Diana 470TH 4,5
Moderator: karabalic
Diana 470TH 4,5
Pošto sam kupio d470 jer neznaju kad budu imali HW 97kt kod Domjankovića evo par slikica kak radi 470th.
Malo je puhal vjetrič ali mislim da je dosta dobra puška. Na njoj je optika Airking 4-12x42 osvijetljena končanica,
Malo je puhal vjetrič ali mislim da je dosta dobra puška. Na njoj je optika Airking 4-12x42 osvijetljena končanica,
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Diana 470TH 4,5
Odlicno =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Hvala,probal sam sa CPUM,RWS super point,H&Nsport,Geco ali je jsb exact za sada najbolji.
Probat ču još od Diane iako su skupe, a od ostalih proizvođača neznam koje bi bile još dobre a da ih ima kod nas za kupiti.
Pozdrav....
Probat ču još od Diane iako su skupe, a od ostalih proizvođača neznam koje bi bile još dobre a da ih ima kod nas za kupiti.
Pozdrav....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sa svojim HW80 imam razliku po visini 20cm kada gađam na 40m sa JSBE i DHP, DHP je dosta tezi i pada nize, ali grupe su jednako kvalitetne.
Dosao sam do zakljucka da mi H&N Finale match (pistol) ima jednaku preciznost i grupu kao i JSBE, cak je i po visini na 40m na istom mjestu.
Dosao sam do zakljucka da mi H&N Finale match (pistol) ima jednaku preciznost i grupu kao i JSBE, cak je i po visini na 40m na istom mjestu.
Nemam drugih diabola da probam, ali cpum je odmah iza jsb po preciznosti,pa onda rws itd.kod mene na 470th.
Do 30m skoro da nema razlike po visini,ali na 50m cpum pada niže od 3-5cm od jsb,a rws superpoint i H&N sport su po visini tu negdje kao i jsb exact, jedino kaj više razbacuju odnosno nisu tak dobre grupe kao jsb i cpum.
Inače mi je pad diabole od 30m-50m oko 2-3cm( jsb exact ).
Do 30m skoro da nema razlike po visini,ali na 50m cpum pada niže od 3-5cm od jsb,a rws superpoint i H&N sport su po visini tu negdje kao i jsb exact, jedino kaj više razbacuju odnosno nisu tak dobre grupe kao jsb i cpum.
Inače mi je pad diabole od 30m-50m oko 2-3cm( jsb exact ).
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Neznam gdje kupujes JSBE, ali svakako obrati paznju na narandzastu naljepnicu s donje strane limenka, obicno nasi preko nje naljepe deklaraciju... ako ju ne vidis od deklaracije, smoci deklaraciju alkoholom, pa ces vidjeti kroz nju, na njoj pise 4,50 - 4,51 - 4,52... sa ovima 4,52 ces sigurno imati vecu preciznost nego sa 4,50... dok to jos nisam znao, mjesao sam ih, i onda bi se cudio kako imam 2 grupe ali obije skoro da cine jednu rupu... pucam 5kom, 3kom naprave "djetelinu", a 2kom koji cm nize jedan do drugog... vec sam mislio da nesto ne valja samnom ili sa puskom ili sa optikom... sad otkad ne mjesam diabole, takvih problema vise nema. Mislim, 4,50 također nebi trebale biti lose, ali ne valja ih mjesati... mene je zajebalo to sto koristim jednu posudicu u kojoj imam 6 pretinaca i u svakom druge diabole, i onda dopunjavam, samo nisam znao da dopunjavam iz 2 razlicite vrste... slao sam mail u JSB i oni sami kazu da su obicno bolji rezultati sa 4,52...
Je,vidiš to nisam znal i ispod deklaracije je crvenkasta naljepnica i na njoj piše 4,50.
Imam još par kutija pa bum pregledal jel su iste.
Hvala......
Imam još par kutija pa bum pregledal jel su iste.
Hvala......
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ja imam jos jednu cijelu nenacetu 4,50 i mislim da sam upravo naceo zadnju 4,52, dok recimo 4,51 nisam nikada imao, samo kombinacije ove dvije...
Probaj s Dianom HP jesu skuplje ali moja 280 radi najbolje grupe s njom,, i jako dobre s Crosmanovim Hollowpoint. Tek onda idu CPUM i H&N Finale Match .
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Nažalost tu u blizini mene nema neki izbor diabola pa ču morati u ZG po diabole.
Jsb sam kupil u lovcu zg (75kn-500kom),a trebal sam odmah uzeti i od diane HP ,a crosmana mislim da nemaju.
Imal sam par kom od Gamo, a one su katasrofa.
U subotu idem u zg i ako znate gje ima dobrih(jeftinih) diabola napišite.....
Pozzz..
Jsb sam kupil u lovcu zg (75kn-500kom),a trebal sam odmah uzeti i od diane HP ,a crosmana mislim da nemaju.
Imal sam par kom od Gamo, a one su katasrofa.
U subotu idem u zg i ako znate gje ima dobrih(jeftinih) diabola napišite.....
Pozzz..
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

GECO je bio par kn jeftiniju u Lovcu nego u Monsteru, ali su imali samo 2 limenke u izlogu... JSB-a tada nisu imali...
GECO je najeftiniji u Križevcima ( 34kn 500kom 4,5 ) u robnom centru KTC u sklopu kojeg je i dučan sportske i lovačke opreme.
Jedino kaj nemaju momentalno ništa u ponudi od 4,5 osim Geco i H&N sport,dok u 5,5 imaju još par vrsta od diane,RWS-a i H&N.
I ostala municija je dosta jeftinija nego što sam videl na nekim mjestima u ZG i VŽ,naročito 22lr.
Jedino kaj nemaju momentalno ništa u ponudi od 4,5 osim Geco i H&N sport,dok u 5,5 imaju još par vrsta od diane,RWS-a i H&N.
I ostala municija je dosta jeftinija nego što sam videl na nekim mjestima u ZG i VŽ,naročito 22lr.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Kupi si zalihu onda odmah, u lovcu je mislim zadnje sto su imali u izlogu 38kn a u monsteru 40 ili 41-42kn ne sjecam se...
Budem, idem u petak u KŽ jer je rekel trgovac da bude dobil novu pošiljku diabola i to od Diane HP, nešto od H&N-a i Geco.
Pozdrav..
Neznam dali je netko imao ovakav problem sa zračnicom, kod mene konkretno sa D470. Recimo gađam metu na 30m sa jsb exs. grupa je u veličine 1kn, onda probam cpum, geco, H&N, RWS superpoint i gamo (10,49gr), normalno ni jedni od ovih nisu tak precizni kao jsb.
E sad nastaju problemi kad ponovo stavim jsb exs., naime grupa je po meti oko 7-8cm lievo-desno, gore-dolje.
Več sam htel pušku poslati na servis da nije možda cijev (ali ipak ie to Diana), onda sam posumnjal na optiku (n.s.airking) i onda sam slučajno došel na ideju da očistim cijev (imam kompleet za čiščenje 4,5) i poslije toga sa jsb-om skoro metek u metak tak da izgleda da ovu ostalu municiju moja d470 ne trpi iako mi je to malo čudno.
Kad ponovim ponovo sa ostalim diabolama opet isti problem tak da od sada samo jsb...
Neznam dali je netko imao ovakav problem sa zračnicom, kod mene konkretno sa D470. Recimo gađam metu na 30m sa jsb exs. grupa je u veličine 1kn, onda probam cpum, geco, H&N, RWS superpoint i gamo (10,49gr), normalno ni jedni od ovih nisu tak precizni kao jsb.
E sad nastaju problemi kad ponovo stavim jsb exs., naime grupa je po meti oko 7-8cm lievo-desno, gore-dolje.
Več sam htel pušku poslati na servis da nije možda cijev (ali ipak ie to Diana), onda sam posumnjal na optiku (n.s.airking) i onda sam slučajno došel na ideju da očistim cijev (imam kompleet za čiščenje 4,5) i poslije toga sa jsb-om skoro metek u metak tak da izgleda da ovu ostalu municiju moja d470 ne trpi iako mi je to malo čudno.
Kad ponovim ponovo sa ostalim diabolama opet isti problem tak da od sada samo jsb...
Da meni se to jako često dešava zato što dosta koristim CPUM, a on je jako mastan, doj JSB je potpuno suh i ima mekanu košuljicu. Ako si našao dijabolu koja paše ostale makni i nepucaj s njima.
Ja ti imam AA TX 200 MK3 ovo je najbolje što mogu napraviti na 50 metara. Dok na 25 metara grupa bude oko 1 cm.
Ja ti imam AA TX 200 MK3 ovo je najbolje što mogu napraviti na 50 metara. Dok na 25 metara grupa bude oko 1 cm.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Odlične grupe, a i vrhunska puška...
Najbolje su se pokazale Jsb exact i na njima ću ostati.
Najbolje su se pokazale Jsb exact i na njima ću ostati.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Dali iskljucivo koristis isti stav/naslon na istom mjestu kad radis ovakva testiranja?
Tako je,sve da ne velim u dlaku isto,isti stav,ista pozicija i naslon..
Svaka od ovih diabola ima svoju grupu koja nije baš nešto osim jsb. Probat ču dok budem imao vremena poslije svakih diabola jsb pa ču vidjeti poslije kojih treba čistiti cijev.
Javim rezultat dok bu gotovo testiranje..
Svaka od ovih diabola ima svoju grupu koja nije baš nešto osim jsb. Probat ču dok budem imao vremena poslije svakih diabola jsb pa ču vidjeti poslije kojih treba čistiti cijev.
Javim rezultat dok bu gotovo testiranje..
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Poslije svake serije jsb-a ocisti cijev pa probaj sljedece diabole... ja nekako imam osjecaj da crosman premier dosta zaolovi cijev...