Sef za kratko vatreno oruzje
Sef za kratko vatreno oruzje
Pitanje za posjetioce foruma ako itko ima ikakih podataka.
Gdje bih u Karlovcu mogao pronaci relativno jeftin spremnik za pljucana prije nego mi murija dode u provjeru.
Danas sam predao zahtjev za nabavu oruzja i oni mogu doci kroz narednih mjesec dana kako mi je teta rekla.
Ljubi vas deda.
Gdje bih u Karlovcu mogao pronaci relativno jeftin spremnik za pljucana prije nego mi murija dode u provjeru.
Danas sam predao zahtjev za nabavu oruzja i oni mogu doci kroz narednih mjesec dana kako mi je teta rekla.
Ljubi vas deda.
ko rano rani mošnja
Re: Sef za kratko vatreno oruzje
prilikom provjere prije nabave oružja, policajac može pregledati sef i oružje koje već imaš,
ali ako je to prvo oružje, ne vidim razloga da te itko, prije nabave pita za prazni sef...???
Zašto, recimo, sef nebi mogao kupiti isti dan, skupa s pištoljem...???
ovo je na njuškalu... ako ti paše... povoljno...
http://www.njuskalo.hr/uredska-oprema/s ... as-6347279
ali ako je to prvo oružje, ne vidim razloga da te itko, prije nabave pita za prazni sef...???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ma to sam i ja gledao, zena me pita da li imam sef ja je gledam i kazem ne. Kaze da moram imati sef kada dode kontrola.Hawk wrote:prilikom provjere prije nabave oružja, policajac može pregledati sef i oružje koje već imaš,
Mislim sta ce mi ako jos nemam oruzje.
Hvala na linku, u slucaju da ne nadem nista po trgovinama definitivno zovem.
ko rano rani mošnja
Pretpostavljam da ovo ne prolazi?
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/ost ... 545301.jpg
Ovaj postan od strane druga orla izgleda vrlo solidno i dolazi sa policom tako da ima "odvojen" prostor koji mogu iskoristiti za streljivo.
Bolje da uzmem to i da sam bez brige?
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/ost ... 545301.jpg
Ovaj postan od strane druga orla izgleda vrlo solidno i dolazi sa policom tako da ima "odvojen" prostor koji mogu iskoristiti za streljivo.
Bolje da uzmem to i da sam bez brige?
ko rano rani mošnja
Iako se radi o formi mora se postivati....
- Oruzje mora u sofu biti odvojeno od streljiva, mozes ti imati i dva zasebna sefa pa je opet sve Ok...Odes u BAuhaus i kupsi ona dva mala sefa po 200Kn, zasarafis ih za zid...i ZDRAVO !!!
- Oruzje mora u sofu biti odvojeno od streljiva, mozes ti imati i dva zasebna sefa pa je opet sve Ok...Odes u BAuhaus i kupsi ona dva mala sefa po 200Kn, zasarafis ih za zid...i ZDRAVO !!!
Nemoguće je Nemoguće
Ovako, moja iskustva - da, kontrola sefa dolazi PRIJE izdavanja nabavne. Policija se želi uvjeriti da imaš uvjete za držanje oružja prije nego ti daju dozvolu.
Ja sam kupio u Bauhausu sef negdje u rangu 600kn (bilo je i jeftinijih ali ja sam htio malo veći). Sef ima unutra policu pa je zapravo podijeljen na dva dijela, gornji i donji. Pitao sam policajce u nadzoru da li je to OK i rekli su da je OK ako držim pištolje na jednoj polici a streljivo na drugoj unutar tog istog sefa.
Ja sam kupio u Bauhausu sef negdje u rangu 600kn (bilo je i jeftinijih ali ja sam htio malo veći). Sef ima unutra policu pa je zapravo podijeljen na dva dijela, gornji i donji. Pitao sam policajce u nadzoru da li je to OK i rekli su da je OK ako držim pištolje na jednoj polici a streljivo na drugoj unutar tog istog sefa.
Imam nekoliko drugacijih iskustava.
Bilo je trazeno zakljucavanje streljiva.
Zakon se tumaci na razne nacine jer nije precizno napisan.
Bilo je trazeno zakljucavanje streljiva.
Zakon se tumaci na razne nacine jer nije precizno napisan.
Uzeo sam sa njuskala ovoga sa policom.
Hvala na savjetima.
Hvala na savjetima.
ko rano rani mošnja
- technotronic
- Stožerni Narednik

meni, kada sam tražio nabavnu, dušli su u pregled, i kada nisu našli sef, rekli su mi da za 3 dana opet dolaze, i ako ga neću imat, pa pa nabavna... dakle, oš neš bangladeš, prije nabave oružja moraš ga imat....
Cemu uopce TURPIJANJE tipa hoceu-necu...zakon je bar ovdje jasan....!!! Onaj tko taj dio ne razumije bolje da ni nema oruzje.
Nemoguće je Nemoguće
Članak 30.lex-lutor wrote:Cemu uopce TURPIJANJE tipa hoceu-necu...zakon je bar ovdje jasan....!!! Onaj tko taj dio ne razumije bolje da ni nema oruzje.
Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Tako je, vrlo je precizan i jasan. Zapravo toliko je precizan da prema njemu mogu napraviti razmak raspona 1cm izmedu oruzja i streljiva u istom sefu i to bi trebalo proci.
Ali ljudi imaju drugacija iskustva, htio sam vidjeti da li mogu jeftinije proci a da zadovoljavam sve uvjete ali za tih 100 kn razlike se ne isplati riskirati.
Jebiga kuzim da sam ja trn u oku elitistima, pjena im na usta izlazi cim netko postavi pitanje vezano uz oruzje i otvori konstruktivni thread. Za takvu bol u guzi nema lijeka.
ko rano rani mošnja
Ja isto tako čitam zakon.
Streljivo policom odvojeno od oružja u zaključanom sigurnom ormaru.
Ne vidim iz čega proizlazi uvjet za još jednu bravu.
Streljivo policom odvojeno od oružja u zaključanom sigurnom ormaru.
Ne vidim iz čega proizlazi uvjet za još jednu bravu.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

rushordie wrote:Članak 30.lex-lutor wrote:Cemu uopce TURPIJANJE tipa hoceu-necu...zakon je bar ovdje jasan....!!! Onaj tko taj dio ne razumije bolje da ni nema oruzje.
Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Tako je, vrlo je precizan i jasan. Zapravo toliko je precizan da prema njemu mogu napraviti razmak raspona 1cm izmedu oruzja i streljiva u istom sefu i to bi trebalo proci.
Ali ljudi imaju drugacija iskustva, htio sam vidjeti da li mogu jeftinije proci a da zadovoljavam sve uvjete ali za tih 100 kn razlike se ne isplati riskirati.
Jebiga kuzim da sam ja trn u oku elitistima, pjena im na usta izlazi cim netko postavi pitanje vezano uzoruzje i otvori konstruktivni thread. Za takvu bol u guzi nema lijeka.
Head in the City. Hearth in the Field.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Evo i malog potpitanja:
Kad se nabavi (prvo) kratko oruzje, OL, i streljivo, i kad se s tim ide u streljanu - kako se transportira i u cemu?
Vjerojatno ce se trebati nabaviti i kakav kofercic naknadno, premda nije uvjet za dobivanje nabavne.
Pa zato i napominjem, ali mislim da se i na to treba misliti na vrijeme.
Kad se nabavi (prvo) kratko oruzje, OL, i streljivo, i kad se s tim ide u streljanu - kako se transportira i u cemu?
Vjerojatno ce se trebati nabaviti i kakav kofercic naknadno, premda nije uvjet za dobivanje nabavne.
Pa zato i napominjem, ali mislim da se i na to treba misliti na vrijeme.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

To ce ispostovati kasnije(tj kad bude posjedovao oruzje). Covjek jos nije dobio nabavnu dozvolu,
a i nije mu uvijet za ishodovanje iste.
Inace jako dobra primjedba.
a i nije mu uvijet za ishodovanje iste.
Inace jako dobra primjedba.
Head in the City. Hearth in the Field.
Pa zar ne pise da se kratko oruzje prenosi-prevozi u torbi ili futroli koja se moze zakljucati odvojeno od streljiva. Dok za streljivo nigdje ne pise da mora prilikom transporta biti nesto posebno osigurano ili zakljucano, barem ove kolicine o kojima se prica za lovce i strijelce....???
NEtko je gore spomenuo dvije brave, pise samo da mora BITI ODVOJENO ali ne i zakljucano sa nekom dodatnom bravom, barem sam ja to tako shvatio....
NEtko je gore spomenuo dvije brave, pise samo da mora BITI ODVOJENO ali ne i zakljucano sa nekom dodatnom bravom, barem sam ja to tako shvatio....
Nemoguće je Nemoguće
tako i jelex-lutor wrote:Pa zar ne pise da se kratko oruzje prenosi-prevozi u torbi ili futroli koja se moze zakljucati odvojeno od streljiva. Dok za streljivo nigdje ne pise da mora prilikom transporta biti nesto posebno osigurano ili zakljucano, barem ove kolicine o kojima se prica za lovce i strijelce....???
gun u rukasak,a streljivo može i u skarnicl od bureka pokraj ruksaka
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Lex, znao sam da ces se "upecati"!lex-lutor wrote:Pa zar ne pise da se kratko oruzje prenosi-prevozi u torbi ili futroli koja se moze zakljucati odvojeno od streljiva. Dok za streljivo nigdje ne pise da mora prilikom transporta biti nesto posebno osigurano ili zakljucano, barem ove kolicine o kojima se prica za lovce i strijelce....???
Evo hipotetskog pitanja kod transporta na streljanu:
Pistolj je spremljen u vlastitoj plasticnoj torbici sa spuzvom u kojoj je isporucen u ducan i kupljen.
S tom zatvorenom plasticnom torbicom stavis ga u aluminijski kofercic za transport koji je zakljucan.
Unutar istog aluminijskog kofercica - stavis streljivo u vlastitoj kutiji.
I onda imas:
Zakljucan kofercic zajedno sa pistoljem i streljivom. (nisu odvojeni - jer su skupa zakljucani)
Pistolj unutar kofera ali u svojoj plasticnoj torbici. Streljivo u vlastitoj kutiji. (odvojeni su unutar kofera)
Pitanje:
Jel to odvojeno? Ili nije?
Turn better into best!
Hmmmmmmmmmm....
Ako ljubavnica - ( citaj susjeda ) sjedi na tvom krevetu, naravno sasvim pristojno odjevena, ti si u kupatilu i za to vrijeme udje u stan tvoja zena.....Sto mislis kako ce ona tumaciti zatecenu situaciju ????
- sigurno je dosla posuditi secer ili kavu ili vadicep.....
- dobro su se iskarali pa se ovaj sada tusira
- planiraju se karati ali sam stigla na vrijeme
- ona se vratila iz neke stete pa je prvi odgovor sasvim prihvatljiv ......
Ajde ti sada budi pametan........ili ces ostati bez jaja ili imas rogove,,,,sto je bolje ????
E tako ti je i ovo gore.....
Ako ljubavnica - ( citaj susjeda ) sjedi na tvom krevetu, naravno sasvim pristojno odjevena, ti si u kupatilu i za to vrijeme udje u stan tvoja zena.....Sto mislis kako ce ona tumaciti zatecenu situaciju ????
- sigurno je dosla posuditi secer ili kavu ili vadicep.....
- dobro su se iskarali pa se ovaj sada tusira
- planiraju se karati ali sam stigla na vrijeme
- ona se vratila iz neke stete pa je prvi odgovor sasvim prihvatljiv ......
Ajde ti sada budi pametan........ili ces ostati bez jaja ili imas rogove,,,,sto je bolje ????
E tako ti je i ovo gore.....
Nemoguće je Nemoguće