Pitanje u svezi nabavke vatrenog oruzja
Pitanje u svezi nabavke vatrenog oruzja
Dakle, radi se o meni.
Prije 15 godina (1993.) sam kao maturant skrivio prometnu nezgodu za koju sam prekrsajno kaznjen uvjetno - godinu dana.
Nakon toga sam u okviru sluzenja vojnog roka bio u vojnoj policiji (66. bojna) na osiguranju predsjednickih dvora (dalje od ovoga necu pisati jer sam vezan vojnom tajnom) gdje sam bio u svojoj generaciji bio najbolji u klasi (mislim da ima i nekakva slika u obučnom centru vp-a na Oranicama u vojarni Alfred Hill) i jedan od najboljih u gadjanju sa HS-om, Erom i AK (kineskinja). (malo samohvale ne skodi
)
Ukratko, razmisljam dulje vrijeme o nabavi (za sada samo za drzanje) i IPSC (ili kako se vec tocno zove) ukljucivanje u natjecanje pa i nosenje (za potrebe natjecanja) nekakvog HS-a 2000 ili Glocka.
Je li ovaj prometni prekrsaj od prije 15 godina prepreka za dobivanje nabavne, obzirom da od tada nikada nisam kaznjavan? 90-ih sam prosao SIS provjeru, i to valjda ima nekakvu tezinu. Ovo ima smisla za remecenje JRM i kaznene prijave ali sa prometom bas i ne vidim neki smisao.
I, da, svake 4 godine prolazim provjeru iznova - radim kao sudski vjestak za strojarstvo pa svaki puta traze potvrdu o nekaznjavanju i nevođenju postupaka.
hvala
Prije 15 godina (1993.) sam kao maturant skrivio prometnu nezgodu za koju sam prekrsajno kaznjen uvjetno - godinu dana.
Nakon toga sam u okviru sluzenja vojnog roka bio u vojnoj policiji (66. bojna) na osiguranju predsjednickih dvora (dalje od ovoga necu pisati jer sam vezan vojnom tajnom) gdje sam bio u svojoj generaciji bio najbolji u klasi (mislim da ima i nekakva slika u obučnom centru vp-a na Oranicama u vojarni Alfred Hill) i jedan od najboljih u gadjanju sa HS-om, Erom i AK (kineskinja). (malo samohvale ne skodi
Ukratko, razmisljam dulje vrijeme o nabavi (za sada samo za drzanje) i IPSC (ili kako se vec tocno zove) ukljucivanje u natjecanje pa i nosenje (za potrebe natjecanja) nekakvog HS-a 2000 ili Glocka.
Je li ovaj prometni prekrsaj od prije 15 godina prepreka za dobivanje nabavne, obzirom da od tada nikada nisam kaznjavan? 90-ih sam prosao SIS provjeru, i to valjda ima nekakvu tezinu. Ovo ima smisla za remecenje JRM i kaznene prijave ali sa prometom bas i ne vidim neki smisao.
I, da, svake 4 godine prolazim provjeru iznova - radim kao sudski vjestak za strojarstvo pa svaki puta traze potvrdu o nekaznjavanju i nevođenju postupaka.
hvala
Krešo hvala. Tako nekako sam i mislio jer ima smisla.
Prometni prekršaji nisu problem za držanje oružja, a ako si imao prekršaje tipa narušavanje javnog reda i mira, treba čekati da prođu 3 godine i onda se to briše i kao da nije ničega ni bilo. U svakom slučaju, kad imaš oružje, moraš jako paziti da ne napraviš bilo što što bi moglo rezultirati prekršajnom ili kaznenom prijavom, jer je to dovoljan razlog za pokretanje postupka za oduzimanje oružja.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: Pitanje u svezi nabavke vatrenog oruzja
Evo mog primjera naslijedio sam oružje i postupak dok sam ga dobio trajao je 12 mjeseci i na koncu sam dobio sve su radili samo da ga ne dobijem. Nisam nikad kažnjavan ni prekršajno. Prije sam se htio uključit u praktično streljaštvo isto tako pa sam odustao kad sam vidio da od toga neće biti ništa.
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: Pitanje u svezi nabavke vatrenog oruzja
Sad kad si dobio i registrirao oružje nema prepreke da se ne počneš baviti sportom zavisno od toga što si naslijedio. 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!