Uvoznici - pitanje za Vas

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Uvoznici - pitanje za Vas

Post by dejandlesk » 31 Jan 2013, 17:43

Poštovanje svim korisnicima foruma!
Može li mi netko reći, postoji li u RH koji uvoznik vatrenog oružja, koji bi po narudžbi mogao uvesti isto? Kupovina u inozemstvu je interesantna, ali se bojim da prije nego krenem u to moram početi trošiti Normabel, a ako to uradim obiteljski liječnik će me prijaviti MUP-u, a potom je sigurno da sam Normabel uzimao uzalud. Hvala na pomoći.
Pozdrav!

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Uvoznici - pitanje za Vas

Post by valdop » 31 Jan 2013, 18:38

treba znati da firme koje uvoze oružje moraju ishoditi uvoznu dozvolu za određenu količinu i vrstu oružja, dakle unaprijed ili poćetkom godine predaje se zahtjev za uvoz, može se uvesti samo ono što je odobreno uvoznom dozvolom, ako želiš nešto posebno uvesti najbolje da vani nađeš trgovca koji ti želi poslati poštom na našu poštu carinjenja, pritom moraš imati sve papire, ili, dogovoriti s nekim od uvoznika da i taj tvoj komad oružja stavi na zahtjev za odobrenje uvoza ali onda moraš čekati jako dugo, po meni je najbolje da to sam napraviš . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Rusan Junior
Razvodnik
Razvodnik

Re: Uvoznici - pitanje za Vas

Post by Rusan Junior » 10 Feb 2013, 09:53

Potvrđujem sve što je izrečeno iznad...
Ako se radi o nekakvoj egzotici, to je praktički neizvedivo (pre skupo zbog svih popratnih troškova koje mora podnijet jedan komad oružja).
Ako se radi recimo o nekakvom komadu oružja marke koja je prisutna na tržištu (koja se redovito uvozi), onda nebi trebao biti veliki problem, bar što se tiće troškova. Ali opet može potrajati par mjeseci.

Post Reply