Kolekcionarska dozvola..

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
nino81
Pozornik
Pozornik

Kolekcionarska dozvola..

Post by nino81 » 14 Apr 2011, 15:22

Molim ako bi mi tko mogao malo pomoći, naime zanima me koji je postupak za dobivanje kolekcionarske dozvole, da li treba obaviti liječnički, ili je dovoljno samo na mupu dati molbu, po dobitku kolekcionarske dozvole, da li oružje koje se kupi mora biti trajno onesposobljeno ili ili može biti ispravno, do kojeg godišta se može kupovati oružje po navedenoj dozvoli, hvala unaprijed na informacijama..

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Kolekcionarska dozvola..

Post by BOXI » 14 Apr 2011, 16:01

Pa pogledaj malo stare postove.... i sve će ti biti jasnije.
Prvi korak ti je da odeš u svoju PP i napišeš zahtjev za izdavanje dozvole za sakupljanje starog oružja. Slijedi provjera , kao i provjera dali imaš sef za njegovo čuvanje te nakon toga eventualno izdavanje iste. Tek onda slijede peripetije.......!!!!!!!???????!!!!!.
U svakom slučaju odi najprije podnesi zahtjev, pa kad dobiješ dozvolu budemo ti napisali što trebaš raditi, koje "papire" moraš voditi i ostalo u svezi postupanja sa starim oružjem.
SRETNO ti bilo.... i nadam se da nisi oženjen ili da žena ima puno povjerenje u tebe te da imaš jakoooo puno novčeka....jer kolekcionarstvo je vreća bez dna, i jedna od ovisnosti koja srećom nije zakonom zabranjena niti je opasna po zdravlje.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

nino81
Pozornik
Pozornik

Post by nino81 » 15 Apr 2011, 13:31

Interesira me do koje godine proizvodnje se može kupovati oružje, te koliko komada mogu imati na nju.. odnosno ako tko od vas ima već navedenu dozvolu pa da malo objasni..
Naime želio bih otići u mup pripremljen, jer nažalost tamo si svatko tumači zakon na svoju ruku, a o ljubaznosti da ne pričam..

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 16 Apr 2011, 14:36

Nadam se da nebuš prošel ko ja. Moli Boga da tvoj načelnik PP ima razumijevanja za kolekcionarstvo, da teta i tetec na šalteru znaju sve o zakonu, da ih jednog dana nebi moral ti " educirati".
Usput se nadaj da veliki sakupljači kao Boxi & Company ne kupe sve prije nego ti pročitaš oglas.

Puno sreće! :A25: Brankec.
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 17 Apr 2011, 10:19

Što se tiče godine starosti..... e to je veoma diskutabilno !!! Svatko to tumači na svoj način jer točno godište starosti nije definiramo. U principu svi skupljaju do završetka WWII ili do 50-tih godina prošlog stoljeća. Ja osobno imam dosta veliku zbirku iz Domovinskog rata koja uključuje i svakojake "prototipe" i improvizirano oružje. Sve novije sam dao onesposobiti po čl. 5 pravilnika o onesposobljavanju jer je onda neupotrebljivo, a kao takvo je dozvoljeno skupljati. Kad dobiješ odobrenje za sakupljanje moraš početi voditi "Obrazac 23" u kjoji upisuješ oružje koje si sakupio. U njega možeš upisati i 1000000 kom....naravno ako imaš toliko love da ih kupiš. I najvažnije u "Obrazac 23" se osim vrste,modela, serijskog broja, kalibra upisuje i broj oružnog lista i broj osobne karte kao i ime i prezime te adresa osobe od koje si nabavio predmetno. Smiješ nabavljati tj kupovati SAMO od osobe koji isto ima na dozvolu (bilo koje vrste) inače ste i ti i on koji ti proda u PREKRŠAJU po zakonu o oružju te ti se zbog takve radnje može pokrenuti upravni postupak za oduzimanje iste !!!!!!
Ako se konačno odlučiš na tu vrstu kolekcionarstva te dobiješ dozvolu možeš slobodno navratiti do mene pa ću ti dati par savjeta za postupanje i pokazati kako tzreba voditi evidenciju i ostalo kako bi sve bilo ui skladu sa zakonom i ostalim propisima.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

nino81
Pozornik
Pozornik

Post by nino81 » 19 Apr 2011, 12:27

Hvala vam lijepo na odgovoru, sada je sve jasnije :A25:

Post Reply