Samostrel Magnum Vilok

Drugo oružje koje ne spada u prethodne skupine
Post Reply
ben-66
Razvodnik
Razvodnik

Samostrel Magnum Vilok

Post by ben-66 » 29 Jan 2015, 21:58

Dobio sam na poklon samostrel Magnum Vilok ,,,polovni ,pa sam ga krenio sredivati i trebao bih promijeniti kablove i tetivu ..ali sve je iskidano ,pa me zanima dali je netko imao ili ima slican samostrel da mi pomogne savjetima oko nekih stvari ,,,
Samostrel izgleda kao ovaj iz oglasnika ...http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/sa ... as-6628929

Hvala unaprijed !

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Samostrel Magnum Vilok

Post by dejandlesk » 29 Jan 2015, 23:22

To ti je dosta kompleksana stvar. Tetivu ti ja mogu riješiti, no moram imati točnu duljinu. Znači točan razmak krajeva tetive u napetom stanju. Kod ovakvih modela, promašaj duljine tetive za 5 mm čini samostrel gotovo neupotrebljivim. Eksperimentiranje s duljinama, uzaludno je trošenje materijala i vremena, jer možda ni nakon 20 pokušaja ne pronađeš pravu duljinu. Sama sajla, također je prilično kompleksna jer pucnje sajle, može rezultirati vrlo nezgodnim ozljedama, pa čak i trajnim invaliditetom. Prvenstveno mislim na ozljede oka. Posjedovanje ovakvog samostrela, ulazi u sivu zonu zakona o oružju, jer prelazi limite sile natega luka. Budi oprezan, da si ne navučeš neku nevolju na vrat, što ti nikako ne treba. Bilo bi dobro da slikaš tu spravu i slikice zakvačiš ovdje, da vidimo o čemu se radi.
Pozdrav svima!

ben-66
Razvodnik
Razvodnik

Post by ben-66 » 29 Jan 2015, 23:36

Dejane hvala na odgovoru ,Samostrel cu prijaviti svakako ali kad ga sredim jer sad nije za nista .Hajde molim te ako mozes na PM da mi posaljes neki broj za kontakt pa ako se mozemo cuti da se dogovorimo oko izrade tetive i ostaloga .Hvala

ben-66
Razvodnik
Razvodnik

Post by ben-66 » 03 Feb 2015, 20:10

Dejandlesk ,imas PM !

Post Reply