ČZ 75 ILI HS 9

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
munja
Razvodnik
Razvodnik

ČZ 75 ILI HS 9

Post by munja » 27 May 2012, 21:57

Uskoro mi ističe nabavna pa se dvoumum između ova dva pištolja koje su vaše preporuke?

patch
Satnik
Satnik

Re: ČZ 75 ILI HS 9

Post by patch » 27 May 2012, 22:21

Za što ti treba gan?

Samo za držanje ili bi se bavio i sportom. Ako je u pitanju sport - je li onda IPSC ili klasično streljaštvo?

Ako je držanje i precizno gađanje onda prednost dajem ČZ-u?

A za IPSC malu prednost možda HS9, ali i čeze tu imaju jedan nedostatak (kada je condition 1 stanje sa metkom u cijevi - tada imaš DA i veću silu okidanja), a ostalo je isto ili bih možda rekao i na strani čeze....

Učlani se u neki od streljačkih klubova, prije svega probaj oba gana pa vidi koji ti bolje leži...

munja
Razvodnik
Razvodnik

Post by munja » 27 May 2012, 22:33

lovac sam pa ga bi registrirao kao lovački, išao bi tu i tamo na streljanu

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 May 2012, 22:35

HS je lakši za tegliti po šumi od čeze =) Iako i sam imam CZ75 nebih imao nista protiv jednog XDm-a, i ako budem kupovao novi pistolj u tom cjenovnom rangu bit ce to XDm, a ako budem imao vise para onda ce biti neki 1911 klon...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 27 May 2012, 23:00

Imam XDm-a za IPSC, već drugu godinu. Za tu namjenu odličan gan.

Ne odgovaram te od njega, dapače. Velika prednost je što mu se servirira jako jednostavno.

Planiram u doglednom vremenu uzimati još nekoliko komada, čeza je jedna od opcija (vjerojatno SP01). Ono što mi postaje sve zanimljivije je okidanje, koje je nakon 1. hitca na ČZ puno lakše. Svakako treba gan dobro pregledati i servisirati ga kod dobrog puškara. Može trajati godinama i ispaliti tisuće metaka.

Činjenica je da se ČZ-a može naći u jako dobrom stanju za relativno malo novca. Mislim na 75 modele....

Post Reply