Može li se napraviti novi navoj za prigušivač?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Raptor
Pozornik
Pozornik

Može li se napraviti novi navoj za prigušivač?

Post by Raptor » 09 Nov 2019, 03:23

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje,ali prvo da kažem da iako se radi o plinskom pištolju,stavio sam temu pod ''vatreno oružje'' jer mi treba usluga servisa,pa sam mislio da bi ovdje bilo prikladnije,pošto nema servisa plinskokg oružja.Ukoliko se admin ne slaže,molio bi ga da preseli temu.

Ovako,imam plinski pištolj (turski Ekol Firat Magnum 9mm PAK) koji je novija serija koja ima suženiju cijev od starijih verzija.
Kako planiram naručiti prigušivač iz Njemačke koji ima širi montažni navoj,morao bi proširiti navoj cijevi da prigušivač može stati u cijev.

Zanima me da li u Zagrebu postoji mogućnost te usluge u nekom (i ako da kojem) servisu,te koliko to košta i gdje bi to mogao odraditi?

Svaka pomoć je dobrodošla.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: Može li se napraviti novi navoj za prigušivač?

Post by AR15 fan » 13 Nov 2019, 03:57

Članak 7. stavak 1. točka 12. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana jasno definira ''sve vrste oružja s integriranim prigušivačima, prigušivači namijenjeni oružju i dijelovi za prigušivače'' kao A kategorijom koja je zabranjena za posjedovanje.

Jedino gdje znam da se prigušivači koriste su plinske airsoft replike jer kod njih malo umanje zvuk plina koji se širi pri izlazu iz cijevi, a kod električnih airsoft replika utiša neznatno. Drugi je par rukava što su ti prigušivači samo vanjskim dizajnom takvi kao takvi a unutra su ispunjeni komadom pravilno izrezane spužve, nemaju metalnu konstrukciju fiksnu ili odvojivu kao prigušivači za vatreno oružje koje bi se moglo vaditi.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: Može li se napraviti novi navoj za prigušivač?

Post by sjekira » 22 Nov 2019, 18:09

protuzakonito... o čemu pričamo!? kao i ideja tamanjenja štetočina po dvorištu mk puškom...

Post Reply