Novi pistoljski kalibat: 7,5x27 FK Brno
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Novi pistoljski kalibat: 7,5x27 FK Brno
Novi pistoljski kalibar 7,5 FK brno, projekt lovnog i streljackog metka, u nekoliko verzija zrna.
Preciznost u kombinaciji sa pripadajucim pistoljem 10 cm grupa na 100 metara.
Snaga 1200 joula na ustima cijevi. Pocetna brzina 610 m/sec.
Na stranicama proizvodjaca kazu da je metak "proprietary cartrdige", sto znaci da ga proizvodi vlastita tvornica te plasira na trziste.
Znaci bit ce ga muka za nabaviti u maloprodaji, i vjerojatno po cijeni zlata.
Casopis kalibar je u proslom broju predstavi0 ovaj kalibar, ali vidim da nisu napisali nista drugo do onog sta i sam proizvodjac navodi na stranicama.
Pistolj mi se cini kao evoluirana CZ 75, sa dodatnim utegom i sistemom za ublazavanje trzaja, i sa produzetkom sa funkicjom kundaka.
Sve u svemu, sumnjam da cemo uskoro vidjeti ovaj pistolj uskoro na natjecanjima, ali u nasem zivotnom vijeku, zasto ne? Pogotovu ako se metak da u proizvodnju pod licencom drugom proizvodjacima.
Evo link:
http://www.fkbrno.com/en/7-5-fk-system
Inace, proizvode i pusku u kalibru 6.5x55.
http://www.fkbrno.com/en/rifle-6-5-system
Sa koncanicom koja je vjerojatno prilagodjena balistickoj krivulji ovog metka. Premda je kalibar univezalan 6,5x55, trik "upucanosti" cini mi se da je opet vlasnistvo tvrtke, "proprietary" zrno istog prozvodjaca monolitno. Znaci ko zeli koristiti sve funkcije puske i optike u kombinaciji, opet ovisi o njihovim zrnima.
Uglavnom, eto, jedna novost u Evropskom trzistu sportske opreme. Dok dodje kod nas, proci ce neko vrijeme...
Preciznost u kombinaciji sa pripadajucim pistoljem 10 cm grupa na 100 metara.
Snaga 1200 joula na ustima cijevi. Pocetna brzina 610 m/sec.
Na stranicama proizvodjaca kazu da je metak "proprietary cartrdige", sto znaci da ga proizvodi vlastita tvornica te plasira na trziste.
Znaci bit ce ga muka za nabaviti u maloprodaji, i vjerojatno po cijeni zlata.
Casopis kalibar je u proslom broju predstavi0 ovaj kalibar, ali vidim da nisu napisali nista drugo do onog sta i sam proizvodjac navodi na stranicama.
Pistolj mi se cini kao evoluirana CZ 75, sa dodatnim utegom i sistemom za ublazavanje trzaja, i sa produzetkom sa funkicjom kundaka.
Sve u svemu, sumnjam da cemo uskoro vidjeti ovaj pistolj uskoro na natjecanjima, ali u nasem zivotnom vijeku, zasto ne? Pogotovu ako se metak da u proizvodnju pod licencom drugom proizvodjacima.
Evo link:
http://www.fkbrno.com/en/7-5-fk-system
Inace, proizvode i pusku u kalibru 6.5x55.
http://www.fkbrno.com/en/rifle-6-5-system
Sa koncanicom koja je vjerojatno prilagodjena balistickoj krivulji ovog metka. Premda je kalibar univezalan 6,5x55, trik "upucanosti" cini mi se da je opet vlasnistvo tvrtke, "proprietary" zrno istog prozvodjaca monolitno. Znaci ko zeli koristiti sve funkcije puske i optike u kombinaciji, opet ovisi o njihovim zrnima.
Uglavnom, eto, jedna novost u Evropskom trzistu sportske opreme. Dok dodje kod nas, proci ce neko vrijeme...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- technotronic
- Stožerni Narednik

Re: Novi pistoljski kalibat: 7,5x27 FK Brno
Mislim da taj novi pištoljski kalibar nećemo nikada vidjeti na natjecanjima,
odnosno ne na natjecanjima HSS-a.
odnosno ne na natjecanjima HSS-a.
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Kalibar je dobra zamisao ali problem je sta ga doslovno možeš korisit u jednom pištolju i možda nekim puškama koje će u početku samo oni proizvodit i prodavat po masnoj cijeni ko i metke. Ne razumin di ti je gust kad na 100m skines neku divljac iz pistolja.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Mnogi poznati kalibri su zamisljeni kao kalibri za koristenje iskljucivo u puskama jednog proizvodjaca, i u pocetku bili zasticeni patentom.
Na pr.
22lr (smith wesson)
375 H and H
416 Rigby
itd
Danas ih koristi cijeli svijet.
Na pr.
22lr (smith wesson)
375 H and H
416 Rigby
itd
Danas ih koristi cijeli svijet.
Turn better into best!