Čišćenje i odmašćivanje pištolja
Čišćenje i odmašćivanje pištolja
Da li se smije pištolja čistiti s nitro razrijeđivaćem, da li to skida zaštitni brun, i koje je najbolje i jefino sredstvo za čišćenje i odmašćivanje.
Bog je stvorio ljude da budu isti, a Colt da budu ravnopravni!
Re: Čišćenje i odmašćivanje pištolja
Za odmascivanje dijelova oruzja koji nesmiju biti masni prije pucanja meni se najbolje pokazao brake cleaner u spreju. To je u biti nitro sa jos nekim aditivima. Prije svakog treninga sa njim pospricam Mausera i PAP i to je to. Jako brzo hlapi i ostavlja iza sebe odmasceni metal. Brunirane dijelove ne ostecuje. Najcesce koristim Berner ili Wurth brake cleaner. Cijena ti je nekih 30-40 kn cca mislim da je 500ml.
Jesi li koristio Balistol kakv se on pokazao?Mario_Zg wrote:Za odmascivanje dijelova oruzja koji nesmiju biti masni prije pucanja meni se najbolje pokazao brake cleaner u spreju. To je u biti nitro sa jos nekim aditivima. Prije svakog treninga sa njim pospricam Mausera i PAP i to je to. Jako brzo hlapi i ostavlja iza sebe odmasceni metal. Brunirane dijelove ne ostecuje. Najcesce koristim Berner ili Wurth brake cleaner. Cijena ti je nekih 30-40 kn cca mislim da je 500ml.
Bog je stvorio ljude da budu isti, a Colt da budu ravnopravni!
Balistol sam koristio jedno vrijeme za podmazivanje. Odlican ali skup. Za te novce koliko on kosta kupim minimum litru ASOL-ulja i mazem par godina.
- Bruno Strat
- Pozornik

Skup ??? Koristim Balistol ulje (ne sprej) u pakiranju od 50ml gotovo svaki dan za zračnu pušku (nauljim svaki put nakon pucanja) i imam tu bočicu cca. šest mjeseci. Cijena mu je 22Kn. Taman da i tri bočice godišnje potrošim ne djeluje mi kao neka visoka cijena a puška se crni i sjaji kao i prvog nada nakon bruniranja. Za "orjentaciju" o površini na kojoj trošim to ulje, riječ je o C. Zastavi M81b.
Netko radi što zna a netko zna što radi...