EMM 992 sniper rifle
EMM 992 sniper rifle
zna li tko sta o njemu ??? kako mu se krece cijena da li valja sta sa kojom puskom ga se moze usporediti
caliber .308 Winchester (7.62x51 NATO) ima optiku na njemu ... mislim 10x40 ili 42 izgleda novo totalno lik je ispucao mozda 10-tak metaka ... nudi mi ga za 8000kn meni se cini puno ... molim komentar savjet ili sta vec
e da zaboravih ...
hvala
caliber .308 Winchester (7.62x51 NATO) ima optiku na njemu ... mislim 10x40 ili 42 izgleda novo totalno lik je ispucao mozda 10-tak metaka ... nudi mi ga za 8000kn meni se cini puno ... molim komentar savjet ili sta vec
e da zaboravih ...
hvala
- istra champion
- Cinker - bojna

Re: EMM 992 sniper rifle
Pitaj ga di je ukrao taj Elmech, u HV ili MUP-u i kada ga je legalizirao pa možda ti spusti cijenu

SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
nije ga morao ukasti, bilo ih je po trgovinama u ZG. . . .istra champion wrote:Pitaj ga di je ukrao taj Elmech, u HV ili MUP-u i kada ga je legalizirao pa možda ti spusti cijenu![]()
![]()
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Čuj s obzirom da je kako si i sam rekao ispucano samo desetak metaka i nije tako strašno velika cijena, da imam love i da sam na tvom mjestu ja bih to uzeo jer je puška jako dobra!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Meni se cijena svejedno cini prevelika, a s obzirom da sam pred mj. dana trazio kompetentnu osobu da mi usporedi EM992 sa recimo R700 receno mi je da je EM992 dosta losije kvalitete, sto je na nekim dijelovima oruzja vrlo lako vidljivo, izrada tih dijelova izgleda kao da potjece iz WWI perioda, no opet drugi dijelovi izgledaju sasvim ok... samo mi nije jasna ta njegova plinska kocnica/kompenzator koji usmjerava plinove prema naprijed sto po mojem misljenju onda pojacava trzaj.
Ali osobni dojmovi koristenja istog (koristenog u ratu) su solidni, da sam imao kakvo match streljivo vjerojatno bi bio superzadovoljan, imao je naknadno izrađen kundak za desnjake pa sam imao dosta problema s njim, nakon 65 ispaljenih metaka rame mi je bilo kao da sam pucao sa K98 i metalnim okovom jer mi bas i nije lezao u rukama kak' treba. Taj je imao Leupold optiku 3,5-10x40 (ili 42 ne sjecam se), original harris nozice i pripadajucu knjizicu (users manual) koji sam skenirao, ali nisam stigao obraditi da ga stavim online.
Ali osobni dojmovi koristenja istog (koristenog u ratu) su solidni, da sam imao kakvo match streljivo vjerojatno bi bio superzadovoljan, imao je naknadno izrađen kundak za desnjake pa sam imao dosta problema s njim, nakon 65 ispaljenih metaka rame mi je bilo kao da sam pucao sa K98 i metalnim okovom jer mi bas i nije lezao u rukama kak' treba. Taj je imao Leupold optiku 3,5-10x40 (ili 42 ne sjecam se), original harris nozice i pripadajucu knjizicu (users manual) koji sam skenirao, ali nisam stigao obraditi da ga stavim online.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
puska stvarno novo izgleda ali nije kao na netu kundak je od drugog drveta ono prejeben sa lijeve strane na kundaku ima izbocenje za lice zatvarac mu je u srebrnoj boji na njoj pise MARA i nize made in croatia ... sada koja bi joj bila neka prihvatljiva cijena ... e da i nema one rupe na vrhu nego puna cijev
nema nozice i ima optiku mislim10x40 na optici je samo neko veliko M zlatne boje ...zna li tko sta o tome
P.S. koliko je kostao nov prodaju li se vise uopce i ima li tko kakav kontakt firme ...
nema nozice i ima optiku mislim10x40 na optici je samo neko veliko M zlatne boje ...zna li tko sta o tome
P.S. koliko je kostao nov prodaju li se vise uopce i ima li tko kakav kontakt firme ...
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Evo kontakt koji sam našao na netu:
ELMECH RAZVOJ Ltd.
Gatalovec 9A, 49284 Budinscina, RH
elmech-razvoj@kr.htnet.hr
Telefon : +385 49 232 007
Fax : +385 49 232323
p.s. - ako ih budeš zvao pitaj koliko je nova puška jer me zanima, pozzz!!
ELMECH RAZVOJ Ltd.
Gatalovec 9A, 49284 Budinscina, RH
elmech-razvoj@kr.htnet.hr
Telefon : +385 49 232 007
Fax : +385 49 232323
p.s. - ako ih budeš zvao pitaj koliko je nova puška jer me zanima, pozzz!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ja sam slao mail, odgovora nije bilo, mislim da sam i zvao ali nisam nikoga dobio na tel...
BTW.
EM 992 = .308
EMM 992 = .300WM
BTW.
EM 992 = .308
EMM 992 = .300WM
na zalost nije vise aktivna navodno je bankrotirala i promjenila imePUNISHER1987 wrote:Evo kontakt koji sam našao na netu: ELMECH RAZVOJ Ltd......
sada je
BERTA PROJEKT d.o.o.
Gotalovec br. 8
49284 Budinšćina
Hrvatska
ali ne mogu naci tel br.... tj nasao sam 1 ali nije u upotrebi
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

original kundak nije problem, znam za jedan koji je trenutno u prodaji...Zoranux wrote:puska stvarno novo izgleda ali nije kao na netu kundak je od drugog drveta ono prejeben sa lijeve strane na kundaku ima izbocenje za lice zatvarac mu je u srebrnoj boji na njoj pise MARA i nize made in croatia ... sada koja bi joj bila neka prihvatljiva cijena ... e da i nema one rupe na vrhu nego puna cijev
zatvarac bi trebao biti kompletan crne boje (osim dijela koji je pohaban od upotrebe)
MORA imati rupe na vrhu koliko ja znam, ako se nije proizvodio model bez rupa onda su definitivno odrezane (znam jednog bisera koji je to napravio)
zlatno M? da nije meopta? znaci povecanje je fiksno, nije varijabilno?
Evo kako treba izgledati kompletan i ispravan (sa naknadno izrađenim lovackim kundakom), obrati paznju na zatvarac i rupe na vrhu cijevi...
zatvarac je isti ali cijela puska je u daleko boljem stanju nego ova na slici rupa na vrhu nema ali kada sam gledao vrh sve je savrseno obradjeno tako da nije bilo rezanja vrha optika mislim da je ona bez povecanja ali ne znam koja marka samo znam da ima zlatno M na cepovima za namjestanje
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a zasto mislis da je problem na tokarskom stroju to odrezati, izbrusiti i izpolirati da izgleda savrseno? =) nisam mislio da je odrezano pilom za zeljezo =) ovoj je cijev iznutra odlicna, ali je zvana iznošena dosta, kao sto rekoh bila je u ratu, u oluji i u kilometrima i kilometrima lova poslije svega =)Zoranux wrote:rupa na vrhu nema ali kada sam gledao vrh sve je savrseno obradjeno tako da nije bilo rezanja
Ovo je najbolje sto sam uspio napucati sa argentinskim vojnim (FMJ) streljivom iz 1989 godine na 300m+ udaljenosti.
moze neka preporuka sta da uzmem a da je precizno na 200m da grupira pogodke
opet da je ok kalibar za svinje ........
hvala
ps da li gdje ima u lijepoj nasoj zastupnistvo za zastavu ili gdje bi se mogao nabaviti M07
Last edited by Zoranux on 23 Sep 2011, 21:39, edited 1 time in total.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Pa uzmi si to ako zelis, samo pokusaj spustiti cijenu...
BTW. novi Remington 700 -.308, u trgovini kosta 8000kn (bez optike) zadnje sto sam gledao/pitao, neznam jesu li se cijene stogod mjenjale.
BTW. novi Remington 700 -.308, u trgovini kosta 8000kn (bez optike) zadnje sto sam gledao/pitao, neznam jesu li se cijene stogod mjenjale.
ima u pakracu i u daruvaru breza i iguana trgovina imaju remington mislim da je cal 30-06 za 6000kn cak mislim da je sa optikom...i browing xbolt composite 30-06 za oko 9000kn
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Mike je li ovo na slici tvoj Elmech, jako dobra puškica??!
U ratu si vjerojatno bio jako precizan!
U ratu si vjerojatno bio jako precizan!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nazalost nije moja, od susjeda je, posudio sam ju za sniper kup a ovo je slikano na pripremama dan ranije, no kako nisam imao nista kvalitetnog streljiva nije imalo smisla pucati sa ovim iz 1989, vidis kako izgleda najbolji rezultat sa tim streljivom. Dobio sam na kupu 5 norminih metaka i 3kom su bili kao djetelina a 2 u paru nekih 5cm dalje, ali to je bilo samo za probu, nije bilo metaka za match.
Btw. Na neciju srecu a i na neciju nesrecu nisam sluzio vojsku u ratu nego kasnije
Btw. Na neciju srecu a i na neciju nesrecu nisam sluzio vojsku u ratu nego kasnije
plagijat, iz principa ne bih uzeo tako što... mogli su se barem malo potruditiZoranux wrote:![]()
moze neka preporuka sta da uzmem a da je precizno na 200m da grupira pogodke
opet da je ok kalibar za svinje ........
hvala
ps da li gdje ima u lijepoj nasoj zastupnistvo za zastavu ili gdje bi se mogao nabaviti M07
EM992 i EMM, prva u 308 odnosno 7,62x51Nato, druga u 300WM. Zatvarač je kopija nekakve stare tikke. Cijev je belerova,iako su neki govorili da su na nekim ugrađene i štajerove, svakako odlična i jedna druga. Ostatak komplet je rađen od ruka stručnjaka prvomajske(koji su prešli u drugu firmu), inače vjerojatno bez premca u to doba u ovom dijelu Evrope
a rekao bih i šire.
Proizvod je u ono doba, za današnje pojmove proizvedena u kratkom vremenu. Naglasak je bio: čvrstoća, robusnost, preciznost. I dan danas nakon gotovo 18 godina od proizvodnje puške su preživile rat,redovno korištenje a nošene su i u Afhganistan. Iz njih je prošlo brdo municije a još uvijek većina od njih vjerujem da može ostvarit sub-moa preciznost sa odgovarućim streljivom. Dio su naše povijesti.
Proizvod je u ono doba, za današnje pojmove proizvedena u kratkom vremenu. Naglasak je bio: čvrstoća, robusnost, preciznost. I dan danas nakon gotovo 18 godina od proizvodnje puške su preživile rat,redovno korištenje a nošene su i u Afhganistan. Iz njih je prošlo brdo municije a još uvijek većina od njih vjerujem da može ostvarit sub-moa preciznost sa odgovarućim streljivom. Dio su naše povijesti.