Zajednička nabava jeftine municije ?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.

Da li bi sudjelovali u zajedničkoj kupovini municije ako bi bila jeftinija?

Da
31
89%
Ne
4
11%

Total votes: 35

vnv
Pozornik
Pozornik

Post by vnv » 22 Aug 2011, 15:23

Pozdrav svima,

evo odmah na početku da kažem: ja ne predstavljam niti jednu tvrtku, dobavljača ili proizvođača.

Ja sam jedan od onih koji su nezadovoljni u tome što je cijena pucanja jako visoka. I svakako ne pristajem na to
da odgovor bude - onda se bavi nečim jeftinijim.

Pokušavam naći način da se municija može nabaviti povoljnije samo iz razloga što bi i sam htio pucati svaki dan i to
što je više moguče to bolje.

Inicijalno svi ljudi sa kojima sam do sada pričao i nastavljam dalje razgovarati su u startu upozoreni na to da ja NE ŽELIM
nikakvu zaradu niti maržu, postotak, nagradu ili išta slično. Samo neka kažu uvijete što povoljnije je moguće i to je to.

Iz tog razloga sam postavio anketu da vidim tko bi bio zainteresiran za nabavu municije ako bi ona bila "dovoljno" povoljna
ali bi se morala uzeti u većoj količini pa bi to podjelili na grupu ljudi.

Stvarno se nadam da će barem malo se stvari pomaknuti prema bolje što se tiče cijena.

Eto pa komentirajte.... i pomozite što možemo napraviti u vezi toga....

Hvala svima koji pomognu unaprijed.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Zajednička nabava jeftine municije ?

Post by Mike_Torello » 22 Aug 2011, 16:25

na koje streljivo se to odnosi?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

vnv
Pozornik
Pozornik

Post by vnv » 22 Aug 2011, 16:58

Isprika za nepotpunu informaciju.

Ja sam osobno mislio za pištolj (točnije 9mm) ali svakako ostavljam mogućnost da idemo i dalje sa cijelom idejom.

Ako je moguće raditi takve nabave čak i gdje se različita municija nabavlja zavisno o tome koliko bi inicijativa bila jako još uvjek bi
se moglo dosta toga napraviti.
Last edited by istra champion on 24 Aug 2011, 08:13, edited 1 time in total.
Reason: 9mm je nepotpun podatak?

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 22 Aug 2011, 18:38

kad mi treba 9 m/m Parabelum, uzmem najjeftiniju kod Bulleta (Franjo Agić), jedni kažu da ne valja drugi da je dobra, mene zadovoljava za streljanu, za druge potrebe biram u trgovini a tada mi cijena nije toliko bitna jer se ne radi o velikoj količini. kad bi želio još jeftinije kupio bih pribor i sam si punio, ima malo problema sa komponentama ali da se i povoljno naći, tako sam radio kad sam punio 357/38.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

insensate
Razvodnik
Razvodnik

Post by insensate » 22 Aug 2011, 22:51

ja sam za. evo kakve ponude imaju recimo slovenci

http://www.bolha.com/lov/naboji-geco-9x ... 1275281519

vnv
Pozornik
Pozornik

Post by vnv » 23 Aug 2011, 13:17

Mi se stalno tražimo u tome što imaju na zapadu i kako oni imaju jeftino ovo i jeftino ono.

Vani su ljudi puno više grupirani i aktivniji u tome da nešto žele i iz takve inicijative nije problem
doći do nabave bilo čega po povoljnijim cijenama.

Ja sam također stavio ovo na još jedan forum (http://www.psc-delta.hr) i vidim da su tamo rezultati
prilično mršavi.

Čini se kako da ljudi ne žele jeftinije ili da misle da je ovo bezveze, što u konačnici dolazi do istog rezultata
,a to je da se ništa neće promijeniti i da ćemo ostati u istim cijenama.

Apeliram na sve da pitate sve koje znate za ovo da probamo uključiti što više ljudi.

Jedini način da bude jeftinije i da se nešto pokrene je da ima dovoljno ljudi koji su za.

Za 10 individualaca se ništa ne mjenja.

pozdrav svima i tnx na sudjelovanju.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 23 Aug 2011, 14:32

to sto pises ima smisla, ali nije problem u nama vec najvise u krizi, padu kupovne moci i sveopcem nedostatku novca. zato se i uvoznici ali i prodavaci postavljaju puno opreznije a i cijene su vece.
samo ako gledamo troskove transporta i cijenu goriva unazad 2-3 godine, cijena bi opravdano rasla 10-20%...

s druge strane, ne znam kako je u Sloveniji rijeseno oporezivanje sportske opreme, oruzja i streljiva.
Pretpostavljam da su kod nas porezi veci pa onda i cijena od 1,49 kn/kom (0,20€) je s razlogom niza od 1,70 kolika je min cijena koju sam ja za klub uspio postici. premda imam info da se cijena s&b fmj 9x19 krece oko 1,60 kn/kom. osobnu potrosnju, policiju i vojsku ne racunam tu, govorim samo o sportu.

ne kazem da je 0,21 kn/kom opravdana razlika i mislim da sigurno moze jos ici dolje ali bolje nisam uspio dobiti...

mi smo preko kluba dogovorili 1,80 kn/kom za sb fmj kod naseg lokalnog prodavaca opreme - to je kao neka vrsta sponzorstva, ali samo kada se uzima rinfuzno.
izracunali smo si da nam je obzirom da ne uzimamo godisnje velike kolicine (ja od 1.000-1.500 kom od godine do godine) tih 0,1 kn premala razlika da bi se islo u Zg i patiti s transportom.
za trosak puta Vk-Zg-Vk potrebno je min 10.000 kom da bi se samo put isplatio...
postoje i druge opcije da se taj trosak skine - ako netko iz kluba ide privatno ili sluzbeno u Zg ali to je vec pitanje volje i organizacije osobe koja ide za Zg. dijelom i zakona jer koliko imam info po osobi smije nositi do 500 kom. ispravite me ako grijesim.

kakve sam ponude dobivao od ostalih prodavaca i uvoznika, ovo su jos i dobre cijene obzirom da kolicina nije uvjet. cijene cu isle od 1,70 do 2,20 za fmj 9x19.

pokusavali smo traziti i ponude na vece kolicine ali reakcije dobrog dijela uvoznika su bile mlake. iskreno vjerujem kada bismo narucivali 10-15.000 kom da bi i cijena isla par lipa dolje.

jeftinije je puniti, ali to je jedan sasvim drugi svijet. prema info koje imam, bez rada i sa skupljanjem cahura ta se cijena onda krece oko 0,8-1,00 kn/kom.

i da, govorio sam za 9x19mm.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Aug 2011, 15:21

vnv wrote:Ja sam također stavio ovo na još jedan forum (http://www.psc-delta.hr) i vidim da su tamo rezultati prilično mršavi.
mislim da tamo velika većina sami pune streljivo, sto im je opet jeftinije od skupne narudzbe, cijene ti je napisao patch.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 23 Aug 2011, 22:33

a ima ih i koji su u hs teamu pa pucaju sponzorske metke...

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 23 Aug 2011, 22:38

Na koju municiju je mislio autor teme tj. kojeg proizvođača :idea: :?: - velike su razlike :!:
Što se tiče cijene S&B streljiva u cal.9x19 kod nas, za one koji neznaju, u ponudi postoji više tipova takvog streljiva i to; od 7.5 i 8.0 grs, LRN, FMJ i TFMJ zrno, mesingana čahura ili copper plated steel case - čelična čahura sa oznakom na kutiji TRAINING,... Razlikuje se i u načinu pakiranja, od kutija od 50 kom pa do rinfuze bez kutije u kartonu od 250 komada. Najjeftinije je streljivo oznake TRAINING (mislim da je zadnja cijena bila oko 1.1-1.2 kn/kom za Training do 1.6 kn/kom za 124 grs. FMJ). I da, streljivo S&B je drugorazredno streljivo što se tiče preciznosti testirano na 25m, što se ne može reći za Geco koje je ipak prvoklasno i cijena u susjednoj državi je sasvim OK.
Kod punjenog streljiva cal.9x19 može se napraviti metak (računano bez čahure) , ako sam radiš zrno, već od 40 lipa ili sa škartim zrnom, npr.LOS do 60 lipa. Ako stavite skuplje i kvalitetnije zrno (Match) ispod 90 lipa ne može izači metak, a može doseći i do 1.20-1.30, što je povoljno, jer takav metak je prilagođen tvojem oružju i precizniji je od originala. Govorim naravno na udaljenosti od 25m.
I na kraju da više ne duljim, moj odgovor na pitanje iz naslova; Fizička osoba na legalan način, ne može uvesti streljivo za vlastite potrebe jeftinije od uvoznika u RH, u ovom slučaju S&B streljiva. Prije postavljanja takvog pitanja, autor se trebao malo bolje upoznati sa propisima, od Zakona o oružju do Zakona o eksplozivnim tvarima, raspitati se o prijevoz i načinu prijevoza streljiva, do carinskih propisa, tarifa, dozvola za uvoz i prijevoz streljiva u većoj količini,...
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 23 Aug 2011, 23:07

Kad smo vec kod streljiva, di u RH kupiti Magnatech?
武士道

Ognjem i mačem.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 24 Aug 2011, 08:22

Nisi rekao koji kalibar streljiva :?: Ako je to 9mmPara onda imaš u Lovcu!
CUSTOM GUN MASTER

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 24 Aug 2011, 09:58

Konkretno:
9MM Luger 147 Grain Full Metal Jacket Flat
武士道

Ognjem i mačem.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 24 Aug 2011, 13:59

Teško zrno za teške promašaje :mrgreen: :A13:
CUSTOM GUN MASTER

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 24 Aug 2011, 14:57

Pa nije valjda, ima jedan od najboljih balistickih koeficijenata, sporo je, a na čezi mi radi finu grupu.
武士道

Ognjem i mačem.

vnv
Pozornik
Pozornik

Post by vnv » 25 Aug 2011, 00:24

istra champion wrote:Na koju municiju je mislio autor teme tj. kojeg proizvođača :idea: :?: - velike su razlike :!: .
Nisam mislio ni na koju specifičnu marku nego da uopce vidim da li su ljudi zainteresirani za tako nešto.
istra champion wrote:I na kraju da više ne duljim, moj odgovor na pitanje iz naslova; Fizička osoba na legalan način, ne može uvesti streljivo za vlastite potrebe jeftinije od uvoznika u RH, u ovom slučaju S&B streljiva. Prije postavljanja takvog pitanja, autor se trebao malo bolje upoznati sa propisima, od Zakona o oružju do Zakona o eksplozivnim tvarima, raspitati se o prijevoz i načinu prijevoza streljiva, do carinskih propisa, tarifa, dozvola za uvoz i prijevoz streljiva u većoj količini,...
Malo si ispao iz teme razgovora ovdje, nemoj pretpostavljati da si baš ti osobno jedino pun informacija o legalnosti u Hrvatskoj. Tema je na pocetku dovoljno jasna.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 25 Aug 2011, 05:58

Da si ti informiran onda bi znao da ti je odgovor na pitanje = mission imposible :roll: Ti, kao fizička osoba, ne možeš dobiti veći popust od pravnih osoba.
CUSTOM GUN MASTER

vnv
Pozornik
Pozornik

Post by vnv » 25 Aug 2011, 14:01

Sa ljudima sa takvim stavom kakav ti imaš ja ni ne razgovaram.
Fulao si temu i ideju, počeo si davati svoja mišljenja i pravne savjete.
Nisi bitan za ovu ideju i ako si dovoljno pametan kako aludiraš prihvati činjenicu da tvoje mišljenje i priča koja je tu nisu u nikakvoj korelaciji.
Sada egotriping i ostalo nezadovoljstvo možeš negdje drugdje ispoljavati.
pozdrav.
Last edited by istra champion on 25 Aug 2011, 15:25, edited 1 time in total.
Reason: korisniku dato upozorenje zbog nepoštivanja pravila foruma

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Aug 2011, 15:25

Ajd, sad mene zanima, kako bi se nabavila ta veca kolicina streljiva kad bi bilo dovoljno zainteresiranih, kako si ti zamislio tko bi obavio uvoz tog streljiva, bez da pri tome ista zaradi tj. da to odradi za badava? Ti si se na pocetku topica ponudio kao "izvođač" radova koliko sam skuzio, no, imas li uvjete za to ostvariti?

karlo22hr
Razvodnik
Razvodnik

Post by karlo22hr » 25 Aug 2011, 23:45

Ja neznam zasto se toliko trudite oko toga kad na kraju nece nista od toga biti svi ozbiljno koji se bave pucanjem i treba im veca kolicina municije kupiti ce prese i sami puniti.
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "

Post Reply