Kineska Optika - TASCO
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Kineska Optika - TASCO
Prije cca 8-10 godina kupio sam nauticki dvogled TASCO 7.50 x 50, na nautickom sajmu u Rijeci. Gumiran, navodno ispunjen dusikom, a ono sto me privuklo bilo je kompass na njemu (da pozicioniram barku na karti bez GPS-a, kao i cijena duplo niza od evropskih nautickih dvogleda sa kompasom)
Dvogled je 0premljen Sa magnetnim kompasom i osvjetljenjem kompasa i teoretski uz pomoc karte mozes napraviti poziciju barke bilo kad u 24 sata, samo ako vidis dio kopna, ili svjetionik.
Kostao je 2,400 kuna - u ono doba. (upola manje od bilo kojeg drugog nautickog sa kompasom, slicnih karakteristika)
Najvise me privlacio kompas, da mogu na svojoj barci, skidati azimute i imati poziciju bec GPS.
TASCO dvogled je "made in China", ali to sam zanemario, zbog cijene, dobrog izgleda i kompasa sa osvjetljenjem.
1.Osvjetljenje kompasa nikad nije radilo, niti od prvog dana, premda sam isao kod zastupnika u Zagreb i nikad nisam uspio naci odgovarajucu bateriju za osvjetljenje za koju sam cak isao kod zastupnika u Zagreb. (u medjuvremenu sam se navikao na kompas bez osvjetljenja i odustao od osmatranja azimuta po noci).
Costumer support: Cak ni trgovac zastupnik nije znao koja baterija ide u dvogled, niti ih je imao u ducanu, a ja sam probao nekoliko tipova koje su ulazile u leziste baterije, ali bez uspijeha. Nije nikad radilo.
2. Dvogled u svom koristenju nikad nije trpio extremne uvjete, nikad nije pao na pod i slicno, a u zadnjih godinu dvije promatram baloncice u tekucini (po dnevnom svjetlu) u kompasu, jer je u tekucinu usao zrak (ne znam na koji nacin). I uslijed tog - osim kad nije u idealnom "skoro vodoravnom polozaju" vise niti po danu ne mogu procitati azimut nekog objekta. Kppas zastajkuje i steka zbog zraka u tekucini.
Ali dok god vidim kroz kanocal, i to sam zanemario, makar ne vidio azimute. Napominjem da kanocal drzim u ormaru, i ne stvaljam ga u neke extremne uvjete, temperaturne razlike i slicno. Samo povremeno provirim kroz njega, na balkonu i streljani, ili na barci a uvijek je u hladu ili futroli, ili u ormaru.
3. Danas na streljani, novi dogadjaj: - otpao mi desni nalezeci okular na istom tom kanocalu, TASCo, made in China. Jos nema niti deset godina. Ponavljam, nikad mi nije pao na pod, nikad nije bio na uvjetima extremnijim od sobne temperature, i uvijek je u futroli. Okular otpao - sam od sebe.
Trenutno stanje, koje ponavljam za sve koji citaju: i dalje nema osvjtljenja na kompasu od dana kupovine, podrska proizvodjaca za nabavku baterije ne postoji, i ne moze se citati azimut po noci iz tog razloga. U kompas se provukao mjehuric zraka koji ne znam kako da izbacim vani sto onemogucava ocitavanje azimuta u vecini nagiba (normalnih), a danas i desni okular ispao sam od sebe - moram da ga lijepim sa nekim "super glue".
Zakljucak: KINESKO GOVNO. Iz osobnog iskustva, gore navedenog - ne preporucavam TASCO optiku, made in China - NIKOOOM.
Dvogled je 0premljen Sa magnetnim kompasom i osvjetljenjem kompasa i teoretski uz pomoc karte mozes napraviti poziciju barke bilo kad u 24 sata, samo ako vidis dio kopna, ili svjetionik.
Kostao je 2,400 kuna - u ono doba. (upola manje od bilo kojeg drugog nautickog sa kompasom, slicnih karakteristika)
Najvise me privlacio kompas, da mogu na svojoj barci, skidati azimute i imati poziciju bec GPS.
TASCO dvogled je "made in China", ali to sam zanemario, zbog cijene, dobrog izgleda i kompasa sa osvjetljenjem.
1.Osvjetljenje kompasa nikad nije radilo, niti od prvog dana, premda sam isao kod zastupnika u Zagreb i nikad nisam uspio naci odgovarajucu bateriju za osvjetljenje za koju sam cak isao kod zastupnika u Zagreb. (u medjuvremenu sam se navikao na kompas bez osvjetljenja i odustao od osmatranja azimuta po noci).
Costumer support: Cak ni trgovac zastupnik nije znao koja baterija ide u dvogled, niti ih je imao u ducanu, a ja sam probao nekoliko tipova koje su ulazile u leziste baterije, ali bez uspijeha. Nije nikad radilo.
2. Dvogled u svom koristenju nikad nije trpio extremne uvjete, nikad nije pao na pod i slicno, a u zadnjih godinu dvije promatram baloncice u tekucini (po dnevnom svjetlu) u kompasu, jer je u tekucinu usao zrak (ne znam na koji nacin). I uslijed tog - osim kad nije u idealnom "skoro vodoravnom polozaju" vise niti po danu ne mogu procitati azimut nekog objekta. Kppas zastajkuje i steka zbog zraka u tekucini.
Ali dok god vidim kroz kanocal, i to sam zanemario, makar ne vidio azimute. Napominjem da kanocal drzim u ormaru, i ne stvaljam ga u neke extremne uvjete, temperaturne razlike i slicno. Samo povremeno provirim kroz njega, na balkonu i streljani, ili na barci a uvijek je u hladu ili futroli, ili u ormaru.
3. Danas na streljani, novi dogadjaj: - otpao mi desni nalezeci okular na istom tom kanocalu, TASCo, made in China. Jos nema niti deset godina. Ponavljam, nikad mi nije pao na pod, nikad nije bio na uvjetima extremnijim od sobne temperature, i uvijek je u futroli. Okular otpao - sam od sebe.
Trenutno stanje, koje ponavljam za sve koji citaju: i dalje nema osvjtljenja na kompasu od dana kupovine, podrska proizvodjaca za nabavku baterije ne postoji, i ne moze se citati azimut po noci iz tog razloga. U kompas se provukao mjehuric zraka koji ne znam kako da izbacim vani sto onemogucava ocitavanje azimuta u vecini nagiba (normalnih), a danas i desni okular ispao sam od sebe - moram da ga lijepim sa nekim "super glue".
Zakljucak: KINESKO GOVNO. Iz osobnog iskustva, gore navedenog - ne preporucavam TASCO optiku, made in China - NIKOOOM.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Re: Kineska Optika - TASCO
Hoces reci da si nekada negdje i vidio Tasco made in Japan ??
Kada bi to bilo samo tako ne bi EU proizvodjaci drzali cijene od > 2000 Eur za nekoliko leca u cjevcici....., mada moram priznati da me neugodno iznenadio pogled u unutrasnjost nekih Kahlesa na Kovacevu 2012 !!!
Kada bi to bilo samo tako ne bi EU proizvodjaci drzali cijene od > 2000 Eur za nekoliko leca u cjevcici....., mada moram priznati da me neugodno iznenadio pogled u unutrasnjost nekih Kahlesa na Kovacevu 2012 !!!
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Ne.lex-lutor wrote:Hoces reci da si nekada negdje i vidio Tasco made in Japan ??
!!!
Ali - zelim reci: TASCO NE PREPORUCAM - nikom (i nista vise od tog), na osnovu navedenog iskustva, pa bio on proizveden u Japanu, ili Kini - ili gdje bilo.
Mozda je njemu garancija bila: godinu, dvije, ili 5, a raspao se nakon max. 10. (a ja nisam citao sta pise). Ali svejedno.
(well, we should all read small print, shouldn't we?)
Optika je nesto cemu ja predvidjam i ocekujem duzi radni vijek od ovog. A pogotovu kad nikad nije bila izlozena nikakvim realnim meteoroloskim uvjetima za koje je predvidjena (temperatura, voda, sol, kisa).
A ne-nabavljivost baterije (costumer support), od prvog dana, mislim da ne treba posebno naglasavati.
Nula bodova.
Turn better into best!
Nemoj se nervirati, svi smo mi kupili nesto "malo jaftinije" radi xx-razloga, ali uvijek sa nadom mozda bas i nije tako lose koliko je jeftinije....da bi na kraju opet kupio pravu stvar....!!!
Nemoguće je Nemoguće
eto jolly.... da si prije deset godina dao duplo više novaca za kvalitetnu stvar nikad nebi saznao kakav je osječaj baciti novac u vjetar....
što se tiče kvalitete optika i sličnih proizvoda dovoljno je pogledati njihove cijene u njemačkoj ili americi... tim ljudima je nemoguče uzeti povelike novce za nešto što ne vrijedi tih novaca... dakle-oni su surovo objektivni u svrstavanju stvari na svoje mjesto !!lex-lutor wrote:Hoces reci da si nekada negdje i vidio Tasco made in Japan ??
hoču reči : kad netko napravi bolju optiku od swara i S/Bendera švabo če ju kupiti i po večoj cijeni ali sigurno neče sam sebe zavaravati da bolje može biti i jeftinije... jebiga..pametan narod
Tasco dalekozor za 2500 kuna? E sad sam sve čuo!
Jednom prilikom sam si za planinarenje uzeo mali Steinerov 8x30 Ranger i toliko sam bio zadovoljan, da kad mi ga je šljam u autopraonici na Dubrovačkoj aveniji ukrao kupio sam si isti takav... 250€.
Jednom prilikom sam si za planinarenje uzeo mali Steinerov 8x30 Ranger i toliko sam bio zadovoljan, da kad mi ga je šljam u autopraonici na Dubrovačkoj aveniji ukrao kupio sam si isti takav... 250€.
I 250 eura je puno. Ima dobrih Nikona i Olympusa za manje novaca, a dobri su. Zrakov 7x40 (vojni) je strava dobar, pogledajte im cijene i nakon 20-30 godina starosti.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Sory Jolly,ali prasnio sam u smijeh dok sam citao tvoj opsirni post. Zao mi je sto imas
takvih problema ali mogu zamisliti izraz tvoga lica u trenutku ispadanja lece. Jos ako si
imao publiku...jaooo man! P.S.Nadam se da ti je ipak popravilo raspolozenje ako si i kroz
takav polu-proizvod vidio malu,malu grupicu na nekoj tebi prihvatljivoj daljini!
Nase ti suze ne mogu pomoci...preostaje ti samo da skupljas lovu za...
takvih problema ali mogu zamisliti izraz tvoga lica u trenutku ispadanja lece. Jos ako si
imao publiku...jaooo man! P.S.Nadam se da ti je ipak popravilo raspolozenje ako si i kroz
takav polu-proizvod vidio malu,malu grupicu na nekoj tebi prihvatljivoj daljini!
Nase ti suze ne mogu pomoci...preostaje ti samo da skupljas lovu za...
Head in the City. Hearth in the Field.
japan nisam vidio, ali imam made in Taiwan i mogu ti reći da je slika kristalno čistalex-lutor wrote:Hoces reci da si nekada negdje i vidio Tasco made in Japan ??
- jolly
- Cinker - bojna

BTW, Taiwan je Kina. Takodjer - preostali okular - koji nije otpao, takodjer ima kristalnu sliku.
Mislim da je stvar u kvaliteti "sklapanja", ljepila, i slicno - a manje u "staklu" i lecama.
Mislim da je stvar u kvaliteti "sklapanja", ljepila, i slicno - a manje u "staklu" i lecama.
Turn better into best!
dosta smo ispljuvali Tasco....lex-lutor wrote:Hoces reci da si nekada negdje i vidio Tasco made in Japan ??
a ja iman Tasco Titan iz Japana i oduševljen san s njime...
To je jedna od 5 optika koje koristin i najbolja mi je, da mi triba još jedna, definitivno bi to bila Tasco Titan...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

Imas na puski? Ili dvogled?
Turn better into best!
na puški je...jolly wrote:Imas na puski? Ili dvogled?
Tasco dvogled, da ti pravo, kažen još nisan ni vidija...
Dvogledi su mi Steineri...
Nekada sam mislio kupiti nesto slicno ali sam nakon istrazivanja zapravio dosao do zakljucka da Tasco firma u Japanu zapravo ne postoji i nikada nije postojala tako da je sve dosta mutno oko toga.Hawk wrote:... ja iman Tasco Titan iz Japana i oduševljen san s njime......
Mozda sam totalno u zabludi ali nisam se previse trgao oko toga da provjeravam naknadno !!!
Nemoguće je Nemoguće
to ti je tako izmuljano da bi se Tasco u USA bolje prodava...
- Attachments
-
- Tasco.pdf
- (83.7 KiB) Downloaded 27 times
od trenutne palete tasco proizvoda samo se titan radi u japanu i za te je novce vrhunski proizvod..nekad se proizvodio i titan dvogled al već dugo ne,otprilike odkad je bushnell kupio tasco. postojali su i jeftini tasco worldclass-i napravljeni u japanu,samo to su optike danas stare 30 i kusur godina..imao sam takav ciljnik,puno ga koristio i prodao ga ispravnog kolegi koji ga još danas koristi..stvar je u tome da se danas ništa više ne radi da traje vječno,ni puno bolje firme nisu isključene, ne jednog swara ili zeissa sam vidio na popravku,čak i kolegin kahles star 3 godine je na popravku a vrlo malo korišten..jbga nisi imao sreće a danas bolje da se rodiš bez one stvari nego bez sreće. 
Nama sreca nista s time. Cinjenica je da u RH ne mozes nista kupiti da budes siguran 100% u robu koju kupis, u pravilu nasi zastupnici imaju prilike kupiti neku X-kolicinu proizvoda III-klase ili sajamske primjerke koji su x-puta spakirani, otpakirani i transportirani ili reparirani a onda se kod nas prodaju kao NOVI........Jebes takve poslove.
Nemoguće je Nemoguće
slažen se da toga ima, ali ja volin virovati da su to ipak iznimke, a ne pravilo...lex-lutor wrote: ... u pravilu nasi zastupnici imaju prilike kupiti neku X-kolicinu proizvoda III-klase ili sajamske primjerke koji su x-puta spakirani, otpakirani i transportirani ili reparirani a onda se kod nas prodaju kao NOVI...
Znan 7 lovaca koji imaju Titan-a, a nikad nisan čuo da su imali ikakvih problema.
Bar 4 od njih je Titan kupilo u Hrvatskoj, a možda i više.