Optika za zračnu pušku slavia 631 lux
Moderator: karabalic
Optika za zračnu pušku slavia 631 lux
Pozdrav!
Imam slaviu 631 lux i zanima me koja bi optika bila dobra za nju? Za optiku bi dao između 300 i 600 kuna. Unaprijed zahvaljujem!!
Imam slaviu 631 lux i zanima me koja bi optika bila dobra za nju? Za optiku bi dao između 300 i 600 kuna. Unaprijed zahvaljujem!!
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...
Re: Optika za zračnu pušku slavia 631 lux
KeK0 wrote:Pozdrav!
Evo malo izbora , sad koje povečanje hočeš i ostalo nisi naveo u pitanju, slavia je puška do 30 metara tako da ti je dovoljna i 4x32
http://www.monster-rbs.hr/index.php?pag ... t&Itemid=1
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Ne bi baš htio da bude neko ogromno povećanje jer mi ne bi bilo baš zanimljivo samo naciljati i opaliti. Relativno sam nov u streljaštvu i ovo mi je prva puška. Za sada mislim da za početnika vrlo dobro gađam mehaničkim nišanom, ali gađao bi nešto dalje i manje mete, a mehaničkim nišanom mi je to dosta teško.
Mislim da je 600-tinjak kuna pristojan novac za optiku, pa me zanima što se najbolje može dobiti za taj novac.
Mislim da je 600-tinjak kuna pristojan novac za optiku, pa me zanima što se najbolje može dobiti za taj novac.
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Moja preporuka... imas veci raspon povecanja imas idealno malo 3x i dovoljno veliko 9x za extremnu zajebanciju s tom puskom
Tasco Pronghorn 3-9x32 (378kn) ili 3-9x40 (432kn)
http://www.maestralprom.hr/Item.aspx?Id=81
Napominjem da sam imao TP 3-9x40 kupljen u maestralpromu (tada kostao oko 600-650kn) na puskama Gamo Hunter 440 i na HW80, prodao ju i sada se nalazi na Diana Panther 31 i sluzi dobro, dakle trebala bi bez problema izdrzati šus od S631Lux.
Napominjem da sam imao TP 3-9x40 kupljen u maestralpromu (tada kostao oko 600-650kn) na puskama Gamo Hunter 440 i na HW80, prodao ju i sada se nalazi na Diana Panther 31 i sluzi dobro, dakle trebala bi bez problema izdrzati šus od S631Lux.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mike_Torello wrote:Moja preporuka... imas veci raspon povecanja imas idealno malo 3x i dovoljno veliko 9x za extremnu zajebanciju s tom puskom
Hvala puno na preporuci! Gledao sam cijene i mogao bi 3-9x40 nabaviti za jedno 45 dolara (250 kuna). Svakako ću preporuklu dobro razmotriti, ali moram se još razmotriti i druge opcije.
Možda u obzir dolazi i optika do 800 kuna, ali sve se treba dobro odvagnuti... Još jednom hvala za preporuku!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

heheh, ne kuzis jos =) moze se i "veca" optika od 3-9x40 nabaviti za 199kn, takozvani "zagorski Tasco", ali koliko ce izdrzati na springerici... pitanje je!
-
1shot1kill
- Pozornik

zašto zagorski?Mike_Torello wrote:heheh, ne kuzis jos =) moze se i "veca" optika od 3-9x40 nabaviti za 199kn, takozvani "zagorski Tasco", ali koliko ce izdrzati na springerici... pitanje je!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nazvali smo ih tako jer su se masovno kupovali iz neke trgovine u zagorju, a ustvari su made ih china kao i sve ostao...
no postoji made in china i "made in china", i ima razlike u kvaliteti.
no postoji made in china i "made in china", i ima razlike u kvaliteti.
Ma i mislio sam na Tasco Pronghorn 3-9x40 kada sam rekao za 45 dolara!! Nisam mislio na neku drugu optiku... Nismo se razumjeliMike_Torello wrote:heheh, ne kuzis jos =) moze se i "veca" optika od 3-9x40 nabaviti za 199kn, takozvani "zagorski Tasco", ali koliko ce izdrzati na springerici... pitanje je!
Gledao sam cijene na ebay-u i bolje je da tamo ne uzimam jer najvjerojatnij nije to ta kvaliteta. Do sada sve što sam tamo kupovao bilo je ok, ali kada malo bolje razmislim možda i nije baš pametno takve stvari kupovati na netu zbog transporta i slično.
Možda još neka preporuka?? Zahvaljujem!
Imaš u Venatiu u Vinkovcima po 450 kn 3-9x40 NS Mountmastera s nosačima, provjerena optika i drži na Slaviji 100%.KeK0 wrote:Gledao sam cijene na ebay-u i bolje je da tamo ne uzimam jer najvjerojatnij nije to ta kvaliteta. Do sada sve što sam tamo kupovao bilo je ok, ali kada malo bolje razmislim možda i nije baš pametno takve stvari kupovati na netu zbog transporta i slično.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nisi razumio =) imas tasco pronghorn za 199kn i ovaj za koji sam ti dao link, imao sam oba... uglavnom, kopije najcesce imaju tvz. "rangefinder" koncanicu...
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... LovfWsL7eA
Cvrstoca im je mozda identicna, ali ove teske kopije imaju nekih drugih problema sa upucavanjem... vrtis klikove lijevo recimo i ono ide lijevo 1klik, 2k, 3, 4, 5, na 6 kliku pocne ici opet desno, pa na 7 jos vise, na 8 pocne ici u normalnom pravcu sa mjesta gdje je bio npr na kliku broj 5.
prije to nisam znao u cemu je kvaka ali prilikom servisiranja jednog lasera uocio sam isti problem, na laseru se dao otkloniti no neznam kako bi bilo i sto bi bilo da idem raskopavati optiku i kakav je uopce sistem unutra...
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... LovfWsL7eA
Cvrstoca im je mozda identicna, ali ove teske kopije imaju nekih drugih problema sa upucavanjem... vrtis klikove lijevo recimo i ono ide lijevo 1klik, 2k, 3, 4, 5, na 6 kliku pocne ici opet desno, pa na 7 jos vise, na 8 pocne ici u normalnom pravcu sa mjesta gdje je bio npr na kliku broj 5.
prije to nisam znao u cemu je kvaka ali prilikom servisiranja jednog lasera uocio sam isti problem, na laseru se dao otkloniti no neznam kako bi bilo i sto bi bilo da idem raskopavati optiku i kakav je uopce sistem unutra...
Mislim da mi kopija ne treba i da bi to bio bačen novac. Znači tvoja preporuka bi bila recimo Tasco Pronghorn 3-9x40 (432kn)??
Što kažeš na prijedlog karabalica 3-9x40 NS Mountmaster??
Zahvaljujem na prijedlogu!!karabalic wrote:Imaš u Venatiu u Vinkovcima po 450 kn 3-9x40 NS Mountmastera s nosačima, provjerena optika i drži na Slaviji 100%.
Naravno da neću odmah kupiti, ali svakako ću razmotriti. Još jednom hvala!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pokusat cemo pomoci najbolje sto znamo, uci na nasim greskama, mi bas nismo imali koga pitati osim trgovce pa je bilo vise "trial & error" savladavanje materije.KeK0 wrote:treba mi malo više
. Novi sam u svemu ovome, i to je jedan razlog zbog čega sam se i registrirao na ovom forumu. Tu su ljudi stvarno spremni pomoći!!! Zanima me sve ovo i zbog toga cijenim sve moguće savjete.
u svakom slucaju mislim da ces u maestralpromu kupiti kvalitetniju robu (je mislim da su između ostalog i uvoznici za tasco i bushnell) nego u nekoj šljb trgovini gdje je roba tko zna kakvog porijekla... rekoh ti, imao sam stariji tasco iz maestralproma i noviji tasco nepoznatog porijekla, oba made in china, jedina mana kod onog starijeg je bila guma na kotacu za podesavanje povecanja, koja se raspala, sto od raznih naftnih derivata sto od sunca, sve ostalo je bilo bolje... uostalom bila je i jos uvijek je na jednoj od "magnum" springerica, sve tri su bile 300m/s, i prezivila je... ovaj noviji tasco, je bio na crosman phantom (isto 300m/s) ali se nije bas najbolje ponasao... nekad radi super a nekad "nece kile", cudan mi je bio, a tek nedavno sam skuzio i zasto (no to je sada prica za sasvim drugi topic)Mislim da mi kopija ne treba i da bi to bio bačen novac. Znači tvoja preporuka bi bila recimo Tasco Pronghorn 3-9x40 (432kn)??
rekao bih da je prijedlog dobar, NS je dobra marka po tom pitanju, a i nije da lega Karabalic nema iskustva, svasta mu je kroz ruke proslo =)Što kažeš na prijedlog karabalica 3-9x40 NS Mountmaster??
Ja sam uvijek spreman prihvatiti sto kazu Klik i Karabalic po tom pitanju...
Hvala oboma na velikoj pomoći! Neke su mi stvari sada puno jasnije... Još ću malo razmisliti što i kako i prije nego što se definitivno odlučim na kupovinu javim vam što sam izabrao. Zanima me mišljenje od obojice jer se vidi da imate iskustva!
Još jednom puno hvala!! Pozdrav
Još jednom puno hvala!! Pozdrav
Odluka je pala i uzeo sam Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40 AO. Dućan mi je bio u gradu pa sam uzeo tu da ne idem negdje dalje. Namontirao sam ju i ujutro ju upucavam 
Evo i slika! Lijep pozdrav i hvala
Evo i slika! Lijep pozdrav i hvala