pomoć u odabiru zračne puške
Moderator: karabalic
pomoć u odabiru zračne puške
bok ja sam novi u ovom forumu trebam pomoć imam 3500kn max 4000kn možete li mi pomoć u odabiru zračne puške.
meni treba puska koja je dugotrajna, jaka, velik domet, precizna.
pa ako mi mozete pomoc bio bi vam jako zahvalan.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: pomoć u odabiru zračne puške
moras se odluciti zelis li springericu ili PCP...ivan sd wrote:bok ja sam novi u ovom forumu trebam pomoć imam 3500kn max 4000kn možete li mi pomoć u odabiru zračne puške.
preciznost je kao na strani PCP-a ali u slucaju kvalitetnih springerica skoro da i nema razlike...
za PCP pusku ti treba vise popratne opreme (boca za punjenje, fill station, pumpa, kompressor, sve ovisi kakav setup zelis sloziti)
za springericu ti treba nesto skuplja optika nego za PCP pusku da izdrzi trzaj snazne opruge...
sa PCP nemam puno iskustva, ako se za to odlucis moze te savjtovati kolega Karabalic ili Shuro...
sto se springerica tice, ako zelis dugotrajnu, prilicno jaku, sa velikim dometom i preciznu... prema vlastitom iskustvu - Weihrauch, Anschutz i Diana... znam da svaki cigan svoga konja hvali, ali ako sam ja u krivu onda su i stotine tisuca drugih korisnika u krivu... Moj savjet, kupi si Weihrauch HW80, eventualno trunku slabiji i kraci model HW95, ili jos jaci HW90 GAS RAM (model sa plinskim klipom umjesto opruge), sve su to dugotrajne (jake, dalekomentne i precizne) radne puske, koje uz pravilnu brigu i odrzavanje mogu trajati ne godinama, nego generacijama... uci na greskama drugih ljudi, i ucini si uslugu pa odmah kupi pravu stvar a ne iz 2. ili 3. pokusaja. Tko god je kroz ruke propustio razne vrste zracnica reci ce ti isto sto i ja...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
ja bih rade spring zato sto je jdnostavniji gdje se moze kupiti taj HW.
zar je on puno bolji od diane.hvala
zar je on puno bolji od diane.hvala
koliko bi me dosla optika za dianu mod 48 da je kvalitetana i da se ne rasemeri
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Po mojem misljenju je HW bolji od diane, kod nas jedino kod domjankovica, ali cesto nema sve sto trazis na lageru pa je druga opcija kupovina preko interneta sa one njemacke stranice koju je dao karabalic, cak ispadne jeftinije ali FAC oprugu moras sam ugraditi (posalju ti ju sa puskom), jer je radi prodaje limitirana na 175m/s.
Pa da budes 100% siguran 1000kn+, s tim da se solidna optika moze pronaci od nekih 600kn, racunaj si jos 100-200kn za dobar jednodijelni nosac, i 60-80kn za stopper (nije obavezan ali dobro dodje)
Pa da budes 100% siguran 1000kn+, s tim da se solidna optika moze pronaci od nekih 600kn, racunaj si jos 100-200kn za dobar jednodijelni nosac, i 60-80kn za stopper (nije obavezan ali dobro dodje)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"