Eventualni kupac može na temelju nabavne TOZ-a kupiti na konsignaciji i dobit će ga po super cijeni. Ili se probajte Vi i Franc dogovoriti dali se da kako "papirnato" riješiti da ih on proda Vama na "veleprodaju".
Isti je još ogorčen jer za prerađenu "M48" nije dobio veću ponudu od 200 kn (bila je u dosta lošem stanju). Eventualni kupac može na temelju nabavne TOZ-a kupiti na konsignaciji i dobit će ga po super cijeni. Ili se probajte Vi i Franc dogovoriti dali se da kako "papirnato" riješiti da ih on proda Vama na "veleprodaju".
Kada mi netko dođe u dučan i bude tražio rusku bokericu ja ću ga poslati k Francu, tako je najjednostavnije. Oružje jednom zavedeno u registar može se prepisati samo putem nabavne dozvole, to je sranje kod našeg sistema, pa tako niti ja niti franc nemamo pravo otkupljivati oružje od ljudi, bez nabavne, te ga dalje prodavati ljudima sa nabavnom, što je malo suludo jer smo oboje registrirani kao trgovina oružjem....
M48 imam 20ak komada, za neke mi se nikada vlasnici nisu javili i samo čekam da policija dođe po njih. Ma meni je najgore kada ljudi idu ucijenjivati ljude na način: "ak ne prodate za 500 kuna, morali budete predati policiji". Trajno ga onesposobi, plati 150,00 kn i stavi ga na zid i boli te za to oružje dalje.
M48 imam 20ak komada, za neke mi se nikada vlasnici nisu javili i samo čekam da policija dođe po njih. Ma meni je najgore kada ljudi idu ucijenjivati ljude na način: "ak ne prodate za 500 kuna, morali budete predati policiji". Trajno ga onesposobi, plati 150,00 kn i stavi ga na zid i boli te za to oružje dalje.
Ma kod nas to još uvijek prolazi i on i dalje otkupljuje.Samo na području PU Zagrebačke, i to ne u svim PP. To ga drži u povoljnom položaju jer ako netko ima još samo dan,dva za prodat ...može vrlo jeftino otkupit, vlasnika isplatit i onda prodavat po cijeni po kojoj bude htio. Ali i to ga hebe jer ima previše oružja po smiješno malim cijenama, pogotovo u Zagrebu i okolici jer je populacija lovaca bila u velikom broju. Preveliki broj ljudi odustaje od lova zbog besparice. "Jacin zakon" da kad ženu pošalješ u p**ku mater**u ti odmah priskrbi da ostaneš bez sveg naoružanja. Sve je to dovelo do situacije ...kakva je ...takva je.
Jel to FEG PA-63 two-tone 7.65 Browning?
Pištolj je bolje imati a ne trebati, nego ne imati a trebati.
Haa!?
Može kakvo lakše pitanje iz nuklearne fizike ili molekularne biologije?
Ne znam, ali provjerim, pa javim!
Može kakvo lakše pitanje iz nuklearne fizike ili molekularne biologije?
Ne znam, ali provjerim, pa javim!