Gamo CFX Royal 5,5 + CHRONY F1

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

shuro
Narednik
Narednik

Gamo CFX Royal 5,5 + CHRONY F1

Post by shuro » 18 Nov 2008, 12:38

Da ne postam na dva foruma, samo ću postaviti link na na topic u kojem ću objavljivati rezultate mjerenja brzina različitih vrsta diabola koje sam uspio sakupiti.
Zračnica i mjerni uređaj koje koristim su navedeni u naslovu.

UKLONJEN LINK by starfleet

Pozdrav!

shelby-eleanor
Desetnik
Desetnik

Re: Gamo CFX Royal 5,5 + CHRONY F1

Post by shelby-eleanor » 18 Nov 2008, 16:54

jel moze kopi pejst na ovaj forum? :A20:
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 19 Nov 2008, 11:59

Pa ideja je bila da ne radim c/p na dva foruma tim više što ću s vremenom dodavati nova mjerenja pa mi se ne da pratiti istu stvar na dva foruma.
Ako nema neki opravdani razlog (tipa firewall blokira drugi forum) onda bih ostavio samo link.

P.S. ovo s firewallom je već ispucano pa morate smisliti drugi razlog ;-)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 19 Nov 2008, 21:20

Evo ovako, kad se vec stavlja link koji REKLAMIRA drugi forum, i navlaci ljude na drugi forum, onda cemo ovako... stavi CP tog topica i paralelno ga azuriraj sa onim na svojem forumu, a onda usput stavi link koji si stavio sada, ja mislim da je to najpostenije?

Znaci, CP + link na taj topic na tvom forumu... dogovoreno? i onda nema problema... ovako mi je to samo navlacenje

Postovanje, UPRAVA! :A03:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

SiteAdmin
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by SiteAdmin » 19 Nov 2008, 21:22

shuro wrote:P.S. ovo s firewallom je već ispucano pa morate smisliti drugi razlog ;-)
P.P.S. Reklamiranje drugih foruma bez MOG dopuštenja a pogotovo na ovako podao način je dovoljan razlog da se zaradi ban sa ovog foruma. Jel to dovoljan razlog?

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 19 Nov 2008, 21:58

starfleet, nije da branim OP-a a i vjerujem da je on sam sposoban za to,
ali uz dužno poštovanje mislim da i nije baš ok napadati ovako na prvu loptu i prijetiti odmah banovima.
(buduci da ne vidim nigdje izlozena pravila foruma koja striktno zabranjuju reklamiranje)

Mike mu je ljepo objasnio kako da postupi ako zeli imati ref. link za onaj forum, a i mislim da bi bilo bolje da se dva foruma slicne
tematike potpomazu nego da nastaju nekakve "urote" i tenzije.

Pozdrav :A25:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 19 Nov 2008, 22:30

Necto wrote: (buduci da ne vidim nigdje izlozena pravila foruma koja striktno zabranjuju reklamiranje)
Neznanje zakona nije isprika :twisted:

Radimo na tom pravilniku već mjesecima i kad god mislimo da smo gotovi, desi se nešto novo i onda beskrajna vijećanja i glasanja o dopunama

bem ti demokraciju!

Bit će valjda ovih dana konačno kućni red foruma
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 20 Nov 2008, 00:28

Prvo primite moje isprike zbog "reklamiranja" drugog foruma. Nije mi to bila namjera.

Drugo to nije MOJ forum, niti imam ikakvog udjela u njegovu nastajanu, postojanju, moderiranju ili sl.

Treće, ponovo se ispričavam zbog nenamjernog reklamiranja "u tuđem dvorištu" i to je zadnje što ću napisati u ovom topicu.

Lijep pozdrav!

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 05 Feb 2010, 00:18

Eto ipak ću prekršiti svoju riječ da je prethodni post bio zadnje što ću napisati u ovom topicu.

Mjerenja o kojima je bila riječ na početku topica su presložena i postavljena na vlastitu web stranicu, pa smatram da se sad neće smatrati navlačenjem ili reklamiranjem.
Dakle navedena mjerenja uz još neka zapažanja (te nadam se neke članke u budučnosti) možete naći na adresi http://web.vip.hr/shuro.vip/.
Zasada nažalost samo na tarzan engleskom, a nadam se da ću naći vremena i za hrvatsku verziju.
Ako sam se opet ogriješio o pravila foruma, ovaj put molio bih umjesto upozorenja, bananu. :A16:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 05 Feb 2010, 22:34

od onih tekstova prije do ovog objavljenog 02/10 je prošlo dosta vremena i rasprava, neke su se stvari iskristalizirale
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Feb 2010, 01:05

KLIK, bez brige, vise nije isti admin, a http://airguns-hr.com/ je "sestrinski" forum koji sada nosi nas banner na svojoj pocetnoj stranici, +Shuro je napravio vlastitu stranicu koja nema veze sa bilokakvom konkurencijom te je vrlo dobrodosla kao pomoc manje iskusnim korisnicima a i mi "iskusniji" imamo sto pametno vidjeti tamo =) LP
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 03 May 2010, 21:28

Eto malo se skupilo novog materijala, pa ako nekoga zanimaju težine raznih dijabola u 5,5 kalibru, podaci su postavljeni na web stranicu.
Također su dodane vrijednosti za 8 vrsta dijabola koje kod nas nisu dostupne, ali se mogu nabaviti preko interneta.
Uskoro bi i za njih trebale osvanuti brzine i ostali podaci.

Adresa je još uvijek http://web.vip.hr/shuro.vip/

Pozdrav!

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 15 Jun 2010, 15:07

U zadnje vrijeme nije bilo novih informacija na web stranici, ali dolaskom ljepšeg vremena i godišnjeg odmora valjda će se i to promjeniti.
Novost je da je stranica prebaćena na puno ljepšu i lakše pamtivu adresu http://www.shuro.info
Čim uspijem (ako uspijem) riješiti neke zaostatke vezane uz search engine, stara stranica će biti uklonjena.

Ako itko ima bookmark, molio bih lijepo da ga ažurira.

Lijep pozdrav!

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 04 Aug 2010, 11:06

Stigao mi je drugi Chrony i uhvatio sam malo vremena pa sam krenuo u drugu fazu testiranja. Jedino se bojim da je neću stići završiti u skorijem roku, no to trenutno nije toliko važno.
Ono što želim reći je da su sumarni rezultati dijela druge faze mjerenja privremeno objavljeni (vrlo grubom obliku) na Airguns-HR forumu na linku http://airguns-hr.com/forum/index.php?t ... 9#msg19239. Razlog tome je što ovaj forum ne podržava tablice u postovima, a ne mogu bez njih prikazati rezultate.
Privremeno jer kompletne rezultate mislim obraditi i objaviti na http://www.shuro.info/, ali to će najvjerojatnoje biti tek za koji mjesec kad osmislim dizajn za prezentaciju podataka.

Dakle svi koje zanimaju energije zrna na izlazu iz cijevi i na 29m udaljenosti, te balistički koeficijenti (koji su rezultat slaganja moje puške i određene dijabole), mogu rezultate vidjeti tamo, a komentare mogu ostavljati ovdje i ovdje komentirati.

Pozdrav!

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 02 Dec 2010, 21:43

Nakon predugog čekanja, napokon sam se natjerao napraviti novu tablicu za prikaz podataka (na 0 i 29 metara), pa za dio dijabola koje sam prikupio možete vidjeti sve izmjerene podatke i izračunate balističke koeficijente.

Svakog dana nešto naučimo, pa tako i ja polako postajem pametniji i vidim da sam neke stvari možda trebao drugačije, no sad je kasno. O tim mogućim greškama ću nadam se uskoro napisati nešto (kad se nađe nešto vremena).

Dakle za sve koji još ne znaju navedeni podaci se nalaze na http://www.shuro.info

Trebao bih prevesti stranicu i na hrvatski, ali... nadam se da ću to stići slijedeće godine.

picok
Skupnik
Skupnik

Post by picok » 03 Dec 2010, 08:44

gdje si kupio onaj aluminijski kofer i koliko te je došao? Tak bi i meni nešto trebalo :oops:
----------------------------------------------------------------
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 03 Dec 2010, 18:13

U Bauhausu prije 2 godine. Cijena je bila 499 kn.
Poslije ih nisam tamo viđao.

picok
Skupnik
Skupnik

Post by picok » 03 Dec 2010, 19:35

šteta kaj i ja nisam naletio na njega!

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 03 Dec 2010, 23:45

A meni nažalost ne koristi previše... :|
U gepek mi ne stane (jer mi je preuzak ulaz u gepek... inače ne bi bilo problema...), a zračnica mi je stalno u futroli bilo u gepeku, bilo doma u kući tako da je kofer prazan.

No mislim da ga ne bih prodavao. Nekako mi je cijena bila previše povoljna, a možda povremeno posluži.

picok
Skupnik
Skupnik

Post by picok » 04 Dec 2010, 07:40

ako se slučajno predomisliš a ja u međuvremenu ne nabavim, javi se

Post Reply