Preciznost oruzja
Preciznost oruzja
Pozdrav, molio bih znalce da mi kazu sta misle o ovakvim grupama, na 10m, metak Pobjeda gorazde maxtec. Oruzje glock 17 i p226 tacops, jer jos uvijek pokusavam da se naviknem na obarac tacopsa, zato mi mozda malo lijevo vuce?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: Preciznost oruzja
Ako si desnjak, onda je tipicno.
Kod desnjaka, manje istreniranih, grupe vuku dolje lijevo kod nepravilnog pritiskanja okidaca.
Kod ljevaka, vuku dolje desno.
Sto je okidanje tvrdje, vjerojatno "vuce" malo vise.
Drugi razlog moze biti da nisan nije nastelan, medjutim, na tacopsa nisi naviknut
Kako sam kazes, navikavas se na okidanje. S malo vjezbe to ce sve doci na svoje.
Vidi kartu u privitku
Kod desnjaka, manje istreniranih, grupe vuku dolje lijevo kod nepravilnog pritiskanja okidaca.
Kod ljevaka, vuku dolje desno.
Sto je okidanje tvrdje, vjerojatno "vuce" malo vise.
Drugi razlog moze biti da nisan nije nastelan, medjutim, na tacopsa nisi naviknut
Kako sam kazes, navikavas se na okidanje. S malo vjezbe to ce sve doci na svoje.
Vidi kartu u privitku
- Attachments
-
- correction chart.jpg (9.35 KiB) Viewed 389 times
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Jolly ovo sto je malo dolje lijevo je upravo kod mekseg obaraca na sigu, a ovo malo desno je glock 17, s tim da sam iz siga do sada ispalio oko 200 metaka i to mi je prvi pistolj sa sa/da akcijom. I primjetio sam da se sa sigom moram se bas skoncentrisati jer obarac okida pri samom kraju dok kod gloka znas kako je.
- jolly
- Cinker - bojna

Uvjek ima mogucnost da nisan nije namjesten.
Probaj eliminirati gresku okidanja, ako uopce postoji, pa onda vidi gdje si. Znaci par hitaca s naslona. Improviziraj s necim po uzoru na sliku.
Ako i dalje s resta nosi dole lijevo, malo nisan postelaj.
Inace dok se formira tako lijepa grupa, nema tu puno mjesta za sekiraciju.
Probaj eliminirati gresku okidanja, ako uopce postoji, pa onda vidi gdje si. Znaci par hitaca s naslona. Improviziraj s necim po uzoru na sliku.
Ako i dalje s resta nosi dole lijevo, malo nisan postelaj.
Inace dok se formira tako lijepa grupa, nema tu puno mjesta za sekiraciju.
- Attachments
-
- rest.jpg (5.96 KiB) Viewed 367 times
Turn better into best!
Znas sto se sikiram, jer sam imao sp2022 koji mi je vukao gore lijevo i pokusavao sam da nisane pomjerim, ali je to skoro nemoguca misija bez alata sig sauera, sa cekicem i mesinganim klinom bude samo vise stete, ili pak postoji fazon koji ja ne znam.
- jolly
- Cinker - bojna

Za dugorocno rijesenje, nadji podesvajuce LPA nisane, makar nek puskar montira, i samo klikas prema zelji. I nema vise nedoumice dok je god kod tebe. Ja bih tako.
Turn better into best!
Valja li ovo, da promjenim samo zadnji a prednji da ostavim sa fiberom, fabricki?
- jolly
- Cinker - bojna

provjeri dimenzije, starog prednjeg koji imas, i novog u ducanu.
pa si na miru, ako je prednji istih dimenzija
nazovi trgovca i pitaj. stvar rijesena.
Ako nisu isti, mijenjaj oba dva, a ako su isti, onda radi po volji.
pa si na miru, ako je prednji istih dimenzija
nazovi trgovca i pitaj. stvar rijesena.
Ako nisu isti, mijenjaj oba dva, a ako su isti, onda radi po volji.
Turn better into best!
- istra champion
- Cinker - bojna

Na 10m se testira zračno oružje; probaj na 25m.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
Znam Istra, ali ako na 10m ide lijevo i ako je to greska strijelca ili nisana, i na 25 ce ici. Za vikend cu na streliste pa da pribam sa oslonca.
- istra champion
- Cinker - bojna

Koja je to meta na slici? Ne izgleda da je R-50 po issf pravilima.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
Koliko sam razumio tebe zanima jesu li to normalne i zadovoljavajuce grupe za te pistolje.Da bi to vidio osloni pistolj kao sto Jolly rece.Nisam znalac kao Ista champ i ostali neki ovdje ali po meni to treba bolje na 10m sa tim pistoljima.Evo moje grupe od 5 metaka sa starim tetejcem i starom vojnom municijom sa oslonca na 10m.Ovaj jedan flajer je vjerovatno moja greska.shakal_pb wrote:Pozdrav, molio bih znalce da mi kazu sta misle o ovakvim grupama, na 10m, metak Pobjeda gorazde maxtec. Oruzje glock 17 i p226 tacops
U pravu si za metu, ovo je neka van standarda gdje je centar previse mali. Nego, htjedoh da pitam. Za vikend sam vjezbao sasluzbenim glockom jer uskoro imamo natjecanje a nagrade su vrijedne. Interesuje me koliko visina mete ima utjecaja na tacku nisanjenja na 25m, mislim ako je meta u ravni ociju ili nize? Inace se puca strogo sluzbenim naoruzanjem i municijom bez ikakvih dorada, nisana i slicno. U prilogu je slika od cetvrtka, 25m a meta je po propisima. Opet najgore je sto nema probnih metaka.
- jolly
- Cinker - bojna

Zanemarljivo. Mislim da smo vec raspravljali o tome.shakal_pb wrote: Interesuje me koliko visina mete ima utjecaja na tacku nisanjenja na 25m, mislim ako je meta u ravni ociju ili nize? .
Ako bas zelis biti siguran, napravi ovako:
stavi metu na 25 m u visini ociju, i pucaj s naslona, nekoliko serija.
onda stavi pola metra nize, pa ponovi nekoliko serija s naslona.
i onda usporedi sta si dobio. Sama grupa pogodaka u promjeru nosi daleko vecu gresku, nego tako mala promjena visine mete.
Turn better into best!