Uvoz poluautomatske puške iz SAD-a u Hrvatsku
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Uvoz poluautomatske puške iz SAD-a u Hrvatsku
Zanima me da li je moguće uvesti poluautomatsku pušku iz SAD-a u Hrvatsku?
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Re: Uvoz poluautomatske puške iz SAD-a u Hrvatsku
Vjerojatno je, ali kad središ sve papire, trebat će ti hodalica i pelene, a ne puška.
moguće je, ali ne i sve modeleEcho 4nineteen wrote:Zanima me da li je moguće uvesti poluautomatsku pušku iz SAD-a u Hrvatsku?
vjeruj mi da je totalno neisplativa ta investicija
dejandlesk wrote:Vjerojatno je, ali kad središ sve papire, trebat će ti hodalica i pelene, a ne puška.
pa kupi u EU, imaš sve.. samo treba paraEcho 4nineteen wrote:Zanima me da li je moguće uvesti poluautomatsku pušku iz SAD-a u Hrvatsku?
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Nisam našao nigdje Colt da drže model AR15A4...to im je najzadnja verzija M16A4 za civilno tržište s cijevi od 20"
Dobraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......dejandlesk wrote:Vjerojatno je, ali kad središ sve papire, trebat će ti hodalica i pelene, a ne puška.
Uglavnom sve vise mi je nesto NEJASNO.....???
Zar nismo mi kao Hrvatska punopravna clanica NATO-a, e sada kada oni nesto trebaju od nas i kada nam uvaljuju raznu rashodovanu ili zastarjelu opremu onda sve stima, no ako mi zelimo nesto sto je " IN " tipa raznih optika,, lasera, elek.komponenti e onda se nekako to zaboravi ?!?!?!?!?!?
Nemoguće je Nemoguće
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Za izvoz Mil spec opreme tipa balističkih ploča, ciljnika, itd. treba dozvola ATF-a jer po Patriotic act iz 2001. sva oprema koju koristi US army i ostale branše mora proći dodatne stroge provjere konačnog kupca ako je civil. Ispravite me ako sam nešto malo krivo napisao ali u moru članaka zakona i papira sam se već sav pogubio. Navodno neki dućan u Njemačkoj drži Bushmaster u verziji s 20'' cijevi pa ću se zadovoljit time onda 
u pravu si kolegaEcho 4nineteen wrote:Za izvoz Mil spec opreme tipa balističkih ploča, ciljnika, itd. treba dozvola ATF-a jer po Patriotic act iz 2001. sva oprema koju koristi US army i ostale branše mora proći dodatne stroge provjere konačnog kupca ako je civil. Ispravite me ako sam nešto malo krivo napisao ali u moru članaka zakona i papira sam se već sav pogubio. Navodno neki dućan u Njemačkoj drži Bushmaster u verziji s 20'' cijevi pa ću se zadovoljit time onda
naručio sam od buraza da mi uzme optiku i kundak,ali ni jedno ni drugo ne može kupiti u US jer nije građanin amerike i zabrana je izvoza i malo ozbiljnije opreme iz US
Echo 4nineteen wrote:Nisam našao nigdje Colt da drže model AR15A4...to im je najzadnja verzija M16A4 za civilno tržište s cijevi od 20"
u Rebec imaju Coltov M4 sad.. dal je taj.. imaš HK MR223 civilni poluautomatski 416, imaš i FN SCAR.. i jedna i druga su bolje. ali koštaju
Spinnaker wrote:u pravu si kolegaEcho 4nineteen wrote:Za izvoz Mil spec opreme tipa balističkih ploča, ciljnika, itd. treba dozvola ATF-a jer po Patriotic act iz 2001. sva oprema koju koristi US army i ostale branše mora proći dodatne stroge provjere konačnog kupca ako je civil. Ispravite me ako sam nešto malo krivo napisao ali u moru članaka zakona i papira sam se već sav pogubio. Navodno neki dućan u Njemačkoj drži Bushmaster u verziji s 20'' cijevi pa ću se zadovoljit time onda
naručio sam od buraza da mi uzme optiku i kundak,ali ni jedno ni drugo ne može kupiti u US jer nije građanin amerike i zabrana je izvoza i malo ozbiljnije opreme iz US
što je prilično glupo jer se ti isti proizvodi mogu kupiti u EU samo za dva puta veću cijenu
mogu da...ali preko dealerasjekira wrote: što je prilično glupo jer se ti isti proizvodi mogu kupiti u EU samo za dva puta veću cijenu
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Oni imaju M4 kalup sa 16'' cijevi, ja tražim klasični puni kundak, bez railova naprijed i 20'' cijevi...našao sam neki bushmaster za 1400 eura ali ima heavy barrel koji mi ne treba tako da opet moram tražiti dalje
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Čisto perverzije radi...šalu na stranu...želim baš taj komad, sviđa mi se
Ovo je posebno zanimljivo kada pokusavas dobaviti neke novije elektronicke komponente koji su samo za upotrebu u USA..Spinnaker wrote:tzv. ITAR...
No kao i uvijek do sada, nema te zabrane i tog zakona na svijetu u kojem Balkanci nece naci rupu....
Nemoguće je Nemoguće
možda postoje rupe i cake....al ne pada mi napamet ovo kupiti pa da mi oduzmu na izlasku iz USlex-lutor wrote:No kao i uvijek do sada, nema te zabrane i tog zakona na svijetu u kojem Balkanci nece naci rupu....Spinnaker wrote:tzv. ITAR...
http://www.vortexoptics.com/product/vor ... oa-reticle
-
Echo 4nineteen
- Pozornik

Ako ti treba, imas na linku sa strane prodavace u sloveniji...par njih drzi vortex...
http://www.strelec.si/
http://www.strelec.si/
Zasto da se mucis, fino se obrati na ovu adresu:
http://www.sinclairintl.com/
Zamoli ih da na fakturi napisu " oprema-alati sifisticirane ili napredne tehnologije " !
Nema carine i nema PDV-a a salju i u HR ...svi sretni ...
http://www.sinclairintl.com/
Zamoli ih da na fakturi napisu " oprema-alati sifisticirane ili napredne tehnologije " !
Nema carine i nema PDV-a a salju i u HR ...svi sretni ...
Nemoguće je Nemoguće