Gumeni meci ili nesto slicno

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
tugo
Pozornik
Pozornik

Gumeni meci ili nesto slicno

Post by tugo » 12 May 2019, 22:07

Pozdrav.

Nesto si razmisljam taxist u zg kaj je dobio batina a imao je pištolj ali se nije usudio pucati jer bi to bilo prekoračenje nužne obrane.
E sad je pitanje da je imao gumeni ili cs metak kako bi se ga tretiralo u tom slučaju i gdje da nabavim neki non lethal metak u 9x19 pa recimo prvih par metaka u okviru ili cijeli prvi okvir nosis s sobom za samoodbranu gdje bi onda stvarno mogao ispucati par metaka u napadaca....

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: Gumeni meci ili nesto slicno

Post by AR15 fan » 13 May 2019, 00:28

Prvo upozorenje stoj, onda upozorenje stoj pucat ću, pa hitac upozorenja u sigurnom smjeru, što pak ako si u naseljenom teoretski nemaš kamo jer ako pucaš u zrak postoji mogućnost da zrno pogodi nekoga bilo kod opaljena ili u padu, u pod isti spika rikoše... nadalje da i ne pogodiš nikoga može ti sjesti prekršajna prijava zbog ugrožavanja sigurnosti građana uporabom oružja na javnome mjestu... tek na kraju iza toga svega da bi bilo po PS-u moraš gađati u ruke, ramena, noge, tamo gdje ćeš nanjeti najmanje štete... 80% policijskih pucnjava po ocjeni unutarnje kontrole MUP-a nije opravdano. Osvrnuo bih se samo na par prošlogodišnjih slučajeva gdje je u Splitu neki lik napao nožem policajce, pucali su dva puta kao znak upozorenja, onda je nedugo zatim bila situacija na granici gdje je granični policajac pucao dva puta u zrak jer ga je napao migrant kolcem ili tako nečim. Ukratko ako dođe do toga da nosiš, moraš povući, stresi cijeli okvir u njega i imaj na brzom biranju jako sposobnog odvjetnika koji će uvjeriti sud da je tebe toliko bilo strah za život da u tome trenu nisi mogao ništa napraviti... jer nitko, apsolutno nitko na ovome svijetu ne može nekim brojem ili suvislo opće prihvaćenom jedinicom izmjeriti tvoju količinu straha u tome trenu. Primjera radi navodim slučaj obračuna dvojice kriminalaca u kojem je potonji dobio 6 komada iz revolvera u glavu i prsa, a oslobođen je jer ga je bilo strah. Zvuči smješno, ali je tako, proguglaj Veselin Bugarin i Vinko Žuljević Klica msm da su oni u pitanju. A ovo za strah je prema riječima kriminalista MUP-a koji jako dobro zna što priča jer podučava što goloruku što borbu s pištoljem i razno raznim ostalim vrstama hladnog oružja.

Ruda
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ruda » 13 May 2019, 07:36

Korištenjem svega gore što si pitao, samo ćeš se dovesti u situaciju da te kreten tuži za nanošenje teških ozljeda i pretrpljeni strah, jer vjeruj ti koji napadaju ljude imaju nekog tko ih uvijek izvuce i igrat ce na tu kartu, ili te nedaj Boze ozljedi a mozda i gore. Tako da postoji mogucnost da u prvom slucaju odlezis, i jos placas odstetu dovodis svoju obitelj u tesku situaciju. Gore ovo navedeno od kolege za ispucati cijeli spremnik sam i ja dobio od osobe u vojsci koja je provodila obuku iz drzanja i nosenja. Bolje da ti 6 sudi nego da te 6 nosi.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 21 May 2019, 14:47

Ruda wrote:Korištenjem svega gore što si pitao, samo ćeš se dovesti u situaciju da te kreten tuži za nanošenje teških ozljeda i pretrpljeni strah, jer vjeruj ti koji napadaju ljude imaju nekog tko ih uvijek izvuce i igrat ce na tu kartu, ili te nedaj Boze ozljedi a mozda i gore. Tako da postoji mogucnost da u prvom slucaju odlezis, i jos placas odstetu dovodis svoju obitelj u tesku situaciju. Gore ovo navedeno od kolege za ispucati cijeli spremnik sam i ja dobio od osobe u vojsci koja je provodila obuku iz drzanja i nosenja. Bolje da ti 6 sudi nego da te 6 nosi.
Ako ga imaš, bolje ti je da znaš da ga možeš izvući i povući okidač a pri tome ne ozlijediti ili još gore ubiti nekoga slučajnog prolaznika. Jer čim si ga potegao, potegao si nogom prema pravnoj zavrzlami da je to neopisivo.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 21 May 2019, 14:50

tugo wrote:Pozdrav.

Nesto si razmisljam taxist u zg kaj je dobio batina a imao je pištolj ali se nije usudio pucati jer bi to bilo prekoračenje nužne obrane.
E sad je pitanje da je imao gumeni ili cs metak kako bi se ga tretiralo u tom slučaju i gdje da nabavim neki non lethal metak u 9x19 pa recimo prvih par metaka u okviru ili cijeli prvi okvir nosis s sobom za samoodbranu gdje bi onda stvarno mogao ispucati par metaka u napadaca....

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
Teoretski bi gumeni metak napravio i više nego dovoljan posao da privremeno onesposobi napadača ako ga pogodiš u prsa ili neki dio tijela da prenese kinetičku energiju na tijelo.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 21 May 2019, 15:40

Ma zaboravi gumene metke, to je previše riskantno. Ako nisi 100% siguran da ti je život ugrožen upotrijebi suzavac, a ako vidiš da je život u pitanju šalji olovo i to bez oklijevanja!

To je već prožvakano u Americi gdje je njihova policija koristila bean-bags pa su ljudi ginuli jer je neko zabunom stavio prave metke umjesto gumenih i slično. Zato je danas pravilo u svim njihovim agencijama da se jedne puške koriste isključivo za gumene metke (i propisno su označene) a druge za pravo streljivo.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 May 2019, 22:28

E svasta, pa odakle ti ideaja da se ti SMIJES BRANITI ? Sto je tebi covjece, moras pustiti da ti slome barem ruku, nogu, vilicu, rebro ili dva i pomogucnosti da te izjeb*u u paksu.... E tad smijes dici privatnu tuzbu ( nakon jedno 6-mjeseci bolnice )... i tada ces vjerovatno biti proglasen krivim zato jer si ruzno pogledao tipa -tipove sto se smtara izazivanjem , provokacijom a vrlo vjerovatno si ih vrijedjao i na nacionalnoj-rasnoj osnovi... pa ces dobiti kaznu i za to i naravno za troskove sudjenja,,,, e daaaa... i nisi ih upozorio da imas HPV dok su te jeb.... pa si kriv i za to !!! :A13:

Jedan nas kolega uvijek govori: " Bolje da mene dvojica VODE nego da me cetvorica NOSE" !!!
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 24 May 2019, 18:55

Ako procjenis da ti je stvarno u pitanju zivot,pucaj, jer kao sto pise kolega Lex "Bolje je da te dvojica vode,nego cetvorica nose" a ima i ona od starog dobrog zabranjenog pusenja"raduje me jedna istina,iz KP doma vratit cu se ja,ali Hakija nikad nece sa Bara,sa Bara se nitko ne vraca" :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 07 Dec 2019, 12:35

Nažalost takvi su naši nakaradni zakoni.
Više se brine o 'pravima'napadača nego o pravu na samoobranu.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 08 Dec 2019, 14:16

Tugo , ako ti je dvojba upotrebe vatrenog oružja,moje je mišljenje da ga treba upotrijebiti kada se mora.
Primjer koji se spominje sa taksistom,mislim da bi tu upotreba pištolja bila opravdana.
Jednostavno,netko te šakom udara u glavu,ti trpiš,kukaš,moliš da prestane,on nastavlja,udara i šakama i nogama,čak i kada padaš u auto,a on te i dalje"štiha",ti moliš,jaučeš ,on i dalje nastavlja......i....???
Ti i dalje ne znaš kako napadač i čime misli nastaviti (možda će uzeti štangu,možda i on ima pištolj),u međuvremanu si ti potpuno razbijen,a on te i dalje razbija i ne misli stati,možda će te šakama i nogama i ubiti.......???

I dalje ga upozoravaš da imaš pištolj,on ne prestaje.......???
Ako to nije dovoljno za samoobranu ,onda ja ne znam!!!
I na kraju pitanje je kako bi sve to završilo
da nije došla policija,a znamo kako su obično "brzi".
Mene jako zanima kakav će biti pravni epilog ovoga slučaja?Znate ono kada se ustanovi da je nasilnik iz ugledne obitelji,ili da je imao loš dan a inaće je jako dabar dečko ili.....
I onda ga možda oslobode,a on nakon nekog vremena opet na nekoga nasrne i možda ubije?
Naše pravosuđe i policija onda sliježu ramenima,nitko nije kriv,oni su dobro mislili,ali......
Rezultat svega je opet su NEVINI mrtvi,ali...............koga briga misle oni(to je ionako stoka sitnoga zuba).
Na koncu ja bih ti preporučio ako si u dvojbi ,onda uzmi suzavac ili istu stvar(papar sprej) za medvjede i ostalu opasnu divljač,jer ti sprejevi imaju veći domet(i do nekoliko metara)

Post Reply