Dozvola za drzanje i problemi vezani uz to
Dozvola za drzanje i problemi vezani uz to
Evo da Vam pokusam objasniti na kakve situacije nailazim Vezano za nabavku pistolja za drzanje u svrhu samoobrane.
Prva stvar je da trgovine nabavljaju samo ono sto mogu registrirati lovci. To znaci da u lijepoj nasoj ne mogu kupiti novi pistolj u kalibru 6.35 ako bih to htio. Ili 7.65. Nista. Ok. Nekako se pomirim s tim i danas odem u jednu trgovinu i covjek kaze da mogu kupiti pistolj, ali da mi on nece prodati streljivo na dozvolu za drzanje. Znaci kupim fino pistolj i nemam metaka??? I jos mi kaze da ne smijem iz kuce izac s njim odnosno da zaboravim streljanu! Nista. Odem u drugu trgovinu i kod normalnog covjeka mogu kupiti sta hocu sa svojom nabavnom i streljiva ako treba kamion sa oruznim listom za drzanje. Ja sam ostao sokiran kad je rekao da nece prodati streljivo iako imam dozvolu za to... Sto vi kazete na ovo..?
Prva stvar je da trgovine nabavljaju samo ono sto mogu registrirati lovci. To znaci da u lijepoj nasoj ne mogu kupiti novi pistolj u kalibru 6.35 ako bih to htio. Ili 7.65. Nista. Ok. Nekako se pomirim s tim i danas odem u jednu trgovinu i covjek kaze da mogu kupiti pistolj, ali da mi on nece prodati streljivo na dozvolu za drzanje. Znaci kupim fino pistolj i nemam metaka??? I jos mi kaze da ne smijem iz kuce izac s njim odnosno da zaboravim streljanu! Nista. Odem u drugu trgovinu i kod normalnog covjeka mogu kupiti sta hocu sa svojom nabavnom i streljiva ako treba kamion sa oruznim listom za drzanje. Ja sam ostao sokiran kad je rekao da nece prodati streljivo iako imam dozvolu za to... Sto vi kazete na ovo..?
Re: Dozvola za drzanje i problemi vezani uz to
koji je to dučan ako nije tajna?satyrir wrote:Nekako se pomirim s tim i danas odem u jednu trgovinu i covjek kaze da mogu kupiti pistolj, ali da mi on nece prodati streljivo na dozvolu za drzanje. Znaci kupim fino pistolj i nemam metaka???
To ti je jedan iz splita. Ne zelim ih reklamirati jer nisu vrijedni toga, a cak i losa reklama je reklama... Mogu ti poslati na pp.. Danas sam stajao u toj trgovini i osjecao se kao kriminalac koji ga je pitao da mi proda kutiju metaka na crno. Eto. Jer ok je da nema oruzje i da nece naruciti jer mu se ne isplati. Ali da mi bezobrazno kaze ja ti metke necu prodati, e to nece ici. S ovim su izgubili mene kao kupca. Pa covjece imam dozvolu i nece mi prodat!!! Jednom prilikom sam tako kupovao hollow point 9mm i lik mi u drugom ducanu kaze da takva zrna smiju samo kupovati lovci. Ok lovac sam pa mogu. Ali sto da nisam? Pa gdje su ovakve stvari zakonom definirane? O cemu mi pricamo..Spinnaker wrote:koji je to dučan ako nije tajna?
satyrir wrote:Sto vi kazete na ovo..?
Kažem da je čovjek glup.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Svakako napiši o kojoj se trgovini radi, i naravno, svima reci što si doživio, te kad god imaš priliku, popljuj tog trgovca pred kim god možeš. Negativna reklama je reklama, no sigurno ima ljudi koji razmišljaju poput mene i u širokom će luku zaobilaziti tog trgovca. Druga stvar, postoji li u toj trgovini nešto kao knjiga žalbe? Svakako se žali na tu trgovinu i tog trgovca. Ovakav postupak nema nikakve zakonske podloge. Kontaktiraj društvo Potrošač, i oni će ti reći kome možeš uputiti žalbu. Nećeš ništa postići, no možda mu dođe do uha, pa počne razmišljati svojom blesavom glavom.
Dalmatiner,Dobra kob ili Bruner?
Meni su oni iz Dobre kobi nesposobni, a o izboru municije necu ni govorit
U pravu ste. Treba reci o kome se radi. I upravo je to Dobra kob na koje se i ti zalis. O izboru municije... pa oni nemaju streljivo 7.65 jer to ljudi ne mogu registrirati kao lovacko. Daljni komentari na tu temu su nepotrebni.ćuturica wrote:Dalmatiner,Dobra kob ili Bruner?
Nemam se ja vremena zajebavat da prostite s udrugama i ostalima. Nemam vremena niti registrirati pusku u policiju tako da sritno njima bilo, ali na ovakav nacin nece daleko. Ovako nesto ja jos nisam dozivio i zato sam smatrao da prica treba biti ispricana. A oduvijek tamo kupujem. Cak sam i jedan od prvih koji je kod njih kupio pusku kad su otvorili ducan. Svi smo navikli da svaka postaja tumaci zakon na svoj nacin. Ali da mi jedan sugavi trgovac ide provoditi svoj neki zakon... nece ici.