March X Tactical 10-60x52TI Illuminated
- alpe-adria
- Pozornik

March X Tactical 10-60x52TI Illuminated
Pozdravljeni.
Prodam strelsko optiko znamke March X Tactical, povečave 10-60x, velikost sprednje leče 52, taktične kupole, osvetljeni križ (Illuminated). Križ je MTR1 (zelo tanek taktični križ), tuba je premera 30mm, 1 klik je 1/8 MOA, križ je v SFP, optika je primerna tako za streljanje na tarčo na vseh razdaljah (seveda tudi za long range), kakor tudi za lov, saj ima možnost vklopa osvetlitve križa - več tehničnih podatkov pa si lahko preberete na naslednji povezavi:
http://www.optics-trade.eu/shop/si/marc ... illum.html
http://marchscopes.com/march-10-60-x-52 ... eview.html
Optika je rabljena eno leto, zelo lepo ohranjena (kot nova - ni sledov uporabe), montirana je bila na puški kalibra 6mm BR. Prodajam ga, ker bom kupil optiko enakega proizvajalca, vendar z večjo povečavo.
Cena: 2.890,00 EUR
Kaj več o optiki verjetno ni potrebno pisati, saj gre za eno izmed najboljših optik na svetu!
Več si lahko o testiranjih optike si lahko preberete na internetu.
Optiko lahko prevzamete osebno, lahko jo za vas prevzame kakšna druga oseba (šoferji), lahko vam jo pa pošljem po pošti, vendar se poštnina doplača k kupnini.
Vse dodatne informacije lahko dobite na mojo GSM št. 00386 51 347-685 ali na e-mail naslovu: pmarijan@libero.it
Lep pozdrav:
Marijan P - Slovenija
Prodam strelsko optiko znamke March X Tactical, povečave 10-60x, velikost sprednje leče 52, taktične kupole, osvetljeni križ (Illuminated). Križ je MTR1 (zelo tanek taktični križ), tuba je premera 30mm, 1 klik je 1/8 MOA, križ je v SFP, optika je primerna tako za streljanje na tarčo na vseh razdaljah (seveda tudi za long range), kakor tudi za lov, saj ima možnost vklopa osvetlitve križa - več tehničnih podatkov pa si lahko preberete na naslednji povezavi:
http://www.optics-trade.eu/shop/si/marc ... illum.html
http://marchscopes.com/march-10-60-x-52 ... eview.html
Optika je rabljena eno leto, zelo lepo ohranjena (kot nova - ni sledov uporabe), montirana je bila na puški kalibra 6mm BR. Prodajam ga, ker bom kupil optiko enakega proizvajalca, vendar z večjo povečavo.
Cena: 2.890,00 EUR
Kaj več o optiki verjetno ni potrebno pisati, saj gre za eno izmed najboljših optik na svetu!
Več si lahko o testiranjih optike si lahko preberete na internetu.
Optiko lahko prevzamete osebno, lahko jo za vas prevzame kakšna druga oseba (šoferji), lahko vam jo pa pošljem po pošti, vendar se poštnina doplača k kupnini.
Vse dodatne informacije lahko dobite na mojo GSM št. 00386 51 347-685 ali na e-mail naslovu: pmarijan@libero.it
Lep pozdrav:
Marijan P - Slovenija
Alpe-Adria Team!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Re: March X Tactical 10-60x52TI Illuminated
Nisam kupac ali me zanima koliko je moguce sa tako velikim povecanjem nisaniti i pucati?
Meni je za pucanje (osim ako je puska u benchu) 16-18 puta uvecanje moj neki limit,sve
preko toga bi mi bilo jako tesko ,umiriti,!
Meni je za pucanje (osim ako je puska u benchu) 16-18 puta uvecanje moj neki limit,sve
preko toga bi mi bilo jako tesko ,umiriti,!
Head in the City. Hearth in the Field.
- alpe-adria
- Pozornik

Načeloma vsakemu svoje ("iz roke" - brez naslona - pa sigurno ne, ker je jasno, da povečaš tudi "šume", kot so mirage, utrip srca, napake pri proženju, položaju za kopitom,...).
Jaz recimo sem na Evropskem in Svetovnem Benchrest prvenstvu z MK (HV puška) in zračnim orožjem v Plznu (CZ) letos streljal z cca 40x povečavo na 25 in 50m (Filipinci pa vsi z 80x povečavo)!?
Od 100m naprej sploh ne dam dol (streljam v večini F-Class in Benchrest tekmovalne strelske discipline v natančnem streljanju) iz 60x povečave (razen, če je zelo močan "mirage"
) - še raje pa bi imel 80x povečavo
, z 18x povečavo bi jaz streljal zgolj do 50m Benchrest (pa še to bi moral biti zelo tanek križ, da mi ne bi pokril prevelik del "šajbice")...
Sicer je povečava na tej optiki variabilna in na izbiro od 10x do 60x, tako da lahko daš tudi navzdol na 10x povečavo (vendar ko enkrat probaš 60x, se skoraj nikoli več ne zadovoliš z manj - takšne so izkušnje in praksa večine), če bi koga motila "prevelika" povečava (odvisno od trenutne namembnosti pri uporabi optike, tako bi pri "taktičnih" strelskih vajah na neznanih razdaljah brez pripomočka daljinomerja celo mogoče raje izbral optiko v prvi goriščni razdalji - FFP - in z manjšimi povečavami, sploh ko moraš zraven tarče opazovati še "okolico", pri streljanju na znane razdalje in na tarčo iz naslonov pa tukaj sploh ni nobenega dvoma o uporabnosti te konkretne optike, saj do cca 500m vidiš tudi položaj zadetka v tarči - zopet če ni premočan mirage) - važna je pa tudi kvaliteta optike (leče, premazi, notranji mehanizmi, ponovljivost klikov, nastavitev paralaxe,...), kar pa pri Marchu sploh ni nobenega dvoma glede tega vprašanja.
Jaz sem šel enkrat na lov (srna) z to puško in optiko, ko me je povabil prijatelj, ki je lovec (seveda sem vklopil osvetlitev križa, ter dal povečavo na min, da je bilo primerno za lov
)...
LP
Jaz recimo sem na Evropskem in Svetovnem Benchrest prvenstvu z MK (HV puška) in zračnim orožjem v Plznu (CZ) letos streljal z cca 40x povečavo na 25 in 50m (Filipinci pa vsi z 80x povečavo)!?
Od 100m naprej sploh ne dam dol (streljam v večini F-Class in Benchrest tekmovalne strelske discipline v natančnem streljanju) iz 60x povečave (razen, če je zelo močan "mirage"
Sicer je povečava na tej optiki variabilna in na izbiro od 10x do 60x, tako da lahko daš tudi navzdol na 10x povečavo (vendar ko enkrat probaš 60x, se skoraj nikoli več ne zadovoliš z manj - takšne so izkušnje in praksa večine), če bi koga motila "prevelika" povečava (odvisno od trenutne namembnosti pri uporabi optike, tako bi pri "taktičnih" strelskih vajah na neznanih razdaljah brez pripomočka daljinomerja celo mogoče raje izbral optiko v prvi goriščni razdalji - FFP - in z manjšimi povečavami, sploh ko moraš zraven tarče opazovati še "okolico", pri streljanju na znane razdalje in na tarčo iz naslonov pa tukaj sploh ni nobenega dvoma o uporabnosti te konkretne optike, saj do cca 500m vidiš tudi položaj zadetka v tarči - zopet če ni premočan mirage) - važna je pa tudi kvaliteta optike (leče, premazi, notranji mehanizmi, ponovljivost klikov, nastavitev paralaxe,...), kar pa pri Marchu sploh ni nobenega dvoma glede tega vprašanja.
Jaz sem šel enkrat na lov (srna) z to puško in optiko, ko me je povabil prijatelj, ki je lovec (seveda sem vklopil osvetlitev križa, ter dal povečavo na min, da je bilo primerno za lov
LP
Alpe-Adria Team!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Sve je to u redu,ali za toliko novaca mogu kupiti vrhunskog Schmidt & Bendera-novog!
- alpe-adria
- Pozornik

Pa lahko kupiš tudi cca 30 novih "kitajcev" za ta denar...
Kot sem že napisal - vsakemu svoje ... ko sem se jaz odločal, kaj kupit, sem pogledal vse ostale cenejše ponudnike optik - Od Sightron, Weaver, Leupolda, Nihgtforce, IOR, USO, Zeiss, Swaro, Hensoldt, S&B,... pa sem na koncu raje malo počakal, da sem zbral dovolj denarja in kupil raje Marcha namesto vseh ostalih naštetih, pa vsi so bili cenejši od Marcha...
Kot sem že napisal - vsakemu svoje ... ko sem se jaz odločal, kaj kupit, sem pogledal vse ostale cenejše ponudnike optik - Od Sightron, Weaver, Leupolda, Nihgtforce, IOR, USO, Zeiss, Swaro, Hensoldt, S&B,... pa sem na koncu raje malo počakal, da sem zbral dovolj denarja in kupil raje Marcha namesto vseh ostalih naštetih, pa vsi so bili cenejši od Marcha...
Alpe-Adria Team!
WOOLF..ajde budi ozbiljan....!!!Woolf Blaser wrote:Sve je to u redu,ali za toliko novaca mogu kupiti vrhunskog Schmidt & Bendera-novog!
To je isto kao da usporedis bilo koji BMW sa Acura NSX, svaka cast Svabama ali bitku u visokoj tehnologiji su davno izgubili protiv Japana !!!
Ja na Sigtronu vidim svoje pogotke na 600m, a ekipa do mene se muci sa spektivom i to ne bilo kakvim ( swarovski 60x ) da vide to isto !!!
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Postujem,narocito kad mi netko nesto govori iz iskustva. Jebem li ga, meni je ipak
,bolji, S&B! Ispricavam se jel mi zbilja nije namjera spamati temu, samo sa iznenadjen
kolicinom novca koji se trazi za ,polovnu, optiku.
,bolji, S&B! Ispricavam se jel mi zbilja nije namjera spamati temu, samo sa iznenadjen
kolicinom novca koji se trazi za ,polovnu, optiku.
U pravu si cijena je TOO MUCH, to moze biti exportna cijena za March X 8-80 i to novi, malo truda, kolega sa Bosanskim pasosem i nema frke...
Nemoguće je Nemoguće
- alpe-adria
- Pozornik

Ni problema - lahko debatiramo...
http://www.optics-trade.eu/shop/si/stre ... illum.html
Če že imaš kolega z BiH pasošem pomeni to še 22% odbitka davka, vendar je potrebno tudi vedeti, da se vse račune za zneske, ki se priglasijo za izvoz v vrednosti nad 1000 EUR sporoča na carinsko upravo v državo iz katere izhaja kupec (to pomeni tukaj v BiH), kar pomeni, da bo tvoj prijatelj iz BiH dobil račun carinske uprave za carino in še njihov davek. Kaj si torej prišparal...!?
Nič!
OK - najceneje je torej, če imaš prijatelja v USA, kateri ti tam kupi March-a (ker so precej cenejši kot v Slo) in ti ga pošlje kot navadno pošto (seveda ga ATF v zvezi z ITAR omejitvami pošiljke ne odkrijejo)...
Jaz pač teh možnosti nimam in sem pač kupil po ceni trgovca v SLO. Sicer se pri ceni lahko še kakšnega everskega stotaka zmenimo (čeprav je optika ohranjena in v stanju - kot nova!), vendar je to-to...
Novi March v željeni povečavi z enakim križem in gumbi je z popustom okoli 4k EUR:lex-lutor wrote:U pravu si cijena je TOO MUCH, to moze biti exportna cijena za March X 8-80 i to novi, malo truda, kolega sa Bosanskim pasosem i nema frke...
http://www.optics-trade.eu/shop/si/stre ... illum.html
Če že imaš kolega z BiH pasošem pomeni to še 22% odbitka davka, vendar je potrebno tudi vedeti, da se vse račune za zneske, ki se priglasijo za izvoz v vrednosti nad 1000 EUR sporoča na carinsko upravo v državo iz katere izhaja kupec (to pomeni tukaj v BiH), kar pomeni, da bo tvoj prijatelj iz BiH dobil račun carinske uprave za carino in še njihov davek. Kaj si torej prišparal...!?
OK - najceneje je torej, če imaš prijatelja v USA, kateri ti tam kupi March-a (ker so precej cenejši kot v Slo) in ti ga pošlje kot navadno pošto (seveda ga ATF v zvezi z ITAR omejitvami pošiljke ne odkrijejo)...
Jaz pač teh možnosti nimam in sem pač kupil po ceni trgovca v SLO. Sicer se pri ceni lahko še kakšnega everskega stotaka zmenimo (čeprav je optika ohranjena in v stanju - kot nova!), vendar je to-to...
Alpe-Adria Team!
prika alpe-adria... dali ti i na engleskim forumima piše slovenskim pismom ?
Da bilo je takvih pokusaja i u HR ali su samo naivci platili takve vrste racuna od carinske uprave, a oni koji su znali kako se igra takva igra su ih odjebali i nikom nista...( zato jer je postojao samo dokaz o izvozu neke vrste robe, NITKO NIJE mogao dokazati da je ta ista roba unesena u domicilnu drzavu ) bilo je cak slucajeva da su SLO carinici faxom ili mailom slali na nase granicne prijelaze kopiju Mwst i onda bi nasi detaljno rasturali takve putnike....alpe-adria wrote:.......vendar je potrebno tudi vedeti, da se vse račune za zneske, ki se priglasijo za izvoz v vrednosti nad 1000 EUR sporoča na carinsko upravo v državo iz katere izhaja kupec (to pomeni tukaj v BiH), kar pomeni, da bo tvoj prijatelj iz BiH dobil račun carinske uprave za carino in še njihov davek. Kaj si torej prišparal...!?Nič..
Uvoz iz USA je problem upravo radi ATF i ITAR-a, no ne bi bila prva koja je stigla u Kitajski skatli in je noben ne zagleda prevec...
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Takva nova kosta 4000 eura!? Volio bi znati nesto vise o njoj. Lex!?
Nije nikakav problem, kada se Stolton vrati sa rute naviganja mozes je pogledati u izvornom obliku. Ono sto ti mogu reci je da do povecanja od 60x ima kristalno cistu sliku i nema nikakvih zamjerki. Uglavnom vrhunuac tehnologije i PRE-dobra za nase potrebe jer jednostavno ne mozes iskoristiti potencijal koji ta sprava ima. Kad bi se pucao BR onda je to druga prica no do tada cemo u penziju ili ponovo u neki rat !!!Woolf Blaser wrote:Takva nova kosta 4000 eura!? Volio bi znati nesto vise o njoj. Lex!?
Nemoguće je Nemoguće
to šile... baš san i sam to tija reći...šile wrote:prika alpe-adria... dali ti i na engleskim forumima piše slovenskim pismom ?
ako se već u sloveniji moram truditi, tu jednostavno ignoriram ove postove
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
tisuču posto on zna službeni hrvatski jer ga je imao kao službeni u školi ali namjerno trkelja po slovenski.... eto baš sam htio kupit tu njegovu optiku ali nikako nisam skužio šta on to ustvari nudiHawk wrote:to šile... baš san i sam to tija reći...šile wrote:prika alpe-adria... dali ti i na engleskim forumima piše slovenskim pismom ?![]()
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

- alpe-adria
- Pozornik

Fantje - jaz sem se v osnovni šoli (t.j. pred cca dvajsetimi leti) učil eno leto (peti razred OŠ) "srbo-hrvaški" jezik (to mi je bila edina "dvojica" v celi osnovni šoli, ker sem drugače bil "pravdober" po uspehu), pa znam samo tega - in še to zelo slabo!?šile wrote:tisuču posto on zna službeni hrvatski jer ga je imao kao službeni u školi ali namjerno trkelja po slovenski.... eto baš sam htio kupit tu njegovu optiku ali nikako nisam skužio šta on to ustvari nudiHawk wrote:to šile... baš san i sam to tija reći...šile wrote:prika alpe-adria... dali ti i na engleskim forumima piše slovenskim pismom ?![]()
Odkar sem pred tremi leti na Pagu pol ure poslušal sranje in nabijanje o "bijelom grahu", ker sem hotel biti pameten in sem naročil "pasulj" (za mene isto sranje - samo drugo pakovanje), se držim tistega jezika, ki ga dobro obvladam - to je slovenščina in tako ni zamere zaradi mešanja srbskih in hrvaških izrazov, pa potem bodo skočili v zrak še bošnjaki in ne vem kdo vse bo še na koncu brez veze užaljen.
In da vas spomnim - v evropski uniji so vsi jeziki uradni - tudi vaš in naš! Tako govori vsak svoj jezik in tisti ki želi, bo tudi razumel... Jaz v Nemčijo, Anglijo, Avstrijo,... (in še kakšno državo iz katere sem že v preteklosti kupoval orožje) pošljem nabavno dovoljenje v Slovenskem jeziku, oni pa meni njihovo izvozno v njihovem jeziku. Če koga zanima, kaj dejansko piše na papirjih (pa si sam ne more/zna pomagat) ima pa možnost najeti prevajalsko službo in mu potem (proti plačilu seveda) dokument prevedejo - tako je to v EU...
Tisti, ki me ne razume, pa bi z menoj rad posloval, se pogovarjal,... pa si na njegovo željo lahko dopisujeva po izbiri še v angleškem, italijanskem ali nemškem jeziku (te namreč po "službeni dolžnosti" obvladam), če ne je pa tu še možnost uporabe "indijanskega" "on-line" prevajalnika z imenom: "GOOGLE TRANSLATE"...
LP- Marijan PETEK
Alpe-Adria Team!
marijan je krasno slovensko ime...
nisam pitao ništa o razmjeni dokumentacije sa ostatkom civiliziranog svijeta nego sam jednostavno priupitao kojim se pismom služiš kad nešto pišeš po njemačkim-engleskim-talijanskim forumima !
nisam pitao ništa o razmjeni dokumentacije sa ostatkom civiliziranog svijeta nego sam jednostavno priupitao kojim se pismom služiš kad nešto pišeš po njemačkim-engleskim-talijanskim forumima !
- alpe-adria
- Pozornik

Na drugih/tujih forumih (razen še na srpskem, kjer pa tudi pišem v slovenskem jeziku, pa me do sedaj še nihče ni napadel tako kot vidva tukaj) na žalost zaradi pomanjkanja časa ne sodelujem (kar ne pomeni, da jih občasno ne berem - sploh pa ameriške)...
Če bi pa že pisal, bi pa v enem izmed tistih jezikov, ki jih obvladam (sem jih naštel že v prejšnjem postu)...
Aja - ime Marijan izhaja iz besede Marija (samo toliko za informacijo)...
Če bi pa že pisal, bi pa v enem izmed tistih jezikov, ki jih obvladam (sem jih naštel že v prejšnjem postu)...
Aja - ime Marijan izhaja iz besede Marija (samo toliko za informacijo)...
Alpe-Adria Team!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Da je napisao post na engleskom, onda bi kenjali da to ne razumijete... sta ste zajasili toliko... spamate post...
ako vam je do druzenja i komunikacije sa osobama iste zanimacije - oruzje, druzite se, na kojem god jeziku...
a ako vam je do podjebavanja....
ako vam je do druzenja i komunikacije sa osobama iste zanimacije - oruzje, druzite se, na kojem god jeziku...
a ako vam je do podjebavanja....
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"